Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Hoe Microsoft Business Intelligence bereikbaar maakt voor iedereen

Stefan Klop
Stefan Klop
Geplaatst op 16 december 2019

Data vergelijken met goud is inmiddels zo’n dooddoener dat het bijna niet meer op te schrijven is. Gelukkig gaat die vergelijking ook niet op. Data is namelijk meer zoiets als gouderts. Vers uit de grond gehaald en vervuild. Om het echte goud tevoorschijn te halen moet het worden gezuiverd, pas daarna krijgt het zijn echte waarde. Ook bij data is dit het geval. Pas in een rapportage met alle passende data samengevoegd kunt u er de juiste beslissingen door nemen en geeft het inzicht. Daarbij is Business Intelligence het equivalent van het zuiveren. Zeer belangrijk dus en dankzij Microsoft voor iedereen beschikbaar.

Vrij beschikbaar in Office 365

Self-service software maakt een forse opmars door. Microsoft Power BI is daar zonder meer een prima voorbeeld van. Het geeft de mogelijkheid aan eindgebruikers om met plug-and-play zelf een rapportagetool samen te stellen. Diepe kennis van IT is niet nodig. Wel wat ervaring met werken in de cloud. Om het nog mooier te maken zit Power BI standaard in de iets luxere pakketten van Office 365, zoals E5 en is het volledig gratis beschikbaar.

Power BI - computer

Online training

Om aan de slag te gaan met Power BI is het verstandig een training te volgen. Dat kan op twee manieren. Er is uitgebreid trainingsmateriaal beschikbaar op de website van Microsoft. In principe vind je hier alle informatie die je nodig hebt. Het materiaal is alleen online beschikbaar vanwege de maandelijkse updates van Power BI.

Power BI training van WSB

Een tweede optie is om een fysieke training te volgen, bijvoorbeeld van WSB. We helpen u onderweg en begeleiden u net zo lang totdat u Power BI in de vingers hebt. Dit is een iets veiligere variant met een snellere leercurve.

Inhoud

In een dergelijke training leert u onder andere hoe u een rapport bouwt in een database, hoe u deze optimaal inzet (bijvoorbeeld door meerdere databronnen aan elkaar te koppelen) en hoe u de informatie terug in CRM zet.

Power BI uitbesteden

Heeft u weinig tijd, of geen behoefte aan een snelcursus Power BI, dan is het uiteraard ook mogelijk om het volledige bouwproces met Power BI uit handen te geven. Wij maken dan de rapportagetools en zorgen dat uw data op de best mogelijke manier wordt verwerkt. Op die manier weet u zeker dat u goud in handen hebt. Gezuiverd en wel.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.