Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Geen smoes meer voor ontlopen schoonfamilie dankzij Microsoft Teams

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 17 december 2020

Het is al weer bijna een jaar geleden dat veel mensen thuis gingen werken vanwege de COVID-pandemie. Dat was enorm wennen en nog steeds ziet het er naar uit dat we hier voorlopig niet vanaf zijn. Nu met Kerst en Oud en Nieuw voor de deur, zal het een jaar zijn wat we niet zullen vergeten.

Maar er was een lichtpuntje! Geen ongemakkelijke etentjes meer met je schoonfamilie! Of die stille hints van je ooms en tantes over wat je nu eindelijk eens moet gaan doen.

Helaas heeft Microsoft Teams met de nieuwe functionaliteiten ook dit lichtpuntje weten te doven…

Geen tijdslimiet en 250 personen per meeting

Met de nieuwe update is het mogelijk om met een persoonlijk Microsoft Teams account een online meeting in te plannen voor een grote groep mensen. En ook nog eens zonder tijdlimiet.

Chatten zonder account mogelijk

Wanneer je het telefoonnummer van familieleden of vrienden toevoegt aan een Teams groepschat, kunnen ze hieraan deelnemen zonder dat ze een Teams account nodig hebben. Via SMS krijgen ze namelijk doorgestuurd wat er in een chat wordt getypt en kunnen ze hier vervolgens per SMS op reageren. SMS is eigenlijk niet meer van deze tijd en daarom wordt er automatisch een link meegestuurd waarmee ze de Teams app kunnen downloaden.

consumentenversie microsoft teams

Persoonlijk account openen in browser

Als je een persoonlijk Teams account hebt, dan kun je deze ook openen in je browser of Teams desktop app. De chats op je telefoon worden gesynchroniseerd zodat je eenvoudig kunt verder gaan waar je was gebleven.

Tevens worden je werkaccount en persoonlijk account geopend in verschillende vensters, zodat je deze goed kunt scheiden.

Nieuwe achtergronden

Microsoft heeft ook een nieuwe set aan achtergronden gemaakt, die je kunt gebruiken rondom de Kerstdagen. Deze kun je hier downloaden >>

Voordat je een meeting of videogesprek ingaat, klik dan op ‘Achtergrondfilters’, klik op ‘nieuwe toevoegen’ en selecteer de afbeelding die je hiervoor wilt gebruiken.

Weet je niet meer hoe je afbeeldingen kunt toevoegen om als achtergrond te gebruiken?

Check dan onderstaande video.

 

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.