Azure Virtual Desktop
Cloud Infrastructuur

Groei met Azure Virtual Desktop

Van thuiswerken tot wereldwijd teamwork

Werken jullie op een RDS- of Citrix-omgeving? En heb je last van haperende video’s en is Outlook traag? Een schrale troost: je bent niet de enige. Alleen heb je daar niks aan. Je hebt liever een oplossing. Die is er gelukkig: Azure Virtual Desktop.

Wat is Azure Virtual Desktop

Wat is Azure Virtual Desktop?

In Wikipedia-taal: Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een cloud service voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties.

In gewoon Nederlands: Microsoft Azure Virtual Desktop is een clouddienst voor bedrijven die remote willen werken. Veel bedrijven gebruiken hier nu een RDS-omgeving of Citrix-omgeving voor.

Azure Virtual Desktop is anders:
– het draait op het Microsoft cloud platform Azure (door velen aangeduid als het meest betrouwbare cloud platform ter wereld)
– iedere gebruiker krijgt een online werkplek met Windows 11
– het integreert volledig met Microsoft 365.

En, in tegenstelling tot RDS en Citrix, kun je bijvoorbeeld met Azure Virtual Desktop wél goed met AutoCAD-bestanden werken en zonder vervelende haperingen YouTube-video’s bekijken. Mét goed geluid.

Verschillen RDS en Azure Virtual Desktop AVD
Modern & mobiel

Online werkplekken voor iedereen

Met Azure Virtual Desktop kun je afscheid nemen van die oude RDS- of Citrix-omgeving en écht profiteren van alle voordelen* van het werken in de cloud. De virtuele werkplek die met Azure Virtual Desktop wordt gerealiseerd is modern, veilig en mobiel.

Stel je voor: je complete werkplek beschikbaar op elk apparaat. Het maakt niet uit of je op een zonovergoten terras zit met je laptop, in de stiltecoupé van een trein met je tablet, of thuis aan je bureau met je desktop; Azure Virtual Desktop zorgt ervoor dat jouw Azure werkplek altijd slechts een klik verwijderd is.

Zo wordt werken pas echt leuk.

* Een goede clouddienst is extra belangrijk voor moderne bedrijven die gebruik (willen gaan) maken van Artificial Intelligence, want dat kan alleen goed als je data in de cloud staat.

Windows 11 omgeving voor alle gebruikers

Video's haperen
niet meer

Zware programma's
in de cloud

Minder betalen
(ROI vaak ca. 1 - 1½ jaar)

Azure Virtual Desktop
Veilig & geen zorgen meer over onderhoud

Onderhoud door Microsoft

In tegenstelling tot RDS, dat op lokale servers draait en waarbij je zelf het onderhoud moet doen, draait Azure Virtual Desktop op Microsoft Azure. Dit betekent dat Microsoft de volledige infrastructuur beheert, waardoor jij je niet druk hoeft te maken over hardware-onderhoud of hardware-updates; Microsoft neemt dit allemaal voor zijn rekening.

Omdat Azure Virtual Desktop op hetzelfde cloudplatform draait als Microsoft 365 en andere Azure-diensten, is de integratie naadloos, wat jullie productiviteit verhoogt. Vertrouwde applicaties zoals Outlook en Teams, evenals opslag in OneDrive en SharePoint, worden moeiteloos meegenomen.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid; je profiteert direct van de ingebouwde compliance- en beveiligingsfuncties van Azure.

Voordelen Azure Virtual Desktop

Minder klachten én minder kosten

Outlook heeft altijd problemen gegeven op RDS-omgevingen, maar ook andere Office applicaties zoals OneDrive zijn heel traag. Ook is Teams vaak trager en is de kwaliteit van video en het geluid vaak erg slecht. Dat is met Azure Virtual Desktop opgelost.

En ook niet belangrijk: jij en jouw collega’s kunnen fijner werken, maar ook efficiënter. Hierdoor zal het aantal IT-klachten flink afnemen.

Inmiddels profiteren enkele tientallen van onze klanten van deze oplossing. Naast de betere gebruikerservaring, zijn zij er in veel gevallen financieel flink op vooruitgegaan:

Tevreden klanten over Azure Virtual Desktop

Van RDS naar AVD in de praktijk kosten

Hoe snel heb je de overstap naar Azure Virtual Desktop terugverdiend?

We geven een voorbeeld van een klant met 55 medewerkers. Op hun oude RDS-omgeving had elke gebruiker 2 licenties nodig:
– 1 Office E3 licentie: € 25,10 per maand
– 1 Remote Desktop licentie: € 5,50 per maand
Totaal dus € 30,60 per gebruiker per maand.

Nu met Azure Virtual Desktop hebben ze alleen nog een Microsoft 365 Business Premium licentie nodig à € 20,60 per gebruiker per maand.

Per maand besparen ze per gebruiker nu dus precies € 10,-.
Op jaarbasis scheelt dit hen € 6.600,-.

Hun investering om de overstap van RDS naar Azure Virtual Desktop technisch door te voeren, was ongeveer gelijk aan dit bedrag. Hun ROI was dus slechts 1 jaar.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.