Azure Virtual Desktop
Terug naar het overzicht
Cloud Infrastructuur

Azure Virtual Desktop

Een betere gebruikservaring en lagere kosten met Azure Virtual Desktop

Werken jullie bedrijf op een RDS-omgeving? En ervaar je ook problemen met de traagheid van Outlook en andere Office-applicaties? Misschien een schrale troost: je bent niet de enige. Alleen heb je daar niks aan. Je hebt liever een oplossing. Die is er nu gelukkig: Azure Virtual Desktop.

Wat is Azure Virtual Desktop

Wat is Azure Virtual Desktop?

In Wikipedia-taal: Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een cloud service voor het virtualiseren van bureaubladen en applicaties.

In gewoon Nederlands: Azure Virtual Desktop lijkt op remote desktop services (RDS) die heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken, maar met Azure Virtual Desktop krijgt iedere gebruiker een Windows 10 of Windows 11 omgeving. Dit draait op het Microsoft cloud platform Azure (“misschien” wel het meest betrouwbare cloud platform ter wereld) en integreert volledig met Microsoft 365. Hierdoor wordt de gebruikerservaring enorm verbeterd. Naast Microsoft 365 kun je bijvoorbeeld met Azure Virtual Desktop wel met AutoCAD-bestanden werken en zonder vervelende haperingen YouTube-video’s bekijken.

Windows 11 omgeving voor alle gebruikers

Video's haperen
niet meer

Zware programma's
in de cloud

Minder betalen
(ROI vaak ca. 1 - 1½ jaar)

Voordelen Azure Virtual Desktop

Minder klachten én minder kosten

Outlook heeft altijd problemen gegeven op remote desktop (RDS) omgevingen, maar ook andere Office applicaties zoals OneDrive zijn heel traag. Dat is met Azure Virtual Desktop opgelost.

En belangrijk voor uw bedrijf: u en uw collega’s kunnen fijner werken, maar ook efficiënter. Hierdoor zal het aantal IT-klachten flink afnemen.

Inmiddels profiteren enkele tientallen klanten van deze oplossing. Naast de betere gebruikerservaring, zijn zij er in veel gevallen financieel flink op vooruitgegaan.

Van RDS naar AVD in de praktijk kosten

Hoe snel heb je de overstap naar Azure Virtual Desktop terugverdiend?

We geven een voorbeeld van een klant met 55 medewerkers. Op hun oude RDS-omgeving had elke gebruiker 2 licenties nodig:
– 1 Office E3 licentie: € 25,10 per maand
– 1 Remote Desktop licentie: € 5,50 per maand
Totaal dus € 30,60 per gebruiker per maand.

Nu met Azure Virtual Desktop hebben ze alleen nog een Microsoft 365 Business Premium licentie nodig à € 20,60 per gebruiker per maand.

Per maand besparen ze per gebruiker nu dus precies € 10,-.
Op jaarbasis scheelt dit hen € 6.600,-.

Hun investering om de overstap van RDS naar Azure Virtual Desktop technisch door te voeren, was ongeveer gelijk aan dit bedrag. Hun ROI was dus slechts 1 jaar!

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.