Microsoft 365
Moderne werkplek

Microsoft 365: dé basis voor werken in de cloud

video Microsoft 365

Microsoft 365 voor bedrijven

Iedereen kent Office 365. Microsoft 365 is veel meer. Met Microsoft 365 krijg je naast de Office 365 applicaties zoals Word, Excel, OneDrive, Teams etcetera, een totaalpakket met ingebouwde beveiligingsfuncties en beheer je jouw ICT-omgeving vanuit één centrale plek.

Met Microsoft 365 werk je vanuit de cloud en heb je tegelijkertijd een goed beveiligde werkomgeving. Hierdoor krijgen werknemers op een veilige manier toegang tot bedrijfsgegevens, vanwaar ze ook inloggen en onafhankelijk van het apparaat (pc/laptop, tablet, telefoon) waarmee ze inloggen. En met de al bekende Microsoft Office apps kunnen ze optimaal samenwerken.

Chatten, bellen, samenwerken

Ingebouwde
beveiliging

Beheer alle apparaten vanuit één plek

Iedereen productief, overal en altijd

Werken met Microsoft 365

Samenwerken

Met Microsoft 365 creëer je een moderne werkplek voor jouw gehele organisatie. Met Microsoft Teams bijvoorbeeld kunnen jouw medewerkers met elkaar chatten, (online) vergaderen, bestanden delen en zelfs tegelijk in deze bestanden werken.

Data wordt opgeslagen in de cloud. De gebruiker kan zelf kiezen of hij iets op de persoonlijke opslagruimte of een gezamenlijke opslagruimte opslaat, afhankelijk van wie er toegang moeten hebben tot het document. Hierdoor wordt het makkelijk om data te delen met de juiste personen.

Met Microsoft 365 heb je toegang tot de bekende Office apps

Office 365 biedt je bedrijf alle applicaties om samen te werken, de beste documenten te maken en bestanden op te slaan. Omdat bestanden veilig in de cloud zijn opgeslagen, kun je ze overal en vanaf ieder apparaat benaderen.

Office apps

cyber security ict beveiliging

Ingebouwde beveiliging

Microsoft 365 biedt diverse tools om je data te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan het centraal instellen van multi factor authenticatie, hiermee wordt 99% van de identiteitsaanvallen afgeslagen. Ook helpt het te beschermen tegen phishing- en ransomwareaanvallen doordat intelligente software continu links en bijlage scant.

En wat dacht je van het centraal beheren van devices? Jouw werknemers gebruiken zowel zakelijke als persoonlijke telefoons of tablets om toegang te krijgen tot bedrijfsdata zoals e-mail. Met Microsoft 365 kun je voorkomen dat vertrouwelijke data niet wordt opgeslagen op onveilige persoonlijke devices of platformen en wordt gewist als een werknemer vertrekt.

Beheer je ICT-omgeving

Microsoft 365 geeft je de mogelijkheid om alle apparaten binnen jouw organisatie te beheren, vanuit een centrale plek. Je kunt bijvoorbeeld apparaten installeren vanuit de cloud. Handig wanneer je nieuw personeel aanneemt. Maar je kunt ook specifiek beleid per apparaat bepalen zodat je individueel kunt instellen wie tot welke data toegang moet hebben.

Ook handig: als een apparaat van een van uw medewerkers wordt gestolen, kun je van afstand het apparaat vergrendelen of zelfs helemaal wissen.

Microsoft 365

Slimmer & Productiever

Microsoft 365 is de basis om slimmer te kunnen werken en productiever te zijn. Het geeft alle tools om dit mogelijk te maken. In de praktijk zien we dat veel mensen maar slechts 5 à 10 % van de functionaliteiten gebruiken. Ze halen bij lange na niet het maximale uit de software. Zonde toch? Slimmer werken is dan ook vooral een kwestie van gedragsverandering.

Maar zoals bij elke verandering heb je draagvlak nodig en iemand die je bij dit proces begeleidt. WSB Solutions heeft hier het Adoptie & Change Management programma voor ontwikkeld.

Microsoft 365 abonnementen

Microsoft 365 kent meerdere abonnementen. Voor mkb-bedrijven is het Microsoft 365 Business Premium abonnement de meest geschikte. Bij de andere abonnementen mis je de geavanceerdere beveiligingsopties en het apparaatbeheer en laten dat nou net de functionaliteiten zijn die het verschil maken. Dat is ook de reden dat het Business Premium abonnement standaard deel uitmaakt van onze Moderne Werplek.
<br> <br>
Het is goed om te weten dat bepaalde beveiligingsopties standaard deel uit maken van het Microsoft 365 Business Premium abonnement, maar dat deze nog wel moeten worden ingericht. Hoeveel we moeten inrichten hangt af van jullie situatie en wensen. Het is nooit heel veel werk, maar houdt daar wel rekening mee.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.