Power Platform
Bedrijfsssoftware

Verbeter je productiviteit met
Power Platform

Ontdek de kracht van de som der delen

Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform

Als je iets in je bedrijf wilde automatiseren was je tot een paar jaar geleden compleet afhankelijk van een ICT-bedrijf. En als je een app wilde bouwen, was dat niet anders.

Maar de situatie is nu anders. Er is nu veel meer (intelligente) software waarmee je dit soort dingen zelf kunt doen, zeker met een beetje hulp.

Maak daarom kennis met Microsoft Power Platform.

Wat is Power Platform

Microsoft Power Platform is een platform dat 5 applicaties van Microsoft combineert: Power BI, Power Apps, Power Pages, Power Automate en Power Virtual Agents.

1. Power BI helpt je alle data in uw organisatie te visualiseren en analyseren.
2. Met Power Apps bouw je zelf zakelijke apps voor jouw bedrijf.
3. Met Power Pages kun je websites bouwen
4. Met Power Automate kun werkstromen en andere terugkerende handelingen automatiseren.
5. En met Virtual Agents bouw je eenvoudig chatbots.

Met Power Platform worden deze 5 gecombineerd en versterken ze elkaar.

Power Platform 5 applicaties

Power BI

1. Power BI

Microsoft Power BI is een tool die data omzet in visuele rapportages. Maar het is meer dan een rapportagetool. Power BI verzamelt en combineert alle data die in jouw organisatie aanwezig is (bijvoorbeeld uit Excel sheets, je ERP-systeem, maar ook bijvoorbeeld Google Analytics) en verwerkt deze in mooie visuele rapportages. Of zoals Microsoft het op haar website zegt: “Business intelligence zoals u nog nooit hebt ervaren.”

Power Apps

2. Power Apps

Met Power Apps bouw je eenvoudig (zakelijke) apps. En dankzij de “aanwijzen en klikken” optie bouw je een app in een paar uur in plaats van een paar maanden. Om het nog makkelijker te maken kun je kiezen uit heel veel sjablonen, of juist van “vanaf scratch” zelf opbouwen. Je kunt jouw app eenvoudig koppelen aan gegevens en andere systemen, daarnaast kun je gebruik maken van Excel-achtige expressies om eenvoudig logica toe te voegen.

Power Apps is makkelijk in het gebruik en dus geschikt voor beginnende gebruikers. Ook is het voorzien van uitbreidingsmogelijkheden voor professionele ontwerpers.

Power Pages

3. Power Pages

Met Power Pages bouw je snel (simpele) websites. Met weinig code.

Power Pages biedt functionaliteiten voor services, bijvoorbeeld het melden van storingen. Ook handig: een pagina met veel gestelde vragen om bijvoorbeeld jullie klantenservice te ontlasten.

Power Automate

4. Power Automate

Met Power Automate kun je allerlei werkstromen automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld alle verkoopkansen in je CRM dagelijks laten exporteren naar een Excel-bestand en deze naar je laten e-mailen. Of je Outlook agenda en Google Calendar op vaste tijdstippen met elkaar laten synchroniseren. En dat allemaal zonder zelf 1 regel codering toe te voegen.

Power Automate is te verbinden met allerlei apps en services. Uiteraard die van Microsoft zelf zoals Dynamics 365, SharePoint, Excel, Outlook, etcetera. Maar ook met diensten van derden, zoals Twitter, Wunderlist, Mailchimp, Slack, Instagram, SQL Server, etcetera. Hiervoor zijn ook allerlei templates beschikbaar, maar wil je een procesflow maken die nog niet in de lijst staat, dan kun je er ook één zelf maken.

Power Virtual Agents

5. Power Virtual Agents

Met Power Virtual Agents maak je gemakkelijk chatbots zonder kennis van programmeercode of AI-expertise. Samen met een gebruiksvriendelijke grafische interface maakt dit dat iedereen chatbots kan bouwen.

Met Power Virtual Agents stel je je medewerkers in staat gemakkelijk en snel veelgestelde vragen en bedrijfsprocessen te automatiseren voor bijvoorbeeld HR, servicedesks en andere scenario’s – zonder extra kosten – in Microsoft Teams.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.

Meer over Power Platform