cloud infrastructuur - werken in de cloud
Cloud Infrastructuur

Profiteer ook van werken in de cloud

Ben je je huidige IT-omgeving ontgroeid en zie je de grote investeringen in dure servers niet zitten? Vraag je je wel eens af wat met je data gebeurt als er brand uitbreekt?

Vragen waar veel mkb-bedrijven mee worstelen. Het antwoord op deze vragen is wellicht makkelijker dan je denkt: cloud. Werken in de cloud biedt jouw bedrijf veel voordelen. Niet zo gek dus dat het overgrote deel van de bedrijven gedeeltelijk of geheel in de cloud werkt.

werken in de cloud

Wat is cloud?

Cloud is het via een netwerk – vaak het internet – op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens (Wikipedia).

Bekende clouddiensten voor de opslag van gegevens (data) zijn Dropbox, OneDrive en Google Drive. Maar ook je e-mails van je Microsoft 365 account bijvoorbeeld staan in de cloud. Deze staan niet op jouw pc of laptop, maar op aanvraag (als je inlogt) heb je er de beschikking over.

Omdat de plek waar jouw data staat niet direct zichtbaar is, wordt de term cloud gebruikt.

Waarom cloud

Kosten besparen

Schaalbaar

Zekerheid

Veilig

Cloud Journey. Ready for take off?

Oké, je bent overtuigd van de voordelen van het werken in de cloud. Maar je vraagt je wellicht af: hoe komen we van hier naar daar, hoe leggen we die reis af? Wat kost het en wat is de impact op onze IT-infrastructuur en onze manier van werken? Veel mkb-bedrijven zitten met deze vragen en dat is precies wat we voor je inzichtelijk maken met onze Cloud Journey. Klaar voor je reis naar de cloud?

Microsoft Azure als fundament

Voordat we “vertrekken” is het allereerst goed te weten dat wij gebruik maken van Microsoft Azure als cloud platform. Azure kan worden gezien als het fundament van de complete cloud infrastructuur van Microsoft (je Outlook, Teams, etc. draait hier onder andere ook op). Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat Azure het beste en meest betrouwbare cloud platform ter wereld is. Microsoft noemt het zelf “een eersteklas platform voor cloud computing”. Daar zijn we het helemaal mee eens.

Azure voldoet aan een groot scala internationale en bedrijfsspecifieke nalevingsstandaarden, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de datacenters staan in de Europese Unie (veelal in Nederland) en vallen dus onder de Europese regelwetgeving. Dat is wel zo fijn. Ook goed om te weten is dat het datacenter in Wieringermeer volledig wordt voorzien van groene stroom uit windenergie.

Onze aanpak kenmerkt zich door het menselijke en technische aspect. Paradoxaal? Op het eerste gezicht wel, maar waar een persoonlijke aanpak nodig is doen we dat en als we zaken kunnen automatiseren doen we dat uiteraard ook. Zo combineren we het beste van twee werelden.

Naar de cloud in 4 stappen

1

Cloud Scan

Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we naar jullie behoeftes en door middel van een digitale tool onderzoeken we wat en hoe jullie de huidige IT-omgeving gebruiken. Een veelvoorkomende uitkomst is dat bij een verhuizing naar Azure beduidend minder capaciteit nodig is. Een eerste en vrij eenvoudige besparing.

2

Advies

Naar aanleiding van de besproken behoeftes en de tijdens de inventarisatie verzamelde data krijg je een advies op maat. Dit rapport bestaat uit een vergelijkingsoverzicht van hoe jullie huidige IT-infrastructuur nu is ingericht en wordt gebruikt en hoe het eruit zou kunnen gaan zien met Azure (volledig of hybride). Uiteraard nemen we hierin ook een prijsopgave mee, zodat je weet hoeveel je kunt besparen door over te stappen.

3

Migratie naar Azure

In deze stap worden jullie infrastructuur en documenten geheel of gedeeltelijk overgezet naar Azure. We zorgen dat je niets of nauwelijks iets van de migratie merkt en gewoon door kunt werken. De afgelopen jaren hebben we al een groot aantal bedrijven succesvol naar Microsoft Azure gemigreerd.

4

Beheer & Support

Na implementatie wordt jullie IT-omgeving dag en nacht gemonitord door onze afdeling Beheer & Support. Zo voorkomen we storingen en wordt jullie omgeving dagelijks proactief gecontroleerd op allerlei kritieke punten. En mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan lossen we die zo snel en spoedig mogelijk op.

Zij maakten de reis naar cloud al

7 redenen om over te stappen naar de cloud

1. Altijd en overal beschikbaar

Met de cloud diensten van WSB Solutions heeft u altijd en overal toegang tot uw bedrijfsnetwerk en uw vertrouwde programma’s en bestanden. Waar u ook bent: op kantoor, thuis, bij de klant of bijvoorbeeld in een wegrestaurant. En op elk apparaat: PC, laptop, tablet en smartphone.

2. Kosten besparen met cloud services


Een andere belangrijke reden om te overwegen over te stappen naar cloud services is kostenbesparing. Er is geen investering meer nodig in eigen hard- en/of software. U betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand en naar gebruik.

3. Uw ICT-kosten inzichtelijk


Doordat vooraf alle kosten met betrekking tot software, onderhoud, support en ook eventueel hardware inzichtelijk zijn, kunt u kosten voor uw ICT vanaf nu vooraf begroten. U weet precies waar u aan toe bent.

4. Lage risico’s


Met een cloud oplossing kun je over het algemeen gemakkelijk stoppen. Een kwestie van uitproberen en als het niet bevalt, kunt u er gewoon mee stoppen. Omdat een cloud dienst meestal per maand wordt betaald, hoeft u dan ook niet langer voor de dienst te betalen.

5. Flexibel en schaalbaar


U kunt eenvoudig nieuwe medewerkers of bijvoorbeeld schijfruimte toevoegen zonder investeringen of lange wachttijden. Dit geldt ook voor het verwijderen ervan, wat een voordeel kan zijn als u veel gebruik maakt van tijdelijke medewerkers.

6. Geen zorgen meer om updates


Door gebruik te maken van cloud diensten werkt u altijd met de meest recente versies. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over back-ups of updates van software, want deze worden automatisch voor u uitgevoerd en bewaakt. Wel zo gemakkelijk.

7. Veiligheid cloud


Wanneer u kiest voor onze cloud services staan uw programma’s en bestanden altijd op goed beveiligde externe servers in meerdere datacenters in de Europese Unie. U valt dus altijd onder de EU wetgeving. De servers zijn standaard dubbel of meervoudig uitgevoerd zodat u altijd kunt werken, zelfs bij een eventuele storing in een van de datacenters.

video cloud scan

Cloud Scan

Wil je weten of het werken in de cloud wat is voor jouw bedrijf? En wil je weten wat je ermee kunt besparen? Vraag dan onze Cloud Scan aan.

✔ Ontdek dat je waarschijnlijk maar een deel van jullie huidige servercapaciteit gebruiken
✔ Ontdek hoeveel je kunt besparen door (gedeeltelijk) over te stappen naar de cloud
✔ Gratis bij opdracht