Pand kantoor WSB Solutions Hardinxveld Giessendam

ICT-bedrijf WSB Solutions

Over ons

Oude computers

Wetenschappelijk Software Bureau

1987. Een grote vierkante beeldbuis met groene letters op een zwart scherm, floppy’s zo groot als een pizzadoos, vierkante muizen en toetsenborden zo dik als 3 telefoonboeken (wie kent die nog?). Word en Excel bestonden nog niet en cloud was nog uitsluitend het Engelse woord voor wolk.

In die tijd wordt WSB opgericht als Wetenschappelijk Software Bureau. Als onderdeel van een glasbedrijf ontwikkelen een handvol knappe koppen software om sterkteberekeningen voor glas te automatiseren. Het bleek het startsein voor het WSB Solutions van nu.

WSB is trouwens een afkorting die inmiddels nergens meer voor staat, het is “gewoon” de naam van ons bedrijf.

WSB team medewerkers

Passie voor technologie om jou verder te helpen

Zonder goede ICT kan een bedrijf niet meer. Want wat zou er gebeuren als je geen internetverbinding hebt en de orders niet kan bevestigen, je software niet goed werkt waardoor je geen inzicht hebt in je voorraad, of als je niet veilig je mails kan versturen? Jij wilt je hier helemaal niet mee bezig houden. Je gaat liever bij een klant langs i.p.v. kostbare tijd te verdoen aan ICT-gerelateerde zaken.

Wij daarentegen denken er maar al te graag over na. We hebben nu eenmaal een grote passie voor technologie.

ICT inzetten om onze klanten een stap, of liever vele stappen, verder te helpen is het allerliefste wat we doen. Dat doen we in begrijpelijke taal. We denken mee met je bedrijfsdoelen, helpen bedrijfsprocessen te automatiseren en je medewerkers bij de hand te nemen om software beter te gebruiken.

video over wsb solutions

Goed verhaal, maar ...

… was je eigenlijk op zoek naar foto’s van al die knappe WSB’ers?

WSB collegas kantine

Taart en/of Bier

In de afgelopen 35 jaar zijn we ieder jaar een beetje gegroeid. We werken inmiddels met 75 man (en steeds meer vrouwen) op ons kantoor in Hardinxveld-Giessendam. Niet allemaal tegelijk, aangezien we allemaal regelmatig thuiswerken of op afstand. Maar we doen het wel allemaal samen als één team. De lijntjes zijn kort, hulp is zo gevraagd en je vindt regelmatig ‘verdwaalde’ collega’s op een andere afdeling. Wil je ze allemaal bij elkaar krijgen, dan is taart in de kantine een goed idee of op vrijdagmiddag een koud biertje.

Die 75 WSB’ers werken voor meer dan 400 groothandels, bouwbedrijven, zakelijke dienstverleners en andere bedrijven in heel Nederland. En onder onze merknaam Apportunix zijn we zelfs wereldwijd actief met apps voor Microsoft Dynamics Business Central.

WSB sterren elftal voetbal

Drie woorden

Waar moet jouw ICT-partner aan voldoen? Uiteraard zoek je een betrouwbare partij, klantvriendelijk en professioneel. Wat ons betreft allemaal heel belangrijk, maar laten we eerlijk zijn, het zijn randvoorwaarden. Als WSB’ers omschrijven we onszelf vaak als gezellig (heel belangrijk!), maar wat zeggen onze klanten?

Wanneer onze marketeer Leon langsgaat bij klanten voor een interview vraagt hij altijd of hij / zij WSB wilt beschrijven in drie woorden. De meest gehoorde termen zijn persoonlijk, no-nonsense (of een equivalent daarvan zoals ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’) en meedenken.

En als onze klanten het zeggen, wie zijn wij dan om daar tegenin te gaan?…

Een aantal klanten over ons

Edwin Schreurs Endenburg Elektrotechniek

Edwin Schreurs

Endenburg Elektrotechniek

"Bij de kennismaking werden vragen gesteld als: wat willen jullie en waar zijn jullie naar op zoek? In plaats van verkocht, werd er geluisterd."

Frank Berkhout

Zorgwerk

"De samenwerking met WSB bevalt heel erg goed. Al die jaren eigenlijk al."

Mwata Belgrave KCI

Mwata Belgrave

KCI the engineers

"Een snel reagerende supportafdeling is voor ons heel belangrijk, omdat dat zich rechtstreeks vertaald in geld. Want hoe efficiënter onze mensen zijn, hoe effectiever ze aan de projecten kunnen werken."

John Pellikaan

John Pellikaan

Pellikaan Arkel

"Ik ben gewoon heel tevreden. Ik geef jullie een 8."

Peter Warmerdam Anamet Europe

Peter Warmerdam

Anamet Europe

"Jullie zijn ook met de toekomst bezig en dat is voor Anamet fijn, want we hebben niet alleen iemand nodig die de bestaande situatie beheert, maar die de bestaande situatie verder helpt de toekomst in."

Wil je weten of jouw ICT beter kan?

We maken graag kennis. Neem contact op met Maurice.