Terug naar het overzicht
Het Moderne Werken

Waarom veel bedrijven niet efficiënt werken met Office 365

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 20 augustus 2018

Gebruikt uw bedrijf ook Office 365? En gebruikt u eigenlijk alleen maar Outlook, Word, Excel en PowerPoint zoals u al jaren gewend bent? Dat is vaak niet de meest efficiënte manier.

E-mail: tijdvreter

Outlook is zo’n voorbeeld. Sinds de jaren ’90 zijn we massaal gaan e-mailen. Dat doen we inmiddels zo veel dat de gemiddelde kantoormedewerker de helft van zijn werktijd besteedt aan e-mail. De helft! Is e-mailen dan wel zo efficiënt vraag je je dan af.

Versies van bestanden

Ook zijn we met z’n allen ook veel tijd kwijt aan het zoeken naar documenten en bestanden. Het onderling doormailen (daar is ie weer…) van bestanden zodat iedereen zijn laatste opmerkingen kan verwerken leidt tot het vervelende fenomeen van de eindeloze versies. U herkent het vast wel: bestandsnamen die eindigen op “v1”, “v1_opmerkingen_GT”, “versie2.3”. En nog mooier “DEF_vs1”, “DEF_vs2.1”, etc. Alsof er meerdere definitieve versies bestaan.

Dat kan handiger, toch?

Dag Outlook, hallo Teams

Speciaal voor het MKB hebben wij de WSB Moderne Werkplek ontwikkeld. Het is gebaseerd op Microsoft / Office 365 en is gericht op een effectieve en efficiënte samenwerking, zowel binnen uw bedrijf, maar ook met klanten en partners. De centrale applicatie binnen de WSB Moderne Werkplek is niet Outlook, zoals veel bedrijven al jaren gewend zijn, maar Microsoft Teams. Met Teams krijgt u een Moderne Werkplek die echt werkt en die u helpt stappen vooruit te zetten.

Moderne Werkplek MKB

Office 365, een grote bak met technologie

De technologie is er, maar hoe zorgen we dat het ook echt gaat werken? Het gebruik van een nieuwe werkomgeving vraagt ook een andere manier van werken en dus moeten u en uw collega’s veranderen. Vaak wordt gesuggereerd dat mensen van nature niet graag veranderen, maar is dat wel waar? Is het niet zo dat mensen best willen veranderen als we maar ergens duidelijk het nut van inzien? Office 365 is een grote bak met applicaties en technologie die ons kan helpen efficiënter te werken. De grote vraag is alleen hoe.

Het antwoord hierop is “Adoptie”.

Adoptie Moderne Werkplek

Wat is adoptie?

Adoptie staat voor een goed doordachte aanpak waardoor iedereen binnen uw bedrijf de nieuwe werkomgeving leert kennen, gaat gebruiken, en vooral ook op een goede manier gaat gebruiken. Misschien klinkt dit nog vrij abstract. Daarom even een korte uitleg van onze adoptieaanpak.

Deze aanpak begint met een workshop waarin we kijken hoe de Moderne Werkplek het beste kan worden ingericht binnen uw bedrijf. Daarna worden, stap voor stap, de gebruikers getraind, krijgen ze toegang tot een online videoportaal met meer dan 1.000 korte Nederlandstalige trainingsvideo’s en een maandelijks webinar met de laatste updates. Tot slot monitoren we het gebruik van de Werkplek, zodat we gebruikers zo nodig extra trainingen kunnen bieden.

Bij veel van onze klanten resulteerde onze aanpak in:

  • veel minder e-mails
  • effectiever samenwerken
  • slimmer vergaderen
  • en een hogere productiviteit.

Benieuwd wat onze aanpak voor u op kan leveren?

Lees dan verder op onze pagina over de Moderne Werkplek. Hier vindt u veel meer informatie, zoals een video, een interactieve demo van Microsoft Teams en last but not least: een uitgebreide uitleg van onze adoptieaanpak.