Terug naar het overzicht
Het Moderne Werken

Wat is er nieuw in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 4 maart 2021

Begin maart was Microsoft Ignite 2021, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals, georganiseerd door Microsoft. In dit blog nemen we u mee langs de belangrijkste Teams-aankondigingen bij de volgende onderwerpen:

  • Vergaderingen
  • Webinars
  • Chat en samenwerking
  • Beveiliging, naleving en privacy
  • Bellen
  • Apparaten
  • Power Platforms en ontwikkeling op maat
  • Beheer
  • Bekijk meer aankondigingen van Ignite

Wil je liever de belangrijkste highlights via een webinar zien? Houd onze socialmediakanalen in de gaten voor de Microsoft 365 video – Teams special.

Vergaderingen

Dynamische weergave
Dynamische weergave rangschikt op intelligente wijze de elementen van uw vergadering voor een optimale kijkervaring. Terwijl mensen deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een vergadering, past Teams uw lay-out automatisch aan en personaliseert deze. Dynamische weergave wordt binnenkort uitgerold.

Ignite 2021 01 Dynamic View

Bekijk switcher
Met de nieuwe weergavewisselaar in de bovenste balk van uw Teams-vergadering kunt u bepalen hoe u de inhoud van de vergadering ziet. Misschien geeft u er de voorkeur aan om op een natuurlijke manier met uw collega’s om te gaan en zonder visuele afleiding door de Together modus te gebruiken. Met Galerij bovenaan worden alle videofeeds bovenaan uw vergadervenster weergegeven, waardoor het gemakkelijker wordt om op een natuurlijkere manier naar anderen te kijken. Focus verbergt alle videofeeds en vestigt de aandacht volledig op de gedeelde inhoud en Volledig scherm kan andere afleidingen op het bureaublad helpen verwijderen. De weergavewisselaar is binnenkort beschikbaar.

Ignite 2021 02 View Switcher

Presentatiemodus
Gebruik de Presentatiemodus om het productieniveau van uw presentaties te verhogen en om aan te passen hoe uw videofeed en inhoud worden weergegeven voor uw publiek. Onze eerste modus, Standout, toont uw videofeed als een silhouet voor de gedeelde inhoud. Reporter plaatst inhoud als een visueel hulpmiddel boven uw schouder, net als een nieuwsbericht. Naast elkaar wordt uw videofeed naast uw inhoud weergegeven. De presentatiemodus is binnenkort beschikbaar.

Ignite 2021 03 Presenter Mode

PowerPoint Live in Microsoft Teams
PowerPoint Live in Teams geeft presentatoren controle en vertrouwen, terwijl het uw publiek een meer interactieve en inclusieve ervaring biedt. Als presentator kunt u nu vergaderingen leiden met één enkele weergave van uw notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers. Deelnemers kunnen hun ervaring ook personaliseren door in hun eigen tempo door de inhoud te navigeren of door de schermlezer te gebruiken om inhoud te bekijken, waardoor mensen met een visuele handicap de presentatie gemakkelijker kunnen volgen. PowerPoint Live in Teams is nu beschikbaar.

Ignite 2021 04 PowerPoint Live

Live reacties in Microsoft Teams-vergaderingen
Alle aanwezigen kunnen nu emoji’s gebruiken om te reageren tijdens een vergadering. Deze reacties dragen bij aan inclusiviteit in vergaderingen en houden de zaken vrolijk en interactief. Live reacties in Microsoft Teams-vergaderingen zijn nu beschikbaar.

Ignite 2021 05 Live Reactions

Webinars

Deelnemersregistratie en e-mailbevestigingen
Binnenkort wordt het opzetten en uitvoeren van webinars net zo eenvoudig als vergaderingen in Teams. Voeg eenvoudig een aangepaste registratiepagina voor bezoekers toe aan uw vergadering of webinar om de aanwezigheid voor en na elke afspraak te beheren. Na registratie ontvangen bezoekers automatisch een e-mailbevestiging voor een eenvoudige gezamenlijke deelname.

Ignite 2021 06 Attendee Registration & Email Confirmations

Interactieve webinars voor 1000 personen met controle door moderatie
Vanaf deze maand ondersteunt Microsoft Teams interactieve vergaderingen en webinars voor maximaal 1.000 deelnemers, inclusief uitgebreide presentatie-opties, live reacties en moderatiecontroles om chat, audio en video uit te schakelen voor de deelnemers van het evenement.

Ignite 2021 07 1000 Attendee Webinar

View-only uitzendingen van 20.000 personen
Zodra uw webinar uitgroeit tot meer dan 1.000 deelnemers, wordt Teams naadloos geschaald om een uitzendervaring voor 10.000 personen mogelijk te maken, inclusief hostmoderatiecontrole die automatisch audio en video van deelnemers uitschakelt om onbedoelde presentatieonderbrekingen te voorkomen. En profiteer in deze tijd van toegenomen afstandswerk tot het einde van dit jaar van nog grotere uitzendingen van 20.000 personen. Deze functie is deze maand beschikbaar.

Deelnemersrapportage
Na uw webinar kunt u rapportage gebruiken om de deelname van deelnemers te begrijpen, zoals wie er aanwezig was en hoe lang ze hebben deelgenomen. Download een bezoekersrapport om te bekijken of gegevens gebruiken om uw eigen aangepaste rapporten te maken. Het bijwonen van rapportages zal deze maand beschikbaar zijn om te downloaden, en aanvullende rapportagemogelijkheden binnen Teams zullen volgend kwartaal beschikbaar zijn.

Ignite 2021 08 Attendee Reporting

Teams en Microsoft Dynamics 365-evenementervaring
Tegenwoordig kunnen Dynamics 365 Marketing-klanten geïntegreerde marketingcampagnes leveren met behulp van de robuuste evenementmogelijkheden in Teams en de bezoekersbeheerervaringen van Dynamics 365 Marketing. En binnenkort, na een Teams-webinar, kunnen klanten verbinding maken met Dynamics 365 Marketing om een reeks marketingactiviteiten uit te voeren, van elementaire vervolgcommunicatie tot meer geavanceerde relatiemarketingcampagnes. En als u een ander marketingplatform gebruikt, maakt Teams het gemakkelijk om uw evenementcontacten mee te nemen.

Ignite 2021 09 Teams and Microsoft Dynamics 365 event experience

Deze nieuwe mogelijkheden zijn beschikbaar in de abonnementen Microsoft 365 E3 / E5, Microsoft 365 A3 / A5 en Microsoft 365 Government G3 / G5. Bovendien bevatten de Microsoft 365 Business Standard- en Microsoft 365 Business Premium-abonnementen alle bovenstaande functies voor meer dan 300 deelnemers.

Chat en samenwerking

Microsoft Teams Connect
Teams Connect maakt het gemakkelijk om kanalen te delen met iedereen, intern of extern van uw organisatie. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in de primaire Teams-tenant van een individu naast andere teams en kanalen, zodat iedereen er gemakkelijk toegang toe heeft in hun workflow. In de gedeelde werkruimte kunt u gebruikmaken van de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Teams: chatten, vergaderen, bellen, delen en co-auteur van documenten in realtime. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle behoudt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie. Teams Connect is vandaag beschikbaar als privévoorbeeld en zal later dit kalenderjaar breed worden uitgerold.

Ignite 2021 10 Shared Channel in Teams

Teams en Dynamics 365-bedrijfsproceservaring
Blijf op de hoogte met nieuwe ervaringen met Dynamics 365 Sales, Marketing, Customer Service, Field Service en Teams. Profiteer van Teams-mogelijkheden zoals chatten, documenten delen en uitnodigingen voor vergaderingen en webinars beheren zonder de Dynamics 365-werkruimte te verlaten. U kunt ook veilig toegang krijgen tot Dynamics 365-records, bijwerken en delen vanuit Microsoft Teams. Deze functies worden in april uitgerold.

Ignite 2021 11 Teams and Dynamics 365 business process experience

Checklist voor het publiceren van taken en bewerkingsmogelijkheden
Taakpublicatie stelt bedrijfsteams in staat om taken te creëren en te publiceren, bijvoorbeeld naar alle frontlinie-locaties en andere configureerbare attributen van een gedistribueerd personeelsbestand. Bedrijfsteams kunnen nu een checklist toevoegen aan de taken die ze publiceren, zodat ze uitgebreide details kunnen opnemen over wat er binnen elke taak moet worden gedaan en die van boven naar beneden voor meer duidelijkheid zorgen. Bedrijfsteams kunnen ook gepubliceerde taken bewerken zonder de volledige takenlijst te hoeven oproepen. Deze functies komen later deze maand beschikbaar. Leer meer >>

Goedkeuringsapp bijgewerkt met sjablonen, bijlagemogelijkheden en markdown-ondersteuning
Met goedkeuringen in Microsoft Teams kunt u eenvoudig goedkeuringen maken, beheren en delen, rechtstreeks vanuit uw workflow. Vanaf april bieden nieuwe kant-en-klare en aanpasbare sjablonen een herhaalbare structuur voor algemene goedkeuringen, zoals het aanvragen van vrije tijd of betaald verlof. Later deze maand kunt u bestanden rechtstreeks vanuit Microsoft OneDrive en SharePoint bijvoegen, en een algemene link toevoegen voor inhoud die buiten Microsoft 365 wordt gehost, zodat uw verzoek altijd de nieuwste inhoud bevat. Ten slotte voegen we deze maand ook volledige Markdown-ondersteuning toe in zowel adaptieve kaarten als de detailweergave, zodat u ervoor kunt zorgen dat al uw goedkeuringen correct zijn opgemaakt voor al uw goedkeuringsprocessen.

Ignite 2021 12 Approvals in Teams

Verbeteringen in de mobiele ervaring van Teams
Deze maand kondigen we verschillende nieuwe mogelijkheden aan om de mobiele ervaring te verbeteren. Ten eerste heeft de mobiele app een bijgewerkte visuele look en feel met nieuwe headers, pictogrammen en styling, samen met de mogelijkheid om automatisch over te schakelen naar een donker thema wanneer u de weergave-instelling van uw apparaat op donker zet. Andere updates zijn onder meer de mogelijkheid om offline toegang te krijgen tot bestanden die in Teams zijn opgeslagen, een nieuwe zoekervaring met suggesties, de mogelijkheid om chats vast te zetten en een uitgebreide bibliotheek met emoji’s en de mogelijkheid om GIF’s rechtstreeks in de Teams-app bij te snijden. Deze functies komen eerst naar iOS, gevolgd door Android.

Ignite 2021 13 Teams mobile experience enhancements

Beveiliging, naleving en privacy

End-to-end-coderingsoptie voor Teams 1: 1 VoIP-gesprekken
Microsoft Teams ondersteunt een optie om end-to-end encryptie (E2EE) te gebruiken voor ad-hoc 1: 1 Teams VoIP-gesprekken, wat een extra optie biedt voor het voeren van gevoelige online gesprekken. Om de eisen van de klant op het gebied van beveiliging en compliance te ondersteunen, heeft IT de volledige controle over wie E2EE in de organisatie kan gebruiken. E2EE for Teams 1: 1 VoIP-oproepen zullen in preview beschikbaar zijn voor commerciële klanten in de eerste helft van dit kalenderjaar, waardoor de ondersteuning voor online vergaderingen later wordt uitgebreid. Leer meer >>

Teams Multi-Geo-ondersteuning
Om klanten te helpen voldoen aan de vereisten voor gegevensresidentie, is Microsoft 365 Multi-Geo uitgebreid met Microsoft Teams, waardoor organisaties kunnen specificeren waar hun Teams-klantgegevens zich bevinden, tot aan het team en de eindgebruiker. Teams Multi-Geo wordt in april uitgerold.

Schakel video van deelnemers uit tijdens vergaderingen
Met Video uitschakelen kan een organisator van een vergadering de video van een individuele of alle aanwezigen uitschakelen. Als een veiligheidsmogelijkheid voor vergaderingen, kan het uitschakelen van video organisatoren en docenten helpen die vergaderingen of klassen leiden, meer controle hebben om ongewenste verstoringen beter te beheren. Net als bij hard mute: zodra de video van een deelnemer is uitgeschakeld, kunnen ze de organisator niet negeren. Video uitschakelen wordt later dit jaar uitgerold.

Nodig alleen vergaderingsopties uit
Er is een nieuwe lobby-instelling beschikbaar in Teams-vergaderingsopties waar alleen deelnemers aan de vergadering die expliciet zijn uitgenodigd voor de vergadering, rechtstreeks kunnen deelnemen. Eenmaal aangemeld, worden deelnemers die niet rechtstreeks waren uitgenodigd, doorgestuurd naar de lobby waar ze wachten op toelating. Alleen op uitnodiging wordt later deze maand uitgerold.

Veilige koppelingen voor teams
Safe Links helpt uw bedrijf te beschermen tegen schadelijke sites wanneer mensen op koppelingen in Office-apps klikken. Safe Links for Teams wordt later deze maand uitgerold.

Co-auteur in gecodeerde documenten met Office-apps
Meerdere gebruikers kunnen nu tegelijkertijd een Office-document bewerken dat is gecodeerd met Microsoft Information Protection, inclusief automatisch opslaan. Cocreatie in gecodeerde documenten wordt ondersteund via de Office-apps, Office Web Apps en Teams en is nu beschikbaar!

Bellen

Operator Connect
Operator Connect is een nieuwe manier voor klanten om eenvoudig en snel PSTN-bellen voor Teams mogelijk te maken, met behulp van diensten van niet-Microsoft-telefonie-operators. Beheerders kunnen hun gewenste operator selecteren in het Teams Admin Center en binnen enkele uren telefoonnummers aan hun gebruikers verstrekken, zonder de vereiste hardware. Door operators beheerde technische ondersteuning en serviceniveauovereenkomsten zijn beschikbaar om te helpen bij de implementatie en om te voldoen aan operationele vereisten. Operator Connect komt later dit jaar in de openbare preview.

Operator Connect Conferencing
Met Operator Connect Conferencing kunt u inbelnummers voor telefonie-operators van andere leveranciers dan Microsoft toevoegen aan een Microsoft Audio Conferencing-bridge. U kunt uw favoriete niet-Microsoft-telefonieoperatoren onderhouden, uw PSTN-infrastructuur diversifiëren met extra niet-Microsoft-telefonieoperatoren, en profiteren van de uitgebreide geografische inbeldekking. Door operators beheerde technische ondersteuning en serviceniveauovereenkomsten zijn beschikbaar om te helpen bij de implementatie en om te voldoen aan operationele vereisten. Operator Connect Conferencing gaat volgend kwartaal naar een privévoorbeeld.

Uitbreiding Microsoft Calling Plan
Microsoft Teams Calling-abonnementen bieden een snelle en eenvoudige manier om bellen in Microsoft Teams te implementeren zonder apparatuur op locatie. We breiden onze geografische dekking uit naar acht nieuwe markten, vanaf volgende maand tot eind juni 2021. Nieuwe markten zijn onder meer Nieuw-Zeeland, Singapore, Roemenië, Tsjechië, Hongarije, Finland, Noorwegen en Slowakije, wat betekent dat klanten in 26 markten kunnen gebruik nu door Microsoft geleverde belplannen om PSTN-oproepen te plaatsen en te ontvangen in Teams.

Gecertificeerde oplossingen voor Contact Center en Compliance Recording
Certificeringsprogramma’s voor Contact Center en Compliance Recording zorgen voor een betrouwbare en naadloze integratie van oplossingen voor contactcenters en compliance-registratie met Microsoft Teams. Deze maand kondigen we aan dat Anywhere365 , ComputerTalk, Enghouse en 8×8 de contactcentercertificering hebben behaald voor hun oplossingen. Bovendien hebben NICE , AudioCodes , Dubber , ASC, Numonix en Verint de certificering voor conformiteitsregistratie voor hun oplossingen behaald. Lees meer over deze gecertificeerde contactcenters en gecertificeerde oplossingen voor het registreren van compliance.

Endpoint transfer
Teams maakt het gemakkelijk om oproepen te plaatsen en te ontvangen vanaf verschillende endpoints, inclusief desktop- en mobiele apparaten, maar soms moet u locaties of apparaten verplaatsen om uw oproep te beëindigen. Met de nieuwe overdrachtsmogelijkheid voor endpoints kunt u uw oproepen naadloos tussen verschillende apparaten verplaatsen, zoals van uw laptop naar mobiele telefoon, zonder enige onderbreking van de oproepservice of kwaliteit. Endpoint transfer zal begin volgend kwartaal beschikbaar zijn.

Lage gegevensmodus
Of u nu gegevens wilt bewaren of zich gewoon op een locatie met een slechte of beperkte netwerkverbinding bevindt, soms is het handig om de hoeveelheid gegevens die u tijdens een videogesprek gebruikt, te beperken. Er is nu een nieuwe lage gegevens modus beschikbaar, waarmee gebruikers de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt tijdens videogesprekken van Teams kunnen beperken en verschillende instellingen kunnen instellen op basis van netwerkbeschikbaarheid, zodat de instelling altijd kan worden ingeschakeld, of alleen bij mobiele netwerken.

Apparaten

Nieuwe galerieweergaven nu beschikbaar in Microsoft Teams Rooms
In een Teams Room willen we dat iedereen zich betrokken voelt, en dat begint met het duidelijk kunnen zien van mensen, vooral degenen die vanuit thuis bij de vergadering komen. We hebben nieuwe videogalerijweergaven naar de kamer gebracht, inclusief de Together-modus en een grote galerij. En of de ruimte nu één scherm of twee heeft, u kunt de inhoud van de vergadering en de mensen die op afstand deelnemen tegelijkertijd zien. Nieuwe galerijweergaven op Teams Rooms zijn vandaag beschikbaar.

Ignite 2021 14 Gallery Views in Microsoft Teams Rooms

Intelligente luidsprekers voor Microsoft Teams Rooms
We kondigen ook een nieuwe Microsoft Teams Intelligent-luidspreker aan die de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams Room praten, kan herkennen en onderscheiden. Deze sprekers zijn gemaakt in samenwerking met EPOS en Yealink en stellen bezoekers in staat het transcript te gebruiken om acties te volgen of vast te leggen, door te weten wie in de kamer wat heeft gezegd. Of u nu op afstand werkt of de vergadering volgt in de vergaderruimte, u kunt effectief zien wie wat heeft gezegd tijdens de vergadering. Om privacy en veiligheid mogelijk te maken, hebben gebruikers de volledige controle en kunnen ze toeschrijving op elk moment in- of uitschakelen.

Ignite 2021 15 Intelligent Speakers

Teams panels
Microsoft Teams panels is een oplossing voor ruimte- en tijdbeheer die wordt aangedreven door een native Teams-ervaring die wordt uitgevoerd op een compact digitaal scherm, gebouwd in samenwerking met Crestron en Yealink. Het wordt geleverd met levendige kleurgecodeerde LED-indicatoren, u kunt de beschikbaarheid van de ruimte op afstand bepalen, terwijl de intuïtieve en gemakkelijk te lezen gebruikersinterface informatie over de ruimte en de vergadering presenteert, zodat u kunt bevestigen dat u op het juiste moment op de juiste plek bent. Als u een ad-hocvergadering heeft, kunt u deze rechtstreeks vanuit het panel boeken en direct een kamer reserveren wanneer u deze nodig heeft. Teams panels zijn nu beschikbaar.

Ignite 2021 16 Teams Panels

Nieuwe functionaliteit voor Teams-weergave
Deze maand kondigen we verschillende nieuwe functies aan voor Teams-weergave. Wanneer u nu deelneemt aan een Teams-vergadering vanuit het Teams-scherm, kunt u nu uw achtergrond wijzigen in een van de bestaande door Teams geleverde afbeeldingen. U kunt nu ook live reacties uiten tijdens een vergadering om applaus, humor, waardering en andere gevoelens uit de Teams-display te laten zien. We hebben ook snelle reacties en reacties voor inkomende berichten op het omgevingsscherm toegevoegd. Eindelijk kunt u Cortana nu vragen stellen als “Hoe laat is het en hoe laat is het in New York?” door spraak te gebruiken in de Lenovo Thinksmart View.

Nieuwe randapparatuur gecertificeerd voor Teams
Ons portfolio van apparaten die zijn gecertificeerd voor Teams-vergaderingen en -bellen, groeit. De Video Conferencing Monitor & Studio Poly 21 van Dell en Poly zijn de eerste monitoren die webcamera’s, speakerphones en microfoons integreren die zijn gecertificeerd voor Teams. De Poly P21 bevat zelfs verlichting, perfect om gebruikers te helpen met vertrouwen te presenteren. Onze eerste videobalk gecertificeerd voor Teams is ook beschikbaar, de Studio P15 van Poly, die over een bestaand scherm kan worden gemonteerd om een high-definition samenwerkingseindpunt te creëren. Ten slotte helpen nieuwe webcamera’s van Yealink (UVC20) en Aver (Cam 130) ons portfolio uit te breiden. De Cam 130 integreert ook instelbare verlichting, zodat gebruikers goed kunnen worden gezien, ongeacht hoe hun omgeving eruitziet.

Ontwikkeling op maat en Power Platform

Teams Interoperabiliteit met Azure Communication Services
Nu in openbare preview, zijn we verheugd om Teams-interoperabiliteit met Azure Communications Services aan te kondigen. Gebruik Azure Communications Services om een betere klantervaring te bieden door uw medewerkers die Microsoft Teams gebruiken eenvoudig te verbinden met gebruikers van een op maat gemaakte app via spraak, video of chat. Leer meer >>

Ignite 2021 17 Teams Azure Comms

App-aanpassing en branding
Nu kunt u app-eigenschappen zoals app-naam, beschrijving, pictogrammen en meer aanpassen om een merkapp-ervaring rechtstreeks in Teams te leveren. Deze functie is nu beschikbaar in het Teams-beheercentrum.

Teams automatiseringsmogelijkheden
Later deze maand kunt u een actie maken op basis van een bericht, zodat u ter plekke een Power Automate-workflow kunt maken. We voegen ook een nieuwe automatiseringcategorie toe aan de Teams-app store vol met nieuwe Power Automate-sjablonen, die een gemakkelijk startpunt bieden voor uw automatiseringsworkflows.

Ignite 2021 18 Teams Automation Capabilities

Updates voor Dataverse voor Teams-limieten en upgrades
We verhogen de Dataverse for Teams-omgevingslimiet voor grotere tenants van de huidige 500 naar 10.000. U kunt nu ook naadloos uw Dataverse for Teams-omgevingen upgraden om te profiteren van de volledige premium licentiemogelijkheden: uw bestaande apps en gegevens zijn automatisch klaar voor gebruik.

Beheer

Beveilig en schaal uw vergaderruimten eenvoudig met Teams Rooms Managed Services
We kondigen een nieuwe AI-gestuurde service aan die proactief Teams Rooms-beheer levert. De nieuwe service maakt gebruik van Microsoft Defender for Endpoint om geavanceerde mogelijkheden voor bescherming tegen bedreigingen te bieden die incidenten, kwetsbaarheden en ontbrekende beveiligings-KB’s kunnen detecteren. De service zal actie ondernemen op basis van deze detecties om de nodige updates toe te passen, zodat uw kamers veilig en klaar voor gebruik blijven. We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd om zich ontwikkelende incidenten te detecteren op basis van complexe patronen die in de loop van de tijd door meerdere signalen worden waargenomen. De dienst zal dan proactieve stappen ondernemen om namens u te verhelpen, om verstoringen op te heffen.

Inrichting van apparaten op afstand
We vereenvoudigen de ervaring met het op afstand instellen van Teams Android-apparaten vanuit het Teams Admin Center. Remote provisioning elimineert de noodzaak om apparaten fysiek af te handelen om in te loggen. In plaats daarvan hoeven technici, zodra het MAC-adres is toegevoegd in het Teams Admin Center, alleen het apparaat te installeren, verbinding te maken met het netwerk en een verificatiecode in te voeren. Daarna kunnen IT-beheerders de provisioning met succes op afstand voltooien.

Ignite 2021 19 Remote Device Provisioning

Realtime telemetrie
De nieuwe realtime telemetrie voor vergaderingen stelt IT-beheerders en helpdesk in staat problemen tijdens vergaderingen of evenementen op te lossen voor een snelle oplossing. De gegevens worden gegenereerd in de Teams Admin Center-rapporten en vergaderingsrapporten en bieden gedetailleerde informatie over verschillende netwerkparameters zoals jitter, pakketverlies, latentie en frames per seconde, allemaal tijdens het gebruik van audio-, video- en screensharing-sessies. Deze functionaliteit wordt in de eerste helft van het kalenderjaar verzonden.

Ignite 2021 20 Real-time Telemetry

Anonieme gebruikersrapporten
Hoewel alle Teams-rapportage alleen kan worden bekeken door goedgekeurde rollen, voegen we een extra laag gegevensprivacy toe om gebruikersgegevens nog beter te beschermen. Nu hebt u de mogelijkheid om gebruikersgegevens te anonimiseren, waardoor de privacy van gebruikers wordt beschermd tijdens het bekijken, downloaden, delen en openen van de Teams-gebruiksrapportgegevens. Eenmaal ingeschakeld, worden persoonlijk identificeerbare informatie zoals gebruikersnaam, e-mailadressen en Active Directory-ID’s geanonimiseerd. Deze mogelijkheid is eind maart beschikbaar.

Teams gebruiker gebruiksrapport in Teams-client
Teams gebruiker gebruiksrapport in de Power BI-analysehub biedt gebruikers inzicht in hun Teams-activiteiten en -gebruik. U kunt per team en teamoverschrijdend inzichten en statistieken genereren om de interactie van een gebruiker met collega’s en in de hele organisatie te begrijpen. De rapporten worden gegenereerd met het oog op privacy; individuele gebruikers kunnen hun eigen gegevens inzien. Deze rapportagemogelijkheid zal eind maart beschikbaar zijn.

App-risico-evaluatie
Binnenkort kunnen teambeheerders de details over beveiliging, naleving en gegevensprivacy bekijken voor apps die afkomstig zijn van Microsoft Cloud App Security. Dit helpt teambeheerders tijd te besparen op beveiligingsbeoordelingen en meer gerichte, op selectie gebaseerde beveiligingsspecificaties mogelijk te maken, wat resulteert in een betere app-kwaliteit. Deze mogelijkheid wordt dit jaar uitgerold.

Ignite 2021 21 S&C expanded 4 - cropped

Stroomlijn de ervaring van het beheren van gastgebruikers
Vorige maand hebben we gasttoegang standaard ingeschakeld om een inclusieve vergaderervaring te vereenvoudigen. Deze maand voegen we standaard beoordelingen voor geplande toegang toe voor gasten in alle teams en groepen. Het systeem plant automatisch periodieke beoordelingen van gasttoegang in Teams, waardoor een betere hygiëne van de identiteitsbeveiliging wordt geboden.

Beleidsverbeteringen in Teams Admin Center
Nieuwe aangepaste beleidspakketten stellen Teamsbeheerders in staat om hun eigen set beleidspakketten te configureren die zijn afgestemd op gebruikers met vergelijkbare rollen in hun organisatie. We voegen ook de mogelijkheid toe om een beleidspakket aan een groep toe te wijzen, zodat u meerdere beleidsregels aan een groep gebruikers kunt toewijzen. Deze beleidsverbeteringen zullen in maart beschikbaar zijn.

Bekijk meer aankondigingen van Ignite

Microsoft Viva
Vorige maand hebben we Microsoft Viva geïntroduceerd, het nieuwe platform voor werknemerservaringen dat communicatie, kennis, leren, bronnen en inzichten naadloos samenbrengt in de Microsoft 365-apps die u elke dag gebruikt, waardoor mensen en teams hun best kunnen doen, waar ze ook werken. Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat de desktopervaring voor Viva Connections voor alle klanten zal worden uitgerold als onderdeel van hun bestaande SharePoint-licentie. Vanaf april wordt de Viva Learning- module uitgerold in openbare preview. Ten slotte zijn de virtuele woon-werkervaring van Viva Insights en het nieuwe tabblad Home beschikbaar vanaf april.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.