Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Nog wat te doen vandaag?

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 3 februari 2020

Voor velen begint de werkdag met het lezen van de mail en het maken van een plan voor de dag. Sommigen hebben er een ware kunst van gemaakt om de takenlijst van de dag op allerlei manieren vast te leggen. Een speciale map met mailtjes die nog opgevolgd moeten worden. Een lijstje in Notepad of Word. Zelfs Excel wordt niet geschuwd om een overzicht te krijgen van de taken die gedaan moeten worden.

Als je vraagt waarom zij hun taken in deze applicaties bijhouden, is het antwoord vaak: “Zo ben ik het gewend.” Jammer, want tegenwoordig kan het allemaal veel handiger. Zo biedt Office 365 heel wat apps die ontwikkeld zijn om het leven gemakkelijker te maken. Vaak gratis apps die onbekend zijn en daarom onbemind. Een voorbeeld van een dergelijke app is Microsoft To Do. De app is gratis verkrijgbaar en is te synchroniseren met iPhone, Android, Windows 10 en het web.

Microsoft To Do - voordelen

Hoe werkt To Do?

Microsoft To Do is de opvolger van de handige takenlijst van Wunderlist. To Do is een eenvoudige, overzichtelijke app waarmee je iedere dag georganiseerd kunt bijhouden zodat je optimaal productief kunt zijn. De bedoeling van To Do is dat je in één oogopslag kunt zien (en toevoegen) wat je moet doen, wanneer je het moet doen, en wat je al gedaan hebt.

Anders dan andere apps: ook voor privé- en groepstaken

Microsoft To Do onderscheidt zich van andere taken-apps omdat er zowel privé als groepstaken opgenomen kunnen worden. Groepstaken kunnen actiepunten uit een vergadering zijn of taken die een groep aan jou toekent.

Microsoft To Do - schermen

Daarnaast is To Do geïntegreerd met Outlook-taken en Microsoft Planner, waardoor het simpel en gemakkelijk is om al je taken met één interface te beheren. Je kunt aan iedere taak een einddatum toevoegen of een herinnering instellen, waardoor je altijd het overzicht behoudt. Voor het raadplegen van een boodschappenlijst tot het plannen van een grote dag, met gedeelde lijsten blijf je in contact met collega’s, maar ook desgewenst met familie en vrienden. Bereik elke dag wat je wilt met ‘Mijn dag’, zoals intelligente en gepersonaliseerde suggesties om je dagelijkse takenlijst bij te werken.

Microsoft To Do - Mijn Dag
Microsoft To Do – Mijn Dag

To Do uitproberen?

Heb jij al kennisgemaakt met To Do? Helpt het jouw dagelijkse werkzaamheden te organiseren? Of heb je nog niet geprobeerd? Snel doen dan. Microsoft To Do is gratis te downloaden op https://products.office.com/nl-nl/microsoft-to-do-list-app/.

Het programma is super simpel in gebruik en behoeft eigenlijk geen uitleg. Je kunt dus direct aan de slag. Kom je er toch niet uit? Geen nood, we helpen u graag op weg.

En als je aan mij vraagt of To Do mij helpt mijn dag optimaal te benutten? Jazeker, het schrijven van deze blog kan ik afvinken

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.