security awareness
Cyber Security

Maak van je medewerkers je sterkste wapen tegen cybercriminelen

security awareness training

Security Awareness Training

Niet je firewall of antivirussoftware is de zwakste schakel in je ICT-beveiliging, maar je medewerkers (en schrik niet: jijzelf). Natuurlijk moet je technische maatregelen nemen om jouw bedrijf te beveiligen, maar als jij of jouw collega’s op ‘foute’ links in bijvoorbeeld een phishingmail blijven klikken heb je niet veel aan die al firewalls en antivirussoftware.

Een goede bewustwording van de risico’s die je online loopt is daarom minstens zo belangrijk als technische maatregelen. Zorg dus dat de security awareness van jouw personeel hoog is. Maak van jouw medewerkers je sterkste wapen tegen cybercriminelen.

security awareness bewustwording gevaren online

"De mens" = de zwakste schakel

Uit onderzoek, maar ook uit onze eigen ervaringen, blijkt keer op keer dat foutief menselijk handelen de oorzaak is van een probleem met die IT-beveiliging. 97% van de mensen herkent niet altijd een phishingmail. Dat is geen schande, want ze zijn soms bijna niet van een normale mail te onderscheiden, maar wist je ook dat maar liefst een derde van de Nederlandse werknemers het wachtwoord van hun werkcomputer aan minimaal één ander persoon in de privé-omgeving vertelt?

Schokkend toch? Lang niet iedereen is zich bewust van de gevaren van onveilig online gedrag.
Tijd om daar iets aan te doen!

Met onze Security Awareness Training (i.s.m. onze partner Beveiligmij.nl) worden jouw medewerkers zich bewust van de gevaren die gebruik van ICT met zich meebrengt. En nog belangrijker: het helpt hen hun online gedrag te veranderen doordat ze bewuster en alerter zijn op de gevaren voor zichzelf en het bedrijf.

Trainingen gemaakt door experts

Voorbeelden uit het dagelijks werk en privésituatie

Op maat voor jouw organisatie

Ook goed begrijpbaar voor medewerkers zonder technische kennis

Verschillende trainingen

Geen bedrijf is hetzelfde. We bieden dan ook verschillende opleidingsvormen aan. De klassikale trainingen en e-learning zijn volledig op elkaar afgestemd. Samen zeer krachtig voor het structureel verbeteren van de bewustwording en gedragsverandering van uw medewerkers. Zowel thuis, onderweg als op de werkvloer.

Onze Security Awareness Training bestaat uit:

  1. Nulmeting
  2. Klassikale training
  3. Awareness e-learning
1

1. Nulmeting

De beste start. De nulmeting brengt het kennisniveau en gedrag van je medewerkers in kaart. Medewerkers worden via een anonieme enquête over verschillende onderwerpen bevraagd. Na ongeveer vier weken ontvang je de rapportage en weet je hoe jouw bedrijf ervoor staat. Kosten: € 100,- (tot 100 medewerkers)

2

2. Klassikale training

Een klassikale bewustwordingstraining zorgt ervoor dat deelnemers zich realiseren dat ze eigenlijk minder goed beveiligd zijn dat dat ze dachten. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Door herkenbare bedrijfsmatige situaties en situaties uit de privésfeer aan te halen wordt de betrokkenheid van de deelnemers vergroot.

3

3. Awareness e-learning

Maandelijks krijgen deelnemers een aflevering over een bepaald onderwerp, in voor iedereen begrijpelijke taal. Zo zijn ze minimaal een jaar berzig met het bewustwordingstraject en wordt de gedragsverandering gestimuleerd. De Awareness e-learning bestaat uit een nulmeting plus twaalf maandelijkse afleveringen.

De onderwerpen


1.
Cybercriminaliteit

2.
Wachtwoorden

3.
Veilig internetten

4.
Veilig e-mailen5.
WiFi-netwerken

6.
PC-beveiliging

7.
Veilig mobiel

8.
Veilige werkplek9.
Multifunctionals

10.
Informatievernietiging

11.
Identiteitsbewijzen

12.
Social media

Gratis e-learning demo aanvragen

Ervaar zelf hoe krachtig en toegankelijk de e-learning (van onze partner Beveiligmij.nl) is door een gratis demo aan te vragen.
In de demo-omgeving kun je een kleine selectie van de afleveringen zelf uitproberen. Vul hiervoor de onderstaande velden in. Daarna ontvang je van ons de link naar het testplatform en jouw toegangsgegevens.

In 5 stappen jouw IT-beveiliging aantoonbaar op orde

Security Awareness is stap 4 in het 5-stappenplan om jouw IT-beveiliging op orde te brengen en houden.