CZAV Wemeldinge
Terug naar het overzicht
Bedrijfssoftware

CZAV / Agriant

In december 2017 kocht CZAV de akkerbouwactiviteiten (niet veevoer-gerelateerde producten zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden) van ForFarmers Nederland en bracht deze activiteiten onder bij Agriant te Emmen. Dit betekende dat er ook een keuze gemaakt moest worden voor nieuwe bedrijfssoftware. CZAV koos voor Microsoft Dynamics NAV met de module voor de gewasbeschermingsmiddelenbranche van WSB Solutions.

Referenties geven de doorslag

Ronnie Kuijs, verantwoordelijk voor de goederenadministratie, logistiek en het functioneel ontwerp van nieuwe programmatuur, vertelt: “In het verleden hadden we al eens contact gehad met WSB Solutions en zodoende wisten we dat ze een geschikt softwarepakket konden bieden. Dat was erg belangrijk voor ons, maar de goede ervaringen van enkele partners hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. Met name door de gesprekken met CLTV uit Zundert zijn we overtuigd geraakt. CLTV is al jarenlang klant bij WSB Solutions.”

ERP-implementatie binnen 6 weken

Veel toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland (en België) werken met de brancheoplossing van WSB Solutions. Ronnie: “Het pakket staat in de markt bekend als betrouwbaar. Door bekendheid met het pakket en de goede referenties hebben we geen andere softwarepakketten of leveranciers meer overwogen. De grootste uitdaging was dat er tussen start en implementatie slechts 6 weken zat. Daarom zijn we voor zekerheid en expertise gegaan. En ik moet zeggen: dat is niet beschaamd.”

Hoewel het voor zowel CZAV als WSB Solutions een intensief traject was, werd deze naar alle tevredenheid doorlopen. “Als je als leverancier binnen 5 à 6 weken een totaal nieuw ERP-pakket kunt inrichten en gereed kunt maken voor een nieuw bedrijf, dan zegt dat genoeg over de kwaliteit van het pakket en over de flexibiliteit en professionaliteit van het bedrijf”, aldus Ronnie. “Zeker de schil voor groothandels van agrarische producten is een grote pré. WSB Solutions weet waar de business over gaat en praat dezelfde taal. Dit scheelt een hoop voorwerk en uitleg.”

Dezelfde taal spreken

Dat is ook wat Henk Boxem, verantwoordelijk voor commercie en de dagelijkse leiding van Agriant, is opgevallen: “Ik was niet bekend met WSB Solutions, maar het bleek al snel dat de medewerkers onze (GBM-)taal spraken. En dat communiceert een stuk makkelijker.”

Alhoewel er pas één week met de brancheoplossing in Microsoft Dynamics NAV wordt gewerkt, is Henk erg tevreden: “Het sluit perfect aan bij onze werkzaamheden. Alles wat een toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen zich wenst, zit erin. En dan is het ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en werkt het intuïtief. We merken nu al dat NAV met de GBM-modules ons tijd en dus geld bespaart.”

Gebruiksvriendelijk

Karin de Haan, binnen Agriant misschien wel de meest intensieve gebruiker, is ook zeer tevreden: “We zijn er nog maar een week mee aan het werk en zullen er vast nog niet optimaal gebruik van maken, maar ik heb al wel gezien dat het voldoen aan wet- en regelgeving allemaal geïntegreerd is in het programma. Dat is heel handig. Maar ik vind ook de werking van het programma super. Ik heb aan de andere gebruikers bepaalde handelingen voorgedaan en iedereen kon er gelijk mee overweg. Het is echt gebruiksvriendelijk.”

Goede samenwerking

Niet alleen over Microsoft Dynamics NAV is Karin tevreden. Ook over de samenwerking met WSB Solutions is ze zeer te spreken: “Iedere vraag, bijvoorbeeld een simpel voorbeeld als een kolommetje erbij of eraf, werd onmiddellijk opgepakt wanneer we iets aangepast wilden hebben. En ook tijdens het testen, wat we bij WSB Solutions op kantoor hebben gedaan, konden we bij de WSB-medewerkers aangeven als we iets aangepast wilden hebben. Al die kleine dingetjes waren in no time goed geregeld.”

Over CZAV

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) staat bekend om haar brede productportfolio in de akkerbouwsector en verzorgd de inname, opslag en het vermarkten van granen, zaden en peulvruchten. Verder levert het bedrijf uit Wemeldinge onder andere meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, veevoeders, zaaizaad, pootgoed, aardolieproducten, bedrijfsartikelen, vakinformatie en certificeringen aan ruim 3.100 actieve agrarische ondernemers, loonwerkers, samenwerkingspartners en andere groothandelsklanten in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.