Terug naar het overzicht
Bedrijfsapplicaties

Lift mee op de verbeteringen binnen Business Central

Arjan de Groot
Arjan de Groot
Geplaatst op 17 januari 2022

Als je kiest voor de SaaS-oplossing van Microsoft Dynamics 365 Business Central, kies je automatisch ook voor voortdurende verbetering. Elk half jaar verschijnt er een grote upgrade en wordt jouw ERP-oplossing wéér een beetje beter. En daar hoef je helemaal niets voor te doen! Hoe zit dat?

Standaard ERP-oplossing die toch voelt als een oude jas

Ik vertel je waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat wij bij WSB Solutions groot fan zijn van Business Central. Microsoft doet overduidelijk z’n best om van Microsoft Dynamics 365 Business Central ’s werelds beste ERP-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven te maken en met een vertienvoudiging van het aantal klanten in twee jaar tijd, slagen ze daar heel goed in. Sinds 2018 is het oude Microsoft Dynamics NAV – behalve on-premise en gehost – beschikbaar in de cloud als Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Met de komst van deze cloudversie hebben mkb-bedrijven de beschikking gekregen over een standaard ERP-oplossing voor een vast bedrag per maand. Om deze standaard toch te doen passen als de spreekwoordelijke oude jas, kan deze worden uitgebreid met extra apps die verkrijgbaar zijn via Microsoft AppSource (vergelijkbaar met de App Store of Google Play Store).

Sinds de introductie van deze SaaS-versie van Business Central is het aantal apps dat in AppSource beschikbaar is, enorm toegenomen – van 450 in 2019 naar 1.800 in 2021 – en dat aantal zal alleen maar groeien. Zo wordt het voor steeds meer bedrijven in steeds meer branches interessant om Business Central als ERP-oplossing te overwegen.

Business Central updates
Met Business Central doe je een eenmalige investering, maar dat doe je in de wetenschap dat je niet tegen dergelijke beperkingen aan gaat lopen. Heb je meer functionaliteiten nodig, dan kijk je gewoon in AppSource welke app jou de functionaliteit biedt die je nodig hebt.

Meeliften op verbeteringen

Behalve het aantal apps, brengt Microsoft ook elk half jaar een volledig nieuwe upgrade van Business Central uit. Zo kunnen bedrijven die op het SaaS-platform zitten meeprofiteren van de verbeteringen, zonder zich druk te hoeven maken wat die verbeteringen zijn. Zo hebben inmiddels kunstmatige intelligentie en machine learning hun intrede gedaan in de wereld van – onder andere – Business Central en kun je als organisatie steeds beter gebruik maken van de data die je verzamelt. Ook de steeds verdergaande integratie tussen alle Microsoft-oplossingen – van SharePoint tot Power Apps en van Teams tot de andere oplossingen uit de Dynamics 36-familie – maakt dat steeds meer organisaties overwegen de overstap naar Business Central te maken.

Van HD Ready naar Full HD TV

Leuk, Vincent, denk je nu misschien, maar wat is nu precies het voordeel van die halfjaarlijkse upgrades? Laat me je een voorbeeld geven. Ik ben gek op mooie televisies. Toen ik een aantal jaar geleden een nieuwe HDTV kocht, was die ‘HD Ready’. HD Ready was, met 720 verticale lijnen, de voorloper van Full HD die met z’n 1.080 verticale lijnen een megascherp beeld had. Toen ik die HD Ready TV kocht, wist ik al: over drie jaar sta ik hier weer, omdat ik dan een Full HD TV wil hebben.

Saas Business Central verbeteringen

Smeer je investering uit over meerdere jaren

Zo gaat het ook met software. Om een willekeurig ERP-pakket implementeren, ben je een paar duizend euro kwijt. Na twee jaar van normale organisatorische groei, ben je die oplossing alweer ontgroeid en moet je weer een investering doen. Daar zit natuurlijk niemand op de wachten.

Met Business Central doe je een eenmalige investering, maar dat doe je in de wetenschap dat je niet tegen dergelijke beperkingen aan gaat lopen. Het pakket groeit, en jouw organisatie groeit gewoon mee. Je hoeft niet steeds opnieuw een investering te doen, maar kijkt – stap voor stap – waar je kunt optimaliseren. Heb je meer functionaliteiten nodig, dan kijk je gewoon in AppSource welke app jou de functionaliteit biedt die je nodig hebt. Zo simpel kan het leven zijn.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.