Terug naar het overzicht
Digitale Transformatie

Van boekhoudpakket naar een ERP-systeem

Inka Mollen
Inka Mollen
Geplaatst op 20 juni 2022

Digitalisering is geëxplodeerd de afgelopen jaren. Heb je op dit moment alleen nog maar je financiële processen vastgelegd in een boekhoudpakket? Dat betekent niet dat je de boot gemist hebt. Integendeel! Het betekent dat je nog heel flexibel bent bij het digitaliseren van je inkoop-, verkoop- en voorraadprocessen. Doe er je voordeel mee.

Stap naar de toekomst

Als we kijken naar de boekhoudpakketten die in omloop zijn, zijn dat er legio. Visma, e-Boekhouden.nl, Twinfield, Snelstart en Exact Online zijn er zo maar een aantal van. Welk pakket je ook hebt, het kent zijn voordeel, maar ongetwijfeld ook zijn beperkingen. In een tijd waarin de digitalisering is geëxplodeerd, is de kans groot dat die beperkingen je beginnen op te breken.

De integratie met je inkoop- en verkoopprocessen ontbreekt, om nog maar niet te spreken van je voorraadadministratie. Als je een stap richting de toekomst wil maken, wil je ongetwijfeld op zoek naar een andere oplossing. Door voor het Microsoft-platform te kiezen, kun je je eigen digitaliseringsweg kiezen en steeds een nieuwe stap zetten. Zonder belemmeringen voor de toekomst, maar ook zonder dat je je hele organisatie in één keer op z’n kop hoeft te zetten.

Automatiseren voorraadadministratie

Modulair inrichten

Door voor Microsoft Dynamics 365 Business Central te kiezen, kies je voor een ERP-pakket dat past bij de huidige bewegingen in de markt en dat je modulair kunt inrichten. Deze oplossing groeit met je mee wanneer dat nodig is en integreert eenvoudig met al je bestaande bedrijfsprocessen, andere software en eventuele al bestaande webshops.

Zo kan de ene organisatie ervoor kiezen het digitaliseringsproces te starten met het beter laten samenwerken van de medewerkers via Microsoft Teams en met het automatiseren van de voorraadadministratie. Een andere organisatie wil direct starten met de volledige integratie van het inkoop- en verkoopproces en een uitgebreide magazijnfunctionaliteit. Zo werk je in je eigen tempo toe naar een geïntegreerde oplossing voor voorraadbeheer en magazijninrichting. Meerdere vestigingen? Weergeven van locatie en schapnummer in het magazijn? Geen enkel probleem met Business Central.

Steeds een stapje verder

Wil je verder gaan, dan kun je er ook voor kiezen om je serviceprocessen, projecten en productieprocessen te digitaliseren. Zo kun je steeds een nieuw stukje van je bedrijfsvoering onderbrengen in Business Central. In deze blogs vertellen we je meer over Business Central. We duiken nog iets verder in de flexibiliteit van Business Central, vertellen meer over hoe Microsoft omgaat met updates en upgrades en hoe jij daarvan profiteert, en we vertellen hoe je snel aan de slag kunt met Business Central dankzij het pre-packaged principe.

Meer weten?

Kun je niet wachten en wil je nu al weten hoe jouw organisatie aan de slag kan met een flexibele en betaalbare ERP-oplossing? Neem dan hieronder contact met ons op.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.