Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Videobellen via LinkedIn

Maurice Gonlag
Maurice Gonlag
Geplaatst op 8 december 2020

Veel mensen werken inmiddels al een aardige tijd thuis, waardoor het aantal fysieke contactmomenten afneemt. Via apps als Zoom, BlueJeans en Microsoft Teams wordt er bij veel bedrijven gecommuniceerd door middel van videobellen. Vergaderingen, klantgesprekken of webinars – het wordt allemaal mogelijk gemaakt door deze apps.

LinkedIn heeft samen met Microsoft Teams, BlueJeans en Zoom gewerkt aan een nieuwe functie voor videovergaderingen op het LinkedIn-platform. Zo kunt u heel makkelijk videobellen met connecties direct vanaf het platform. U kunt een virtuele vrijdagmiddagborrel houden, een sollicitatiegesprek houden met potentiële kandidaten of een koffiemomentje inplannen met oud-studiegenoten.

Hoe het moet

In de chatfunctie is een camera-icoon toegevoegd.

Wanneer u hierop klikt verschijnt er een pop-up waarbij u de provider kunt selecteren om een link voor een videomeeting aan te maken en te verzenden. U kunt kiezen tussen Microsoft Teams, Zoom en BlueJeans en daar vervolgens bij inloggen.

U kunt zich in één keer aanmelden bij alle drie de providers zodat u per vergadering en deelnemers kunt kiezen van welke dienst u gebruik wilt maken. Het is mogelijk om direct een link te creëren naar de videovergadering of deze in te plannen voor later.

Netwerken

Ook al kunnen we niet met zijn allen in één ruimte zijn wil dat nog niet zeggen dat we niet meer kunnen netwerken. Deze toegevoegde functie is een nieuwe manier van in contact blijven met elkaar, ongeacht de afstand.

De nieuwe functionaliteit is wereldwijd beschikbaar, u kunt er vandaag nog mee beginnen.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.