keeper kluis wachtwoorden
Terug naar het overzicht
Cyber Security

Worstelen met wachtwoorden? Verleden tijd met Keeper

Leon Rozeboom Bos
Geplaatst op 16 mei 2022

We schreven het al eerder, een wachtwoordmanager – inclusief multifactorauthenticatie – is onmisbaar binnen elke organisatie. Maar aan welke wachtwoordmanager kun je het beste jouw wachtwoorden toevertrouwen? Wij bij WSB zijn fan van Keeper Password Manager. In deze blog vertellen we je waarom.

Waarom een wachtwoordmanager?

Unieke wachtwoorden zijn cruciaal om je bedrijfsnetwerk te beschermen. Als een wachtwoord wordt gehackt en je gebruikt datzelfde wachtwoord op meerdere websites, heeft de hacker dus toegang tot al die accounts. In het ergste geval krijgen hackers toegang tot je e-mailaccount en dan is de ellende helemaal niet meer te overzien. Op die manier kunnen ze al je andere – nog wel veilige – wachtwoorden resetten en met al je data aan de haal gaan. Een sterk wachtwoord verzinnen is al lastig, maar zie ze vervolgens ook maar eens te onthouden. Een wachtwoordmanager lost dat probleem voor je op. Het is een soort digitale kluis waar je al je wachtwoorden in kunt bewaren. Op die manier hoef je nog maar één – sterk – wachtwoord te onthouden om vervolgens bij al je andere wachtwoorden te kunnen. Veilig én heel gemakkelijk.

wachtwoorden veilig in kluisOm jezelf en je bedrijf te beschermen zijn sterke wachtwoorden cruciaal. En bij voorkeur heb je dan ook nog voor iedere applicatie een ander wachtwoord. Zie die allemaal maar eens te onthouden. Een wachtwoordmanager lost dat probleem voor je op.

Waarom Keeper?

Door zakelijke inloggegevens te bewaren in Keeper, blijven deze gegevens altijd in het bezit van de organisatie. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat inloggegevens van die ene belangrijke leverancier in het Google-account van de verkeerde persoon belandt. Verlaat iemand je organisatie, dan zijn de gegevens voor de oud-medewerker niet meer inzichtelijk. Dankzij Keeper hoef je je nooit meer druk te maken of de wachtwoorden die worden gebruikt binnen jouw organisatie wel sterk genoeg zijn. De ingebouwde wachtwoordgenerator maakt lange, willekeurige wachtwoorden die staan als een huis en voldoen aan jouw beleidsregels.

Centraal geregeld

In Keeper is het mogelijk om de wachtwoorden centraal op te slaan en vanuit die centrale locatie te delen met meerdere medewerkers. Door te werken met verschillende rechten krijgen alleen de juiste mensen toegang tot de juiste wachtwoorden. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat alleen mensen van het marketingteam toegang hebben tot het wachtwoord van je LinkedIn-bedrijfspagina. Keeper houdt ook bij wie een wachtwoord verandert én het bewaart de oude wachtwoorden.

wachtwoordmanager keeperMet LastPass kun je al je wachtwoorden centraal opslaan en (welke je wilt delen) delen met collega’s.

Meer dan een wachtwoordkluis

Keeper is meer dan een digitale kluis voor je wachtwoorden. Je kunt er ook belangrijke notities in opslaan, denk bijvoorbeeld aan verzekeringsgegevens of lidmaatschapsnummers. Die informatie kun je vervolgens, net als je wachtwoorden, heel veilig met elkaar delen via Keeper. Zo voorkom je dat medewerkers elkaar privacygevoelige of andere bedrijfskritische gegevens gaan versturen via mail of – nog erger – WhatsApp.

Overal en altijd

Keeper kun je gebruiken op alle apparaten, op zowel desktops als laptops, tablets en smartphones. Dat kan zelfs als je offline bent. Handig als je onderweg bent en even geen internetbereik hebt. Kortom: welke beveiliging je ook nodig hebt en hoe groot je team ook is: Keeper is de meest complete wachtwoordoplossing voor jou en je organisatie.

Benefit

Er zijn ook voordelen voor privé gebruik voor de medewerkers. Zo krijgen alle medewerkers een gratis Keeper Family account erbij voor privé gebruik. Zo kunnen zij op de juiste manier privé en zakelijke inloggegevens scheiden.

Alles-in-1-product

WSB levert een alles-in-1-product van Keeper waardoor je als organisatie een complete oplossing krijgt. Naast de technische implementatie bieden wij ook een training aan voor de eindgebruikers. We zien namelijk in de praktijk dat het erg belangrijk is om de eindgebruikers mee te krijgen met deze verandering. Zij zijn immers degene die ervoor moeten zorgen dat de wachtwoorden op de juiste plek worden opgeslagen. En verder is natuurlijk onze servicedesk altijd beschikbaar voor ondersteuning.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.