Terug naar het overzicht
Cyber Security

Worstelen met wachtwoorden? Verleden tijd met LastPass

We schreven het al eerder, een wachtwoordmanager – inclusief multifactorauthenticatie – is onmisbaar binnen elke organisatie. Maar aan welke wachtwoordmanager kun je het beste jouw wachtwoorden toevertrouwen? Wij bij WSB zijn fan van LastPass. In deze blog vertellen we je waarom.

Waarom een wachtwoordmanager?

Unieke wachtwoorden zijn cruciaal om je bedrijfsnetwerk te beschermen. Als een wachtwoord wordt gehackt, en je gebruikt datzelfde wachtwoord op meerdere websites, heeft de hacker dus toegang tot al die accounts. In het ergste geval krijgen hackers toegang tot je e-mailaccount en dan is de ellende helemaal niet meer te overzien. Op die manier kunnen ze al je andere – nog wel veilige – wachtwoorden resetten en met al je data aan de haal gaan. Een sterk wachtwoord verzinnen is al lastig, maar zie ze vervolgens ook maar eens te onthouden. Een wachtwoordmanager lost dat probleem voor je op. Het is een soort digitale kluis waar je al je wachtwoorden in kunt bewaren. Op die manier hoef je nog maar één – sterk – wachtwoord te onthouden om vervolgens bij al je andere wachtwoorden te kunnen. Veilig én heel gemakkelijk.

wachtwoorden veilig in kluisOm jezelf en je bedrijf te beschermen zijn sterke wachtwoorden cruciaal. En bij voorkeur heb je dan ook nog voor iedere applicatie een ander wachtwoord. Zie die allemaal maar eens te onthouden. Een wachtwoordmanager lost dat probleem voor je op.

Waarom LastPass?

Door zakelijk inloggegevens te bewaren in LastPass, blijven deze gegevens altijd in het bezit van de organisatie. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat inloggegevens van die ene belangrijke leverancier in het Google-account van de verkeerde persoon belandt. Verlaat iemand je organisatie, dan zijn de gegevens voor de oud-medewerker niet meer inzichtelijk. Dankzij LastPass hoef je je nooit meer druk te maken of de wachtwoorden die worden gebruikt binnen jouw organisatie wel sterk genoeg zijn. De ingebouwde wachtwoordgenerator maakt lange, willekeurige wachtwoorden die staan als een huis en voldoen aan jouw beleidsregels.

Centraal geregeld

In LastPass is het mogelijk om de wachtwoorden centraal op te slaan en vanuit die centrale locatie te delen met meerdere medewerkers. Door te werken met verschillende rechten krijgen alleen de juiste mensen toegang tot de juiste wachtwoorden. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat alleen mensen van het marketingteam toegang hebben tot het wachtwoord van je LinkedIn-bedrijfspagina. LastPass houdt ook bij wie een wachtwoord verandert én het bewaart de oude wachtwoorden.

Met LastPass kun je al je wachtwoorden centraal opslaan en (welke je wilt delen) delen met collega’s.

Meer dan een wachtwoordkluis

LastPass is meer dan een digitale kluis voor je wachtwoorden. Je kunt er ook belangrijke notities in opslaan, denk bijvoorbeeld aan verzekeringsgegevens of lidmaatschapsnummers. Die informatie kun je vervolgens, net als je wachtwoorden, heel veilig met elkaar delen via LastPass. Zo voorkom je dat medewerkers elkaar privacygevoelige of andere bedrijfskritische gegevens gaan versturen via mail of – nog erger – WhatsApp.

Overal en altijd

LastPass kun je gebruiken op alle apparaten, op zowel desktops als laptops, tablets en smartphones. Dat kan zelfs als je offline bent. Handig als je onderweg bent en even geen internetbereik hebt. Kortom: welke beveiliging je ook nodig hebt en hoe groot je team ook is: LastPass is de meest complete wachtwoordoplossing voor jou en je organisatie.

Benefit

Wanneer je als organisatie nu LastPass Business afneemt geld er nu een (tijdelijke) actie. Alle medewerkers krijgen namelijk een gratis LastPass Family account erbij voor privé gebruik. Zo kunnen zij op de juiste manier privé en zakelijke inloggegevens scheiden.

Meer weten?

Kun je wel een helpende hand gebruiken bij het inrichten van LastPass? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.