Terug naar het overzicht
Bedrijfsapplicaties

Laagdrempelig aan de slag met Business Central? Dat kan, dankzij het flexibele karakter

Ramon Sijmons
Ramon Sijmons
Geplaatst op 21 maart 2022

Traditionele ERP-systemen zijn log en het maken van aanpassingen per gebruiker is een crime. Iedereen kijkt naar dezelfde schermen en daar is weinig aan te doen. Microsoft wil met Business Central ook toegankelijk zijn voor de niet-Enterprises. Dan is flexibiliteit wel een eerste vereiste. En dat is gelukt!

Apart scherm per gebruikersrol

Business Central kan veel, heel veel. Dat betekent dat het de neiging heeft om complex te zijn. Als wij gebruikers begeleiden die werken met de standaard inrichting van Business Central, merken we dat ze het soms lastig vinden om te bepalen waar ze op moeten drukken. Gelukkig heeft Business Central de mogelijkheid om per gebruikersrol een ander scherm in te stellen, zodat je als gebruiker, afhankelijk van je rol, een ander scherm ziet met alleen die functionaliteiten die daadwerkelijk nodig zijn. Dat werkt een stuk prettiger.

Om dat te doen heb je geen technische kennis nodig, iedere gebruiker kan met eenvoudig drag&drop onderdelen verplaatsen, verwijderen of toevoegen, zodat je een scherm overhoudt met onderdelen die voor jouw werk van belang zijn. En als er geen knoppen of opties te zien zijn die je niet nodig hebt, is het ook eenvoudiger je werk een keer over te dragen aan collega’s.

Man met tablet in magazijn

Meegroeien zonder risico’s

Zeker voor de wat kleinere bedrijven is het heel fijn om Business Central zo laagdrempelig in te kunnen zetten, zonder dat je inlevert op mogelijkheden. Want met Business Central kan je ERP-systeem niet alleen meegroeien met je gebruikers, maar ook met je organisatie. Want je kunt niet alleen meer standaard Business Central functionaliteiten beschikbaar stellen op elk scherm, je kunt ook het aantal functionaliteiten binnen het systeem laten groeien.

Apps voor aanvullende wensen

Heb je aanvullende wensen, bijvoorbeeld omdat je logistiek uitbreidt, dan voeg je gewoon een app met de juiste aanvullende functionaliteit toe. Zo’n app kun je heel eenvoudig uitproberen in een testomgeving. Bevalt het niet, dan gooi je de app gewoon weer weg. Bevalt het wel, dan neem je de app in gebruik en pas dan betaal je ervoor. Daar kun je gewoon zelf mee spelen, zonder dat je er dure consultants voor in huis hoeft te halen.

Microsoft AppSource - apps toevoegen aan Business CentralNieuwe functionaliteiten toevoegen aan Business Central? Dat kan heel makkelijk met apps in de Microsoft AppSource.

Uitbreiden in je eigen tempo

Door Business Central eerst goed te leren kennen, kun je goed nadenken over welke wensen je nog meer hebt. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal modules om de functionaliteit van het systeem uit te breiden. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt en breid je uit in een tempo dat bij je past. Wel zo prettig.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.