subsidie cyber security
Terug naar het overzicht
Cyber Security

1250 euro overheidssubsidie voor cyberweerbaarheid. Zorg dat je er snel bij bent!

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 2 oktober 2023

Vanaf vandaag kunnen kleine bedrijven (bedrijven tot 50 werknemers) een cybersubsidie aanvragen. Dit is een unieke kans om je bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen, zonder dat het je veel geld kost. De overheid stelt namelijk 300.000 euro beschikbaar om kleine ondernemers te helpen bij het nemen van cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Denk bijvoorbeeld aan:

– Het gebruiken van een wachtwoordmanager
– Het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie

Hoe werkt het?

De cybersubsidie voor kleine bedrijven heet officieel ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ en wordt uitgevoerd door het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je bent een micro- of kleine onderneming (maximaal 50 werknemers en maximaal 10 miljoen euro omzet)
  2. Je hebt een actielijst gemaakt met de CyberVeilig Check, een online tool die je inzicht geeft in de cyberveiligheid van je bedrijf (duurt ongeveer 10 minuten)
  3. Je hebt een offerte aangevraagd bij een IT-beveiligingsdienstverlener (bij ons dus) die je kan ondersteunen bij het implementeren van de maatregelen op je actielijst
  4. Je hebt de subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en daarbij je actielijst en offerte(s) geüpload

De subsidie bedraagt 50% van de kosten die de IT-dienstverlener rekent, met een maximum van 1.250 euro per aanvrager. Je kunt éénmalig gebruikmaken van deze regeling.

Waar wacht je nog op?

De cybersubsidie voor kleine bedrijven is een pilotproject dat loopt van 2 oktober tot 1 november 2023, tot 17.00 uur. Het beschikbare budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen, dus wees er snel bij!

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de cybersubsidie, wat er allemaal mogelijk is om jouw bedrijf beter te beschermen tegen cybercriminelen of wil je direct aan de slag met een offerte?