Terug naar het overzicht
Algemeen

ICT-scan: goed idee als je klaar wilt zijn voor de toekomst

Maurice Gonlag
Maurice Gonlag
Geplaatst op 21 november 2022

• Hoe groot is de kans dat ik slachtoffer wordt van cybercriminelen?
• Past mijn huidige ICT-omgeving (nog) bij de bestaande werkzaamheden en processen?
• Is mijn ICT-omgeving klaar voor de toekomst?
• Loont het om deels of geheel over te stappen naar de cloud?
• Hoe snel kan ik weer aan het werk als mijn systeem crasht?
• Kan ik besparen op (beheers)kosten?

Zijn deze vragen herkenbaar? Dan is vaak niet voor niets. Waarschijnlijk heb je regelmatig storingen en/of merk je dat je ICT verouderd is. Je weet dat het beter en anders kan. En moet.

Wat is de ICT-scan?

Met onze ICT-scan krijg je volledig inzicht in de staat van de ICT-omgeving van jouw organisatie. Met de ICT-scan maken we een duidelijk overzicht van hoe de ICT-infrastructuur eruitziet, inclusief de aanwezige hard- en software binnen je netwerk. En misschien nog wel belangrijker: de verbanden tussen de verschillende softwarepakketten of de afwezigheid daarvan.

Inzicht in je ICT-omgeving is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de ICT-scan, maar daar stopt het niet. De ICT-scan is pas compleet met een analyse en een advies op basis van de bevindingen.

Het is goed om te weten dat de ICT-scan voor een groot gedeelte geautomatiseerd is en dus een objectieve weergave geeft van de huidige situatie. De analyse en het advies geven we op basis van deze objectieve data. Hierbij kijken we overwegend naar je ambities en toekomstplannen. Met de ICT-scan krijg je inzicht in de gewenste functionaliteiten, processen en procedures voor de toekomst. En in de opbouw van je kosten voor de inrichting en het beheer van je ICT-platform voor de komende 3 tot 5 jaar.

Hoe gaat een ICT-scan precies in zijn werk?

Stap 1.
Ondanks dat we heel graag dingen automatiseren, komen we eerst bij je langs om kennis te maken. Er gaat tenslotte niks boven persoonlijke contact. We gaan software op je ICT-omgeving installeren en deze doorlichten, dus onderling vertrouwen is belangrijk.
Stap 2.
Tijdens ons bezoek controleren we je ICT-omgeving en installeren we software om de komende weken je omgeving geautomatiseerd in beeld te kunnen brengen.
Stap 3.
In die weken interviewen we (meestal online via Teams) een aantal collega’s om inzicht te krijgen in jullie behoeftes en toekomstplannen.
Stap 4.
Na ongeveer een maand komen we weer langs om de bevindingen van de ICT-scan en ons advies te bespreken.

Waarom zou je een ICT-scan laten uitvoeren?

Iedere ondernemer wil een goed functionerende ICT-omgeving. Dat begint met inzicht in je omgeving, je moet weten hoe je ICT-omgeving ervoor staat op het gebied van functionaliteit, veiligheid en efficiency van bedrijfsprocessen. En of dit aansluit bij je toekomstplannen, maar natuurlijk ook wat je ICT-omgeving nu precies kost. Of beter gezegd: inzicht in de kosten voor de inrichting en het beheer voor de komende 3 tot 5 jaar.

Daarnaast wil je ook problemen vóór zijn. Is de omgeving goed genoeg beveiligd? Werk je wel efficiënt? Misschien werk je wel met programma’s die verouderd zijn en zijn er alternatieven waarmee je efficiënter, veiliger en goedkoper werkt. En waar staat je data? Vaak is het veiliger en goedkoper om de (gedeeltelijke) overstap te maken naar de cloud.

ICT-scan aanvragen

Het is goed om als ondernemer je risico’s en verbeterpunten goed in kaart te hebben zodat je eventueel maatregelen kunt nemen. Met de ICT-scan weet je hoe je ICT ervoor staat. Wil je dat ook?

Bel ons op (0184) 61 88 37 of vul onderstaand je gegevens in en wij nemen contact met je op. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.