Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Integratie van Microsoft Teams en Business Central, dit brengt het je

Ayvaz Keskin
Ayvaz Keskin
Geplaatst op 23 januari 2023

Dat Microsoft Teams inmiddels het meest populaire samenwerkingsplatform is, dat hoeven we niemand meer te vertellen. En dat Microsoft Dynamics 365 Business Central de meest krachtige oplossing is die al je bedrijfsprocessen stroomlijnt en verbindt, zal ook voor weinigen schokkend nieuws zijn. Maar dat je deze twee krachtpatsers kunt integreren, dat weten nog niet veel ondernemers. Wat het je brengt en wat de voordelen zijn, vertellen we je in deze blog.

Vanuit Business Central naar Teams

Waarom integratie tussen Business Central en Microsoft Teams

Je kent het vast wel. Je hebt informatie nodig over die laatste interactie met klant x of leverancier y, maar je hebt geen Business Central-licentie. Dan is er maar één oplossing, aankloppen bij een collega die die licentie wel heeft. Vervelend voor jou, dat je een ander lastig moet vallen en waarschijnlijk moet wachten op antwoord. Maar misschien ook wel vervelend voor je collega, dat jij elke keer om informatie komt vragen. Al vind je elkaar nog zo aardig, het is voor iedereen een oplossing die verre van efficiënt is.

Wist je dat daar een oplossing voor is? Business Central biedt een app die Microsoft Teams verbindt met al je data in Business Central, zodat iedereen ERP-gegevens kan inzien zónder Business Central-licentie. En dát is niet alleen efficiënt, het scheelt ook aardig in de kosten.

Contact kaart Business Central in Teams

Hoe werkt het?

Met een Microsoft 365-licentie kunnen systeembeheerders nu ook toegang tot specifieke bedrijfsgegevens verlenen aan medewerkers zonder Business Central-licentie. Deze collega’s kunnen niets wijzigen of toevoegen, ze kunnen alleen data inzien. Ze zijn als het ware te gast in de Business Central-omgeving via Microsoft Teams.

De systeembeheerder kan exact aangeven tot welke tabellen en andere objecten de medewerkers zonder Business Central-licentie toegang krijgen. Zo kunnen ze, ongeacht waar in Microsoft Teams ze zich bevinden, bijvoorbeeld details over klanten, leveranciers en andere Business Central-contacten opzoeken, inclusief interactiegeschiedenis, gerelateerde documenten en meer.

Wil je details delen met een collega? Dan kun je heel snel en eenvoudig een koppeling naar een Business Central-record kopiëren en plakken in een Teams-gesprek dat jullie voeren. De app breidt de koppeling vanzelf uit tot een compacte, interactieve kaart die informatie over dat record weergeeft.

Records delen Teams en Business Central

Wat zijn de voordelen?

Door gebruik te maken van de integratiemogelijkheid tussen Business Central en Microsoft Teams ontgrendel je die stamgegevens die voor elke medewerker in de hele organisatie waardevol zijn. Op die manier kunnen ook collega’s zonder Business Central-licentie zichzelf bedienen en data inzien die ze nodig hebben om hun werk beter te doen en datagestuurde beslissingen te nemen.

Dit zorgt voor een veilige, efficiëntere en productievere manier van werken. Zo kun je elke medewerker precies die toegang geven die nodig is, zonder onnodige licentiekosten: Microsoft 365-licenties voor alleen-lezen toegang, Dynamics 365 Business Central Team Member-licenties voor beperkte schrijftoegang, en Dynamics 365 Business Central Essentials of Premium voor volledige schrijftoegang.

Wil je meer informatie over integratie tussen Teams en Business Central, neem contact met ons op!

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.