Terug naar het overzicht
Cyber Security

Bescherm jouw mkb-bedrijf met Microsoft Defender for Business

Het mkb wordt steeds vaker slachtoffer van cybercrime, blijkt uit onderzoek. Maar liefst één op de vier organisaties geeft aan te maken gehad te hebben met een cyberaanval. Een doorsnee virusscanner is niet meer voldoende om cybercriminelen te stoppen. Microsoft Defender for Business is een geavanceerde beveiligingsoplossing van Microsoft die dat wel kan. In deze blog zoomen we in op deze slimme next-gen virusscanner.

Slimme beveiligingsoplossing

Hackers worden steeds slimmer, en vandaag de dag is een standaard virusscanner niet meer voldoende. Om kwaadwillenden buiten de deur te houden, is slimmere technologie nodig. Microsoft Defender for Business is een slimme beveiligingsoplossing van Microsoft die wél geavanceerde cyberaanvallen kan tegenhouden.

Deze zogenaamde next-gen virusscanner beschermt je niet alleen tegen virussen, maar ook tegen aanvallen vanaf het netwerk en kan zelfs kwetsbaarheden herkennen in software van derden. Er is ondersteuning voor alle bekende besturingssystemen, zoals iOS en Android. Zo kunnen ook mobiele telefoons beschermd worden. Immers, ook zakelijke smartphones vormen een potentiële toegangspoort tot jouw IT-omgeving.

Microsoft Defender for Business zekerheid mkb

Onderdeel van Microsoft 365 Business Premium-licentie

Microsoft Defender for Business is het broertje van Microsoft Defender for Endpoint, dat speciaal in het leven is geroepen voor het mkb. Het bevat de meeste functionaliteiten uit de Defender for Endpoint P2-licentie, die met name gericht is op de enterprisemarkt.

Microsoft Defender for Business is sinds kort onderdeel van de Microsoft 365 Business Premium-licentie. De meeste mkb-organisaties hebben deze licentie al en kunnen daardoor voordelig profiteren van deze geavanceerde beveiligingsoplossing van Microsoft. Daarnaast kunnen de kosten van een bestaande antivirusoplossing meestal komen te vervallen. Heb je geen Microsoft 365 Business Premium-licentie, dan kun je ook kiezen voor een standalone-versie van Defender.

Vanaf slechts 2,50 euro per maand per gebruiker bescherm je je IT-omgeving. Ook voor servers is er inmiddels een mogelijkheid om Microsoft Defender for Endpoint te gebruiken, vanaf 4,40 euro per maand per server.

Microsoft Defender for Business plans

Wil je weten hoe Microsoft Defender for Business jouw bedrijf kan helpen om hackers buiten de deur te houden?

Neem dan hieronder contact met ons op!

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.