Terug naar het overzicht
Algemeen

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7. Wat nu?

Leon Rozeboom Bos
Geplaatst op 14 maart 2019

Op 14 januari 2020 is het zover: dan eindigt de ondersteuning op Windows 7 apparaten. Hierna wordt er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van deze apparaten meer geleverd. Tien maanden lijkt een eind weg, maar de tijd vliegt voorbij. Om te voorkomen dat u in een situatie terechtkomt waarbij ondersteuning / updates nodig zijn raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen naar Windows 10.

Windows door de jaren heen

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen moment wanneer hij met Windows in aanraking is gekomen, er zijn door de jaren heen al heel wat versies de revue gepasseerd. Windows 7 is uitgebracht in oktober 2009 waarbij Microsoft heeft aangegeven 10 jaar productondersteuning te gaan bieden, het einde van dit tijdperk komt nu echt dichtbij!

Microsoft Windows versies

Windows 10 is uitgebracht in 2015 en dus inmiddels ook al heel wat jaren actief. Microsoft heeft aangegeven geen nieuwe Windows versie meer uit te gaan brengen. Windows 10 is de laatste. Maar hoe zit het dan met nieuwe beveiligingsupdates en functionaliteiten? Microsoft zal in Windows 10 voortdurend updates beschikbaar stellen zodat deze continu up-to-date is. Dus nooit meer een verouderde Windows versie, maar met Windows 10 ben je altijd up-to-date.

Windows 10 tips & tricks

Met Windows 10 kun je gemakkelijk je apparaat actueel houden door automatisch te controleren op de nieuwste updates. Zo krijg je de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen en blijf je altijd beschermd. En het mooiste is dat je hiervoor minder vaak opnieuw hoeft op te starten, je kunt binnen Windows je actieve uren aangeven zodat updates buiten deze uren worden uitgevoerd.

Maar Windows 10 kent nog veel meer voordelen en nieuwe functionaliteiten. Het zijn er te veel om allemaal te noemen, ook omdat er zoals gezegd steeds nieuwe bijkomen. We lichten er daarom hieronder een paar uit.

1. Jij bent het wachtwoord

Windows Hello betekent aanmelden zonder wachtwoord, waardoor je sneller en veiliger jouw Windows-apparaten ontgrendelt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de camera op je apparaat gebruiken om je gezicht te herkennen of gebruik je vingerafdruklezer (beschikbaar op bijna elk nieuw device) om jouw apparaat te ontgrendelen.

2. Spelen met vensters in Windows 10

Als je het overzicht kwijt bent van alle vensters die je open hebt, kun je met de toetscombinatie Windows + pijltje links / rechts orde in je Windows 10 maken. Twee, drie of vier vensters tegelijk nodig? Dat kan.

Vensters in Windows 10

3. OneDrive Known Folder Move

Een functie die het eenvoudiger maakt om lokale data in de cloud te parkeren, is OneDrive Known Folder Move. Hiermee worden de standaard lokale mappen (Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen) automatisch met OneDrive voor Bedrijven gesynchroniseerd. Niet geheel onbelangrijk: om van deze functionaliteit gebruik te maken dient er naast Windows 10 ook met Office365 gewerkt te worden.

Ik heb Windows 7, wat moet ik doen?

De gebruikers die op dit moment nog gebruik maken van een apparaat met Windows 7 adviseren we om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De nieuwe apparaten zijn niet alleen een stuk sneller en lichter, maar ook krachtiger en veiliger dan oude(re) apparatuur.

Wilt u meer informatie over de overstap van Windows 7 naar Windows 10?
Of loopt u tegen dingen aan die de overstap naar Windows 10 minder gemakkelijk maakt?
Vul dan onderstaand formulier in of bel ons: (0184) 74 44 50.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.