ict beveiliging monitoring detection response
Cyber Security

Monitoring, Detection & Response (MDR) Service

mdr

In het 5-stappenplan om je cyber security op orde te krijgen, dient de laatste stap om te zorgen dat de beveiliging op orde blijft.

– Hoe zorg je dat de beveiliging die je zorgvuldig hebt ingericht, op orde blijft?
– Hoe zorg je dat hackpogingen, aanvallen en andere incidenten tijdig opgemerkt worden?
– En als je een probleem ontdekt, hoe los je het dan op?

Daarvoor bieden we je (in samenwerking met onze partner Blackpoint) een Monitoring, Detection & Response (MDR) service. Wat dat is, lees je hieronder.

"Ik ben zeer enthousiast over de MDR-dienst"

Monitoring, Detection & Response


Voor de meeste bedrijven, zeker voor het mkb, is het heel lastig om zelf te zorgen voor een goede controle van de ICT-omgeving. Hoe ontdek je tijdig beveiligingsincidenten en hoe moet je hier vervolgens op reageren? Met onze Monitoring, Detection & Response (MDR) service zorgen we dat uw omgeving in de gaten wordt gehouden, dat verdachte zaken tijdig worden opgemerkt en dat er waar nodig direct passende maatregelen worden genomen. Voor een vast bedrag per gebruiker per maand.

Wat zou zoiets verdachts kunnen zijn? Bijvoorbeeld wanneer Multi Factor Authenticatie voor een medewerker wordt uitgeschakeld. Dit kan wijzen op een hacker die toegang heeft gekregen en dit nu uitschakelt om verder binnen te kunnen dringen. Wij krijgen hier een melding van. Wanneer wij de melding krijgen, onderzoeken we deze en nemen waar nodig maatregelen. Hierdoor worden beveiligingsincidenten tijdig opgemerkt en kan er actie worden ondernomen.

Door deze MDR service te gebruiken, wordt CIS Control 17 “Incident Response and Management” ingevuld plus enkele Safeguards van CIS Control 13 die formeel in Implementation Group 2 vallen.


MDR-meldingen
Wanneer er verdachte zaken in jullie IT-omgeving gebeuren, krijgen wij een melding en kunnen waar nodig direct passende maatregelen nemen.

Hoe goed is jouw bedrijf beveiligd tegen cybercriminelen?