Terug naar het overzicht
Microsoft 365

OneNote: uw digitale notitieblok… en meer

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 1 april 2019

Schrijft u uw aantekeningen nog in een notitieblok? Op zich natuurlijk niks mis mee, maar hoeveel notitieblokken heeft u? En weet u nog in welke notitieblok u welke aantekeningen heeft gezet, als u ze niet kwijt bent geraakt inmiddels? De oplossing voor dit probleem: OneNote.

Wat is OneNote?

U kunt OneNote zien als uw digitale notitieblok. Een notitieblok die nooit vol raakt, waar u aantekeningen kunt ordenen hoe u dat wilt en een notitieblok die u nooit kwijt bent. Maar OneNote is nog veel meer dan dat.
Laten we kijken wat je er allemaal mee kunt.

Typen, schrijven en tekenen

Typ, schrijf of teken net zo vrij als met pen op papier. U heeft alleen een stylus of uw vingertop nodig. Daarbij heeft u de beschikking over meerdere soorten pennen en stiften. U kunt tekst markeren, in verschillende kleuren weergeven, vormen maken etcetera. En wat ook makkelijk is: notities die u met de hand schrijft kunt u gemakkelijk omzetten in getypte tekst.
OneNote typen, schrijven en tekenen

Scannen, opnemen en invoegen

Met OneNote kunt u nog veel meer dan typen of schrijven. Met OneNote op uw smartphone kunt u razendsnel documenten, nota’s en bonnetjes scannen en toevoegen aan een notitieblok. Of foto’s maken van een whiteboard of van de dia’s tijdens een presentatie. Een andere optie is het maken van audio-opnames van bijvoorbeeld meetings. De aantekeningen die u daarbij maakt worden automatisch getoond als u de opname later weer afspeelt.
Door andere bestanden, zoals een Excelsheet of een PowerPoint presentatie, in uw notities in te voegen, hebt u de mogelijkheid om al uw informatie op een centrale plaats terug te vinden.

Altijd bij u

Zoals u van de andere applicaties in Office bent gewend heeft u toegang tot OneNote vanaf elke locatie. OneNote werkt op elk apparaat of platform, zelfs als u offline bent. Begin op uw laptop en werk vervolgens notities op uw telefoon bij. Het kan allemaal.

  • Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent, u hebt uw notities altijd bij u
  • Notities worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd in de cloud, dus u hebt altijd de meest recente versie op al uw apparaten
  • Uw notitieblokken zien er bekend uit op al uw apparaten, dus u kunt verder gaan waar u was gebleven op uw desktopcomputer, tablet of mobiele apparaat

OneNote op al jouw apparaten

Georganiseerd blijven

Met de zoekfunctie hoeft u nooit lang te zoeken in uw notities. De zoekfunctie doorzoekt ook de tekst in afbeeldingen. Zoeken en vinden wordt nog gemakkelijker met de visuele voorbeelden van de laatst gemaakte pagina’s.

Gemaakt voor teamwork

  • Deel uw notities eenvoudig met collega’s, klanten en leveranciers
  • Bewerk notities samen en zie wijzigingen in realtime

OneNote - ontwerp keuken

OneNote in 1 minuut (video)

Misschien klinkt bovenstaande nog een beetje abstract. Onderstaande video laat u in 1 minuut (en een paar seconden) zien wat OneNote is en wat de voordelen zijn. Dat zijn er heel veel, maar het is Microsoft toch gelukt om de belangrijkste in een video van 71 seconden te stoppen.

Gratis workshop OneNote

Regelmatig organiseren wij kennissessies / workshops over allerlei onderwerpen, waaronder ook over OneNote. Lijkt u dat interessant? U bent van harte welkom. Hier vindt u een overzicht van al onze evenementen.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.