Terug naar het overzicht
Het Moderne Werken

Maak uw eigen bedrijfsapps met PowerApps

Stefan Klop
Stefan Klop
Geplaatst op 9 september 2019

Heeft u processen die u wilt automatiseren, maar niet het geld, de tijd of de kennis voor? Maak dan kennis met PowerApps. PowerApps is de tool van Microsoft waarmee je je eigen apps kunt ontwikkelen zonder dat je daarvoor enige ontwikkelkennis nodig hebt.

Wat is PowerApps?

PowerApps is een platform van Microsoft in de Office 365 suite om je eigen apps te ontwikkelen.

PowerApps - sjablonen

Je kan starten vanaf voorgedefinieerde sjablonen, je kan PowerApps zelf een app laten maken op basis van je eigen gegevens en daarna customizen of natuurlijk helemaal vanaf nul starten.

Als je de app hebt opgestart, kan je direct aan de slag. Middels het WYSIWYG-principe (What You See Is What You Get), plaats je eenvoudig en snel nieuwe knoppen op je app en stel je je eigen ontwerp samen.

PowerApps - makkelijk apps maken met WYSIWYG
Zo simpel als je gewend bent om een PowerPoint-presentatie in elkaar te zetten, maak je nu een echte app!

Waarom PowerApps?

Vanwege de 5 major voordelen van PowerApps
1. Tijdbesparing
2. Mobiliteit
3. Aanpasbaarheid
4. Office 365 integratie
5. Digitale transformatie van je processen

1. Tijdbesparing

Als je aan het ontwerpen van apps denkt, denk je ten eerste aan ontwikkeling en ontwikkelaars. Omdat je voor het ontwerpen van PowerApps geen (of weinig) code gebruikt, kan je nu je eigen apps zelf ontwerpen. Hier komen geen interne of externe ontwikkelaars aan te pas. Wil je een knop verplaatsen, dan pak deze op, versleep je hem naar de juiste plek en publiceer je het direct naar alle gebruikers. Zo simpel is het. Naast dat je dit directe tijd bespaart, scheelt dit ook veel communicatie, spraakverwarring, testwerk en natuurlijk de kosten om de ontwikkelaars te betalen.

2. Mobiliteit

PowerApps is gemaakt voor mobiel gebruik. Elke app die je ontwikkelt is dan ook direct beschikbaar voor elke device. Dit kan dus een Android, Iphone, Windows Phone, mobiel of tablet zijn. Herontwerp per merk is niet meer nodig.

En natuurlijk is er ook een webvariant, zodat je PowerApps op je laptop of pc kan gebruiken.

3. Aanpasbaarheid

Je kan de gehele app zelf ontwerpen en naar je smaak / bedrijfstijl inrichten. Hierdoor wordt het geen app van een externe partij, maar echt de app van het eigen bedrijf. Een app die je zelf beheert en je dus geen anderen nodig hebt als je iets wilt aanpassen. En wat je ermee doet, heb je ook zelf in de hand. Dat kan van simpel (aanpassen van contacten door verkopers) naar heel complex, zoals bijvoorbeeld monumentbeheer met foto’s, onderhoud, etcetera.

4. Integratie met Office 365

PowerApps is een Microsoft applicatie en het zal u niet verbazen dat het dus naadloos integreert met alle andere Office 365 applicaties. Gebruik en bewerk data via PowerApps vanuit Excel, SharePoint, Business Central en/of Dynamics 365. Zelfs opties om vanuit een SharePoint direct een PowerApp te maken behoren tot één van de vele mogelijkheden.

En daar houdt het niet op: Power BI rapporten kan je in je PowerApp plaatsen of andersom. Je kan een PowerApp in een Power BI rapport plaatsen en hierdoor op basis van de conclusies uit dit rapport, uw organisatie aansturen.

5. Digitale transformatie van processen

Middels PowerApps kan je nu al je (in ieder geval veel) handmatige, tijdrovende, repeteerde processen automatiseren. Denk hierbij aan het bestellen van lunch intern, ziekmeldingsprocedures, barcodescanning in een magazijn en versturen & goedkeuring van declaraties.

Microsoft Flow

De procesaansturing binnen PowerApps wordt aangestuurd vanuit Microsoft Flow. Flow is ook een Office 365 applicatie, waarmee je processen uit verschillende applicaties van Microsoft en andere pakketten kunt automatiseren. Voorbeelden zijn een goedkeuringsflow en het updaten van klanten. Meer voorbeelden vindt u op https://flow.microsoft.com/en-us/blog/category/flow-of-the-week/.

PowerApps - processen automatiseren Flow

Starten met PowerApps?

Ga gratis aan de slag met PowerApps via onderstaande link en kijk welke mogelijkheden PowerApps voor u en uw bedrijf kan bieden!
https://powerapps.microsoft.com/nl-nl/

We voorzien u (uiteraard) graag van advies. Bel ons op (0184) 61 88 37 of vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.