Alliance Groep kiest voor WSB Solutions
Terug naar het overzicht
Bedrijfssoftware

Alliance Groep

"WSB Solutions heeft een speciale module voor onze branche ontwikkeld die perfect aansluit bij onze eisen en wensen."

Alliance Groep is leverancier van gewasbescherming, meststoffen, zaaizaden voor vele sectoren in de land- en tuinbouw. Vanuit hun vestigingen in Nieuwkuijk en Dessel (België) bedienen ze dagelijks hun klanten in de zuidelijke provincies van Nederland en in de Belgische Kempen. Alliance koos in het voorjaar van dit jaar voor de Microsoft Dynamics NAV brancheoplossing van WSB Solutions.

Speciale module voor gewasbescherming

Sander Beaard, ICT-aanspreekpunt bij Alliance vertelt: “Als leverancier van gewasbeschermingsmiddelen heb je met zulke specifieke zaken te maken, dat ons huidige ERP-pakket vol zit met maatwerk. Dit is in de loop der tijd zo’n aparte constructie geworden, dat we op een gegeven moment dachten dat het makkelijker moest kunnen. Er moesten toch meer gewasbeschermers zijn die daar mee te maken hebben? WSB Solutions heeft een speciale module voor onze branche ontwikkeld die perfect aansluit bij onze eisen en wensen.”

– – – – – – – Sander Beaard – – – – – – –

“Je moet niet alleen naar de nabije maar ook naar de verdere toekomst kijken”

Toekomst

Alliance werkt momenteel nog met een oudere versie van Dynamics NAV. Een pakket waar men nog wel een paar jaar mee vooruit hadden gekund. Toch koos Alliance om over te stappen naar de nieuwste versie van Dynamics NAV. Sander Beaard: “Je moet niet alleen naar de nabije maar ook naar de verdere toekomst kijken. Dan besef je dat je op de huidige manier niet verder kunt. Alhoewel je bedrijfsprocessen nog goed verlopen, kun je je klanten eigenlijk niet optimaal bedienen. Dan zul je mee moeten gaan met de tijd en bijvoorbeeld jouw informatie toegankelijk moeten maken voor tablets en smartphones. Klanten kunnen straks zelf informatie opvragen via onze website. Die informatie komt vanuit NAV. Ook voor onze buitendienst is het ideaal. Zij kunnen straks stukken makkelijker over de benodigde informatie beschikken.”

Alliance Groep magazijn

Eén aanspreekpunt voor alle IT-zaken

Die informatie is plaats onafhankelijk beschikbaar voor alle medewerkers, omdat Alliance alle data en applicaties, waaronder dus ook Dynamics NAV, op het cloud-platform van WSB Solutions heeft draaien. “Die brancheoplossing, daar ging het ons om, maar het is ook fijn om alle dingen die met automatisering te maken hebben bij één partij onder te hebben gebracht. Voorheen werkten we met meerdere IT-bedrijven samen en liepen we nog wel eens tegen problemen aan. Dan werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Nu kunnen we met alles bij WSB terecht”, aldus Sander Beaard.

Alliance Groep vrachtwagen

Oud & Nieuw

Op 1 januari 2017 gaat Alliance live met het ‘nieuwe’ NAV en wordt er afscheid genomen van de ‘oude’. Op dit moment is het team van WSB Solutions nog volop bezig om de implementatie voor te bereiden. Sander Beaard: “WSB heeft een goed functioneel ontwerp voor ons gemaakt en de implementatie daarvan is nu in volle gang. Dat loopt goed en alles wijst erop dat we de planning van 1 januari gaan halen. We zijn tot heden nog niet tegen problemen aangelopen. Het is natuurlijk afwachten straks met de livegang hoe alles loopt, maar tot nu toe loopt het allemaal lekker.”

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.