Wave Kitchen Products kiest voor WSB Solutions
Terug naar het overzicht
Bedrijfssoftware

Wave Kitchen Products

‘Fashion. For Kitchen.’ De slogan zegt het al: Wave Kitchen Products levert mode voor de keuken, exclusieve inbouwapparatuur in de vorm van afzuigkappen. Met het eigen merk Wave loopt het bedrijf voorop en is het een echte trendsetter. Alle ontwerpen worden zelf gemaakt en alle apparatuur is als maatwerk per stuk te bestellen. Met Wave kiest de klant voor een volledig op maat gemaakte afzuigkap dat als meubelstuk volledig wordt geïntegreerd in het interieur.

Uit het hoofd

Het in Oosterhout gevestigde Wave Kitchen Products is een bedrijf met tien man personeel. Een snel groeiende organisatie met een internationale afzetmarkt met landen als Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Kim van der Kolk is aanspreekpunt voor ICT-zaken: “We doen steeds minder op papier en steeds meer digitaal. Tot een paar jaar geleden wisten we alles van onze klanten uit ons hoofd, tot op orderniveau. Nu we maar blijven groeien zijn we dat overzicht kwijt. Hoe groter we worden, hoe afhankelijker we worden van ons systeem. Daarom hebben we een goed ERP-systeem nodig.”

– – – – – – – Kim van der Kolk – – – – – – –

Kim van der Kolk - Wave Kitchen Products

“Het is goed te weten dat je naar een ERP-systeem overstapt dat gewoon goed is,
maar ook dat je met een partner samenwerkt die flair en sprankel heeft.”

Maatwerk

Momenteel werkt het bedrijf nog met Multivers van Unit4. Kim van der Kolk: “Toen we begonnen met Multivers moesten we er drie maatwerkmodules aan koppelen. Op een gegeven moment werd het onderhoud van ons maatwerk niet meer ondersteund. Toen ook de koppeling met de maatwerkmodules zou komen te vervallen, hadden we twee opties: of we laten nieuw maatwerk maken binnen Multivers of we gaan ons oriënteren op nieuwe ERP-software.”

Wave Design - keuken

Gebruiksvriendelijk

Bij de oriëntatie naar nieuwe ERP-software werden drie pakketten tegenover elkaar gezet. Unit4 Multivers, Exact en Microsoft Dynamics NAV. Exact viel al snel af en de keuze ging tussen Unit4 Multivers Extended en Microsoft Dynamics NAV. Kim van der Kolk: “Microsoft Dynamics NAV vonden we het meest gebruiksvriendelijk: de look and feel van Microsoft was heel herkenbaar, je kunt zelf je schermen aanpassen en je kunt er goed doorheen navigeren en in zoeken. Een groot voordeel ten opzichte van de andere pakketten vonden we dat je achter ieder artikel meerdere documenten kunt hangen zoals foto’s, technische tekeningen, logo’s, lijst met specificaties, etcetera.”

AANLEIDING

1. Groei van het bedrijf
2. Einde ondersteuning maatwerkmodules
3. Behoefte aan eenvoud

WAAROM MICROSOFT DYNAMICS NAV

1. Compleet ERP-systeem
2. Meerdere documenten aan een product ‘hangen’
3. Optimaliseren communicatie met de klant

WAAROM WSB SOLUTIONS

1. Praten dezelfde taal
2. Deskundig
3. Doen wat ze beloven

Communicatie met de klant

Maar vooral het documenteren en kunnen inzien van alle communicatie met klanten was voor Wave Kitchen Products een belangrijke reden om te kiezen voor Dynamics NAV. “Alle communicatie met klanten slaan we nu op in Outlook. Als er bijvoorbeeld een factuur nog niet is betaald, kan dat zijn omdat een afzuigkap is geleverd met een beschadiging die door de serviceafdeling nog moet worden opgelost. Nu kijken we nog in elkaars Outlook, want daarin staat alle communicatie, om erachter te komen waarom de factuur niet is betaald. Je kunt je voorstellen dat dat fout kan gaan en je een klant onterecht belt. Dat kan natuurlijk niet. Dat soort gegevens en communicatie willen we gebundeld hebben in één systeem. In NAV kan dat, dus dat wordt een hele grote winst voor ons”, aldus Kim van der Kolk.

Wave Design - afzuiglamp

Doen wat je belooft

Alhoewel Dynamics NAV nog niet is geïmplementeerd is Wave Kitchen Products erg tevreden over de samenwerking met WSB Solutions. Kim van der Kolk: “Het aanlooptraject belooft veel goeds voor de toekomst. De medewerkers van WSB snappen waar we mee bezig zijn, ze praten dezelfde taal. Er is een klik en ze hebben altijd een antwoord op onze vragen. Je merkt dat ze veel kennis hebben, ze zijn deskundig en weten het toch voor een leek goed uit te leggen zodat je het ook echt snapt. En niet onbelangrijk: wat ze beloven wordt tot nu toe telkens gedaan. Ik heb echt het idee dat er een team om ons heen staat. Iedereen is ontzettend betrokken bij het project. Er zijn meerdere mensen met veel kennis over onze situatie, we zijn straks dus niet afhankelijk van één persoon. Want wat als die bij WSB weggaat? Zou ik jammer vinden, maar ik hoef me dan geen zorgen te maken. Daarnaast is het goed te weten dat je naar een ERP-systeem overstapt dat gewoon goed is, maar ook dat je met een partner samenwerkt die flair en sprankel heeft.”

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.