Zorgwerk - pand Rotterdam
Terug naar het overzicht
Moderne Werkplek

Zorgwerk

Zorgwerk is gevestigd in Rotterdam en is al sinds 2009 klant van WSB. In die jaren is het bedrijf fors gegroeid en al het kantoorpersoneel maakt gebruik van het ICT-platform. We spreken met Frank Berkhout, ICT-manager bij Zorgwerk: “We hebben een eigen IT-afdeling en we huren ook nog iemand in bij WSB. Onze samenwerking begon in 2009. Zorgwerk heeft destijds een eigen netwerk opgezet met eigen lokale servers in een datacenter. WSB heeft toen de verbindingen verzorgt voor alle vestigingen die Zorgwerk toen nog had. Dat is in de loop der jaren flink veranderd en uitgebreid met bijvoorbeeld clouddiensten, telefonie, beheer en ook calamiteitendiensten.”

Office 365

Zorgwerk is continu in beweging op het gebied van automatisering. Momenteel (medio 2022) lopen er twee grote projecten. Frank: “We zijn bezig met ‘het Office 365 project’. We verhuizen onze medewerkers naar de Office 365 cloud. Omdat we graag alles met aandacht doen, is dat in delen geknipt. Daar willen we mensen goed in begeleiden en niet zeggen: ‘morgen zijn jullie over en dan hoor ik het wel als er iets niet lukt’. We hebben nu een remote desktop omgeving waar alles lokaal draait en een eigen Exchange server voor e-mail. We migreren naar Office 365 zodat alle mailboxen in de cloud komen. Grote voordeel daarvan is dat we heel makkelijk en veilig kunnen koppelen met externe diensten en dat het scheelt in beheer. Naast die gebruikerskant gaan we ook het centrale gedeelte migreren, denk daarbij aan Het Moderne Werken en de inrichting van Teams.”

Zorgwerk - Frank Berkhout werkplek
Frank Berkhout: “We werken zo fijn samen. Ik kan me niet voorstellen dat we dat bij een andere partij zo makkelijk weer op zouden kunnen bouwen.”

Azure Cloud Platform

“Dat is project 1. Project 2 is de volledige overgang naar Azure. We willen onze remote desktop omgeving omgeving vervangen. Dat is nu nog op basis van Citrix en we gaan dit doen in de Azure cloud met Azure Virtual Desktop. WSB heeft hier veel kennis van en kan ons hierbij perfect ondersteunen.”

Persoonlijke band

Omdat voor de uitzendbranche, en dus ook voor Zorgwerk, de grootste drukte in de zomer valt, moet project 1 en een deel van project 2 ruim voor de zomer zijn afgerond. Frank heeft daar alle vertrouwen in: “De samenwerking met WSB bevalt heel erg goed. Al die jaren eigenlijk al. Er is best veel direct contact tussen mij als klant en de medewerkers van WSB en als je al zo lang contact met elkaar hebt, krijg je toch ook een persoonlijke band met elkaar.

WSB is voor Zorgwerk in het algemeen en mij als ICT-manager in het bijzonder een betrouwbare, stabiele IT-partner. De ICT consultants en commerciële medewerkers van WSB waar ik mee samenwerk zijn heel benaderbaar en menselijk. Die denken verder dan de techniek. We kunnen echt vertrouwen op de kennis en kunde van WSB en dat is heel erg fijn. Zorgwerk is dynamisch, we kunnen heel snel schakelen. WSB ook. Dus dat past perfect.”

Over Zorgwerk

Zorgwerk is het platform voor bemiddeling van uitzendkrachten en zzp’ers in de zorg, kinderopvang, het sociaal domein en onderwijs. Zorgwerk heeft een pool van ruim 50.000 zorgprofessionals en is door heel Nederland actief.

Zorgwerk - pand 1598

Frank: “We hebben een eigen app waarin onze uitzendkrachten en zzp’ers zichzelf kunnen inplannen op diensten van onze opdrachtgevers. Ze hebben hun eigen profiel waarin staat welk opleidingen, certificaten en competenties ze hebben, en ook kunnen ze zelf aangeven binnen welke straal ze willen werken. Onze opdrachtgevers kunnen zelf diensten in de app zetten en uitzendkrachten en zzp’ers kunnen hier 24/7 op reageren.

De app werkt hartstikke fijn, voor zowel onze opdrachtgevers, als onze uitzendkrachten en zzp’ers. Onze opdrachtgevers hebben eigen personeel en een stuk flexibele schil, die ze invullen met uitzendkrachten en zzp’ers van Zorgwerk. Zo kunnen ze hun planning rondmaken. Ook kunnen ze bepaalde uitzendkrachten en/of zzp’ers doorplannen als ze daar bijvoorbeeld heel tevreden over zijn. En onze uitzendkrachten en zzp’ers vinden het zo fijn dat zij bij verschillende organisaties kunnen werken. Dat maakt het werk afwisselend en ze kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen werken.

Je kunt wel zeggen dat we een digitaal bedrijf zijn. En we blijven ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren.”

Gaat alles dan goed?

“Bij ons is cyber security een heel erg belangrijk thema. Bij eigenlijk iedere organisatie zou cyber security een behoorlijk deel van het IT-budget moeten zijn. Maar ik denk dat te veel organisaties nog steeds denken van ‘het zal wel loslopen’. Tot het een keer fout gaat.

Cyber security was naar mijn idee bij WSB altijd een onderbelicht thema. Dat is het nu niet meer. Ik heb begrepen dat er nu echt mensen gericht op worden aangenomen en de dienstverlening op dat gebied is flink uitgebreid. Dus daar willen we samen ook nog stappen gaan maken.”

(Meer dan) een 8

Dat is ook de reden dat ik WSB als algeheel een 8 geef. Omdat voor mijn gevoel de security kant wat onderontwikkeld is geweest, want als het gaat om inrichting en ondersteuning bij de clouddiensten is het meer dan een 8.”

Zorgwerk - pand vergaderruimte
Zorgwerk is gevestigd in een pand uit 1598.

Toekomstplannen

Ondanks dat er nog twee grote projecten lopen is, kijkt Frank al verder vooruit: “We hebben een eigen IT-afdeling en zijn zelf in de lead in alles. WSB ondersteunt ons echt fantastisch. Dat zal zo blijven, maar in de toekomst willen een nog groter deel van de beheertaken onderbrengen bij WSB. Maar bijvoorbeeld ook een cyber security assessment door WSB laten uitvoeren.

Daar word ik enthousiast van en kijk ik echt naar uit. Ik heb zelf soms gewoon bijna het gevoel alsof de IT afdeling van Zorgwerk en WSB soort van verbonden zijn aan elkaar. We werken zo fijn samen. Ik kan me niet voorstellen dat we dat bij een andere partij zo makkelijk weer op zouden kunnen bouwen.”

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.