Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Vertaal e-mails met Vertalen voor Outlook

Wanneer u veel contact hebt met buitenlandse bedrijven of collega’s, krijgt u regelmatig e-mails in een andere taal. Dan kan het handig zijn om deze mails automatisch te laten vertalen. Natuurlijk kunt u de tekst kopiëren en plakken naar Google Translate, maar het kan makkelijker. Binnen Outlook is er een add-in beschikbaar waarmee u met één druk op de knop een e-mail kunt vertalen: Translator for Outlook. Of in beter Nederlands: Vertalen voor Outlook.

Vertalen voor Outlook ondersteunt op het moment van schrijven (maart 2017) zestig talen, zoals Engels, Duits, Frans, Spaans, maar ook “nieuwe” wereldtalen zoals Chinees, Japans, Arabisch en Russisch.

De add-in kan worden gebruikt in alle Outlook-clients: Outlook 2016, Outlook 2016 voor Mac, Outlook op het web, Outlook.com en Outlook voor iOS. Wanneer u het installeert vanuit de Office Store is de add-in automatisch overal beschikbaar waar u Outlook gebruikt.

Microsoft Vertalen voor Outlook installeren

Klik in het lint van Outlook op “Store”.

Translator for Outlook 1 - Naar Store

Zoek via de zoekfunctie linksbovenin naar “vertalen voor outlook”.

Translator for Outlook - Zoeken in Office Store

Klik in de zoekresultaten op Vertalen voor Outlook. Je komt dan in het volgende scherm. Klik hier op de groene button “Toevoegen”.

Translator for Outlook - Vertalen voor Outlook

Je krijgt een pop-up. Klik hier op Installeren en in het volgende scherm op OK.

Translator for Outlook - Invoegtoepassing toevoegen

Je komt nu in een scherm waarin je al je invoegtoepassingen kunt beheren. Translator staat na installatie standaard ingeschakeld. Dat was ook ons doel, dus dat laten we zo.

Translator for Outlook - Invoegtoepassingen beheren

Herstart Outlook om de installatie te voltooien. In het lint is nu de button “Bericht vertalen” van Translator zichtbaar.

Translator for Outlook - Button in lint

Microsoft Vertalen voor Outlook gebruiken

Het gebruik van Vertalen voor Outlook is super simpel.

Open de e-mail die je wilt vertalen en klik in het lint op de button “Bericht vertalen”.

Het Translator scherm verschijnt. Selecteer de taal waar je de tekst in wilt vertalen. In ons voorbeeld, en dat zal bij u ook vaak het geval zijn, vertalen we de Engelse tekst in de e-mail naar het Nederlands.

Translator for Outlook - Integratie in Outlook

Ook interesse in hoe u Outlook, of andere Office 365 apps, handiger kunt inzetten in uw organisatie?

We voorzien u (uiteraard) graag van advies. Of dat nu voor Outlook is of voor iets anders wat u graag effectiever in wilt richten dan wel wilt automatiseren.

Bel ons op (0184) 61 88 37 of vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.