Terug naar het overzicht
Change Management

Zo werk je met Microsoft 365 (met praktijkvoorbeeld)

Leon Oudijn
Leon Oudijn
Geplaatst op 20 maart 2023

Zijn jullie met Microsoft Teams aan de gang gegaan en wil je weten wat je er nog meer mee kan? Sla je documenten op in je OneDrive en SharePoint, maar weet je eigenlijk niet welk document je nu waar moet opslaan? Heb je wel eens gehoord van Planner, OneNote en / of To Do, maar heb je geen idee wat je ermee kunt?

Geen gekke vragen hoor, want we krijgen ze vaker. Voor veel bedrijven die met deze vragen worstelen, is het dan ook dé reden om een Inspiratiesessie over Microsoft 365 bij ons te boeken.

Wat is een Inspiratiesessie Microsoft 365?

Een Inspiratiesessie Microsoft 365 is een workshop van 2 uur. Tijdens die workshop behandelen we de meest gebruikte apps binnen de Microsoft 365 suite. Het gaat daarbij niet zozeer om functionaliteiten van de apps, maar hoe deze apps je helpen effectiever (samen) te werken.

Inhoud van de Inspiratiesessie Microsoft 365

Allereerst is het goed om te weten dat de Inspiratiesessie wordt afgestemd op de behoeftes en het kennisniveau van de verschillende deelnemers in jouw organisatie. In de praktijk merken we dat veel thema’s en vragen vaak terugkomen. Hierdoor durven we wel in grote lijnen te vertellen wat we tijdens de workshop behandelen:

• Wat is Microsoft 365?
• Overzicht apps van Microsoft 365
Wat is en kun je met Teams: samenwerkingsplatform
OneDrive: je persoonlijke opslag in de cloud
• Opslag van de organisatie in SharePoint
Planner geeft je overzicht in taken en voortgang
• Het OneNote kladblok
To Do: je persoonlijke to do lijst gekoppeld aan Planner en Outlook
Rondleiding door Teams: van hoe je een individuele- en groepschat opzet tot het verschil tussen teams en kanalen. En van een apart tabblad aanmaken voor een OneNote tot het delen en samenwerken in bestanden met mensen buiten je eigen organisatie;
Documenten opslaan: waar sla je welke documenten op en hoe zorg je ervoor dat je niet tig versies van een bepaald bestand binnen je organisatie krijgt.

De Inspiratiesessie doet zijn naam eer aan. Een gedeelte is presentatie en uitleg, maar we willen je aan de hand van praktijkvoorbeelden, vooral inspireren hoe je de verschillende apps in Microsoft 365 kunt gebruiken. Als deelnemers word je aan het werk gezet. Wij vertellen dingen, doen dingen voor, en de deelnemers doen het na. In de eigen Microsoft 365 omgeving.

Inspiratiesessie Microsoft 365 - voorbeeld

Praktijkvoorbeeld

Bij onze klant Park Lingezegen in het Gelderse Elst werkten ze al een tijdje met vooral Teams, maar merkten dat ze er niet optimaal gebruik maakten van de mogelijkheden. “We zijn met Teams aan de gang, maar wat kan er nog meer mee? Daar zijn we benieuwd naar.”, aldus Karin van den Berg Office Manager bij Park Lingezegen. Ze gebruik(t)en Teams vooral voor hun interne communicatie, maar naast Teams gebruik(t)en ze ook Outlook en Whatsapp. Verwarrend, en ook niet erg veilig.

Daarom gingen we bij ze langs om een Inspiratiesessie Microsoft 365 te geven.

Wil je nou ook tot ongekende hoogtes geïnspireerd worden, laat het ons vooral weten!

“We werken al een tijdje met Teams en ik was benieuwd wat we er nog meer mee konden, vooral voor het verbeteren van onze interne communicatie. Het is goed dat we niet alleen hebben gehoord wat je met Teams, OneNote, Planner en de andere Microsoft 365 applicaties kan, maar ook gelijk aan het werk werden gezet. Oefening baart kunst. Het is voor ons nu zaak afspraken te maken over hoe en waarvoor we Teams gaan gebruiken. Deze Inspiratiesessie heeft ons erg geholpen.”

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.