windows 10 einde stopt
Terug naar het overzicht
Algemeen

Microsoft stopt met ondersteuning Windows 10

Sander krol
Sander Krol
Geplaatst op 15 april 2024

Per 14 oktober 2025 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 10.

Wat betekent dat voor jou?

Heb je één of meerdere pc’s met Windows 10, dan ontvang je op deze apparaten 14 oktober 2025 geen beveiligingsupdates meer. Dat duurt nog anderhalf jaar, maar het is wel belangrijk om voor die tijd te upgraden naar Windows 11. Hiermee ben je altijd voorzien van de laatste beveiligingsupdates die helpen om jouw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft t.z.t. niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 10 te bieden. Natuurlijk hebben wij nog steeds kennis in huis om te ondersteunen bij problemen, maar dan zonder ondersteuning vanuit Microsoft.

Wat gebeurt er als je Windows 10 blijft gebruiken?

Je kunt Windows 10 blijven gebruiken, maar na 14 oktober 2025 worden jouw pc’s met Windows 10 voortdurend kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Je pc blijft gewoon starten en werken, maar je ontvangt geen software- en beveiligingsupdates meer. De kans dat je gehackt wordt, wordt dus steeds groter als je niet upgrade naar Windows 11.

Stap nu (alvast) over

Oktober 2025 lijkt nog ver weg, maar – hoe cliché – de tijd vliegt en voordat je het weet is het zover. Stel een overstap naar Windows 11 dus niet langer uit, want tegen die tijd ben je ongetwijfeld niet de enige die de overstap maakt, dus zorg dat je voor die tijd al up-to-date bent.

Het overstappen kun je doen door nieuwe apparaten met Windows 11 aan te schaffen. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc van een paar jaar geleden. We helpen je uiteraard graag de juiste pc’s uit te zoeken.

Laat je pc upgraden

Maar uiteraard kun je ook je huidige Windows 10 pc’s upgraden naar Windows 11. Of nog beter: je pc’s láten upgraden.

Het grote voordeel daarvan is dat je er 100% op kunt vertrouwen dat de upgrade goed wordt uitgevoerd. Het gebeurt namelijk regelmatig dat er tijdens het upgradeproces iets misgaat of dat er bijvoorbeeld gegevens missen in het profiel. Bovendien beschikt vaak niet elke gebruiker over de benodigde rechten om überhaupt de upgrade uit te voeren.

Wanneer je ervoor kiest om de upgrades door ons te laten uitvoeren, reken er dan op dat het ons ongeveer een half uur per computer kost. Kleine disclaimer: dit is wel afhankelijk van de eigen situatie en wensen, maar je kunt grofweg uitgaan van een half uur per computer. We maken graag een offerte voor je.

Wil je je pc’s door ons laten upgraden of weet je niet (zeker) of je pc’s gebruikt met Windows 10? Bel dan jouw vaste WSB-contactpersoon of bel met het algemene nummer van onze verkoopafdeling: (0184) 74 44 50.

Nog 😉 geen klant bij ons? Neem dan hieronder contact op met Maurice.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.