Kennisbank ICT uitleg begrippen
Terug naar het overzicht

Back-up Microsoft 365

Wat is de Microsoft 365 Back-up?

Het Microsoft 365 platform (voorheen Office 365) heeft opties voor het voorkomen van dataverlies, zoals een prullenbakoptie. Dit kan een vals gevoel van veiligheid geven, omdat de termijn hiervan beperkt is. Ze zijn niet hetzelfde als back-ups waarmee je als organisatie controle over de data hebt en voldoet aan wetgeving.

Veel gebruikers van Microsoft 365 gaan er vanuit dat er automatisch back-ups worden gemaakt van alle data in hun accounts. maar dat is niet zo. De infrastructuur en standaardinstellingen van Microsoft 365 zijn uitstekend voor het bewerken, delen en beveiligen van uw data. Maar de mogelijkheden voor het maken van back-ups zijn beperkt. Met de standaard instellingen heeft u geen back-up in geval van een hack of het per ongeluk verwijderen van contacten, e-mails of bestanden.

Het is daarom belangrijk om op frequente basis een (automatische) back-up van uw Microsoft 365-omgeving te laten maken. Met de WSB Microsoft 365 Back-Up dienst elimineert u het risico op verlies van toegang tot en controle over uw Microsoft 365-gegevens, inclusief Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive en Microsoft Teams, zodat uw gegevens altijd beschermd en toegankelijk zijn.