Kennisbank ICT uitleg begrippen
Terug naar het overzicht

Wat is Office 365?

Office 365 is een dienst van Microsoft waaronder een groot aantal applicaties vallen; bekende applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint, maar ook minder bekende zoals Flow, Planner en Power BI.

Office 365 is een clouddienst of, zoals het ook vaak wordt genoemd, een SaaS-dienst (Software as a Service) en een voorbeeld van cloud computing.

Waar je voorheen Microsoft Office voor een aanzienlijk bedrag moest aanschaffen, is Office 365 een abonnementsdienst en reken je af op basis van het aantal gebruikers. Met Office 365 hoef je niet te investeren in servers en het onderhoud daarvan. Je hebt dus geen grote investeringskosten, maar betaalt als zakelijke gebruiker een bedrag per maand.

Microsoft verzorgt het onderhoud van de servers en de software-updates van de apps. Als gebruiker ben je verzekerd van de nieuwste technologie en heb je altijd de beschikking over de meeste actuele versie van de software. Zelf updates doorvoeren is dus niet meer nodig.

Word, Excel en PowerPoint… en meer

Word, Excel, PowerPoint en Outlook zijn de meest bekende Office 365 applicaties, maar het heeft veel meer te bieden. Een paar voorbeelden:
OneDrive: persoonlijke opslag per medewerker in de cloud van maar liefst 1 of 5 TerraByte
Teams: de gemeenschappelijke digitale werkruimte om samen te werken in project- en afdelingsteams en intern en extern te (video)bellen en chatten
SharePoint: interne website (intranet) om nieuws en bestanden te delen
OneNote: het digitale notitieblok

Abonnementen Office 365

Er zijn verschillende abonnementen van Office 365 voor zakelijk gebruik en thuis gebruik. Allemaal hebben ze hun eigen pakketten aan toepassingen, services en mogelijkheden.

Ebook - Een snelcursus Office 365

Wist u dat u in met Office 365 tegelijk met meerdere mensen aan een document kunt werken? Deze en vele andere opties om tijd te besparen worden besproken in dit gratis e-book. Super handig uitgelegd met screenshots, snelkoppelingen en hoe-kan-ik-instructies.

Download