Kennisbank ICT uitleg begrippen

Wat is Microsoft?

Microsoft is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Het is opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licentieert en ondersteunt een groot scala aan computer gerelateerde producten. Microsoft is het grootste softwarebedrijf ter wereld en staat daarom ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld. 25 april 2019 was Microsoft zelfs meer dan 1 biljoen (1.000.000.000.000) Amerikaanse dollar waard.

Het eerste product dat Microsoft ontwikkelde in de jaren 80 van de 20ste eeuw was een BASIC-interpreter voor de Altair 8800 (een zelfbouwcomputer voor hobbyisten). In het midden van de jaren 80 slaagde Microsoft erin om de pc-markt over te nemen met zijn besturingssysteem MS-DOS. Later werd dit systeem opgevolgd door Microsoft Windows. De populariteit van de producten van Microsoft zorgde ervoor dat drie medewerkers miljardairs werden en 12.000 medewerkers miljonair.

Microsoft is een grote naam op de markt van besturingssystemen voor desktop-pc’s en de markt van kantoorsoftwarepakketten met hun product Microsoft Office. Dit zijn niet de enige markten waarin Microsoft actief is. Microsoft ontwikkelt namelijk ook verschillende softwarepakketten voor servers en werkstations. Microsoft is actief op de zoekmachinemarkt met hun eigen zoekmachine genaamd Bing, de computerspelindustrie met verschillende varianten van de Xbox, de markt voor online-communicatiediensten met Skype en de markt voor smartphones met de Windows Phone. Microsoft is ook een grote aanbieder van hardware. Met producten zoals de Microsoft Surface, Microsoft toetsenborden en computermuizen.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.