ICT bouwbedrijven
Terug naar het overzicht
Branche

ICT voor bouwbedrijven

IT voor de bouw
Laat technologie voor je werken

Digitaliseer jouw bouwbedrijf

Wil je jouw bouwbedrijf (verder) digitaliseren? Slim, want als bouwonderneming heb je te maken met veel veranderingen, zoals beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en materialen, krapte op de arbeidsmarkt en toenemende wet- en regelgeving m.b.t. klimaat en duurzaamheid. In zo’n continu veranderende wereld is automatiseren noodzakelijk.

Daarnaast heb je als bouwbedrijf te maken met veel verschillende partijen die zich op verschillende locaties bevinden: werkvoorbereiders, uitvoerders, metselaars, timmerlieden etcetera. Je wilt dat ze makkelijk en veilig kunnen werken en communiceren. Goede IT is dus van essentieel belang. Een toekomstbestendige IT-omgeving waarop de zware tekenprogramma’s vlot draaien, medewerkers snel werktekeningen kunnen delen en die alle mogelijkheden biedt om de communicatie tussen de planning en uitvoering perfect te laten verlopen.

Laat je van A tot Z ontzorgen en kies voor een ICT-partner met veel ervaring in de bouwbranche.

Ervaring

Veel ervaring in de bouwbranche

Gecertificeerd

ISO-gecertificeerd & Microsoft partner

Hulp

We helpen je bij implementatie én adoptie

Persoonlijk

Persoonlijke, no-nonsense aanpak
bouwbedrijf werken in de cloud bouwplaats

Werken in de cloud

Als bouwbedrijf wil je jouw klanten optimaal bedienen. Daarom blijven moderne bouwbedrijven ook na corona op een hybride manier werken en brengen steeds meer applicaties en data naar de cloud.

Dat is niet alleen veiliger en betrouwbaarder, maar ook makkelijker. Waar je ook werkt, je hebt altijd en overal toegang tot jouw data en systemen. Hierdoor kun je ook sneller en makkelijker kennis delen, intern onderling maar ook met externe partijen en natuurlijk klanten. Dit maakt je slagvaardig en flexibel.

"Toevallig had ik gisteren een praatje over de ICT met de meest kritische collega en die zei ‘het gaat eigenlijk wel goed’. Ik kan je verzekeren dat dat uit zijn mond een heel dik compliment is!"

cad werkplek cloud

CAD-werkplek in de cloud

Jouw bouwbedrijf kan niet zonder software zoals AutoCad en Revit. Zowel voor het maken als ook voor het delen van bouwtekeningen, zowel op kantoor als van kantoor naar werkplaats en vica versa.

Veel bouwbedrijven hebben hun tekenprogramma’s nog lokaal op een server draaien, omdat het zware programma’s zijn. Maar een CAD-werkplek in de cloud biedt 4 hele grote voordelen:

1. Met een CAD-werkplek in de cloud kunnen medewerkers ongelimiteerd inloggen. En overal.

2. Met de CAD-werkplek in de cloud ligt het onderhoud en de risico’s extern bij Microsoft. Dat is wel zo relaxed.

3. In de cloud werken maakt het delen van zware bestanden (lees: grote tekeningen) makkelijker en soms ook sneller.

4. Je hoeft geen “zware” pc’s meer te kopen met dure videokaarten om met de CAD-software te werken. Tegenwoordig zijn de Microsoft Azure servers ook uitgerust met videokaarten.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.