Terug naar het overzicht
Cloud

Maak jouw bouwbedrijf toekomstbestendig met een CAD-werkplek in de cloud

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 15 november 2021

Een CAD-werkplek in de cloud biedt technische bedrijven, zoals bouw en engineering bedrijven, veel voordelen. Door de processen binnen de keten te digitaliseren, verlopen ze efficiënter en worden de foutkansen minder. Als je kiest voor een CAD-werkplek in de Azure Cloud, geef je jouw bedrijf op meerdere manieren een grote voorsprong. De vijf grote voordelen op een rij.

1. Starten naar behoefte, zonder zware machines

Met een CAD-werkplek in de cloud heb je geen zware computers met dure videokaarten meer nodig. De werkplekken staan klaar in de cloud en kunnen opgestart worden op het moment dat daar behoefte aan is. Zo kun je zelfs met een eenvoudige tablet aan de slag, op elke gewenste plek. Dus ook op de bouwlocatie zelf.

Combineer je de CAD-werkplek met Azure Virtual Desktop, dan kun je zelfs met verschillende medewerkers tegelijk aan de slag. Missen medewerkers een belangrijke applicatie, dan kunnen ze zelf toegang aanvragen. Zo gaat er geen tijd verloren.

Natuurlijk heb je altijd beschikking over de meest up-to-date versies van de programma’s in je CAD-omgeving. Tenslotte kun je je CAD-werkplek gewoon combineren met Microsoft 365, waardoor je ook heel eenvoudig kunt samenwerken met andere ketenpartners, bijvoorbeeld in een samenwerkingsplatform als Microsoft Teams.

cloud bouwbedrijf voordelen

2. Betalen voor wat je gebruikt

Met de CAD-werkplek in de Azure Cloud betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt aan servercapaciteit. Zit er een groot nieuw project aan te komen? Dan schaal je gewoon een aantal servers op, zodat je genoeg capaciteit hebt voor tekeningen en berekeningen. Is het project afgelopen, dan kun je gewoon weer afschalen. Licentieservers, connectionservers, al die componenten die je vroeger los moest aanschaffen, dat behoort tot de verleden tijd.

3. Werken vanaf elke plek, op elk tijdstip en op elk gewenst apparaat

Met een CAD-werkplek in de cloud heb je ook altijd toegang tot de laatste versie van bestanden, zoals bijvoorbeeld een bouwtekening. Aanpassingen doe je in het centraal opgeslagen model, waardoor altijd helder is wat de laatste versie is. Met een snelkoppeling op laptop, pc, tablet of zelfs op de telefoon, kunnen je medewerkers op elk moment hun CAD-werkplek opvragen, inclusief toegang tot de bestanden.

Zo kun je onderweg of zelfs op de bouwplaats via een eenvoudige dataverbinding aan de slag.

4. Verminder de foutkans

Met een dergelijke CAD-oplossing kun je op basis van een bouwtekening van de architect de installateur aan het werk zetten. Als je zeker weet dat je altijd toegang hebt tot de laatste versie, kun je tegelijkertijd de aannemer opdracht geven de kozijnen en deuren te gaan maken, zonder dat de leidingen daarbij in de weg zitten. Op die manier werk je efficiënter en voorkom je dat er een heel werk stilgelegd moet worden omdat er rare constructies zijn ontstaan.

cad werkplek bouwbedrijf

5. Mooie verkooptool

Wij hebben een bouwbedrijf als klant die CAD-tekeningen van de te bouwen woningen laat zien aan potentiële kopers. Zo kan hij heel eenvoudig laten zien hoe een standaard huis eruitziet en hoe bijvoorbeeld een uitbouw bijdraagt aan de lichtopbrengst. Op die manier helpt de CAD-oplossing in de cloud hem zelfs bij het gemakkelijker verkopen van de woning.

Nieuwsgierig?

Wij gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe ook jij zo slim mogelijk met een CAD-werkplek in de Azure Cloud aan de slag kan. Dat doen we met een duidelijk plan voor ogen en focus op de lange termijn, maar op een heel pragmatische manier, in een tempo dat past bij jouw situatie.

Wil jij ook de volgende stap zetten in de digitale transformatie van je bedrijf, om zo de toekomstbestendigheid, het succes en de vitaliteit van je organisatie te borgen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.