ict voor de industrie
Terug naar het overzicht
Branche

ICT voor de
industriële sector

Automatisering industriebedrijf
Cruciaal voor je bedrijfsvoering

ICT voor de industrie

Voor bedrijven in de industriële sector is goede ICT cruciaal voor de bedrijfsvoering en concurrentiepositie. Machines worden aangestuurd door computers, dus kan bij een IT-probleem de productie stil komen te liggen. Naast de automatisering in de fabriek heb je ook de ICT voor de kantoormedewerkers. Vaak twee aparte werelden, maar wel een combinatie die belangrijk is voor een goede bedrijfsvoering.

Wil je de wisselwerking hier tussen zo soepel mogelijk laten verlopen? Wij helpen industriebedrijven met hun ICT.

ICT industriele sector
Afstemming tussen fabriek en kantoor

IT-infrastructuur

De meeste industriebedrijven zijn grofweg in te delen in 2 delen: de fabriek en het kantoor. In de fabriek worden de machines meestal aangestuurd met machinespecifieke software, maar in het magazijn wordt gewerkt met bijvoorbeeld ERP-software waar ook de kantoormedewerkers mee werken. Dit moet goed op elkaar aansluiten.

Daarnaast hebben de medewerkers op kantoor een werkplek nodig om het primaire bedrijfsproces te ondersteunen. En dan heb je ook nog collega’s die vaak onderweg zijn, die regelmatig bij klanten en leveranciers over de vloer komen. Ook dan moeten ze gebruik kunnen maken van de juiste applicaties en documenten.

Kortom, ICT in een industriebedrijf is veelomvattend, complex en ondersteunt de complete bedrijfsvoering. ICT speelt een onwijs belangrijke rol, dus moet het goed geregeld zijn.

Onze ICT-oplossingen voor industriebedrijven

IT industrie bedrijven
Ook belangrijk als je met AI aan de slag wilt

Werken in de cloud

Cloud is een veelbesproken onderwerp voor veel bedrijven, maar zeker in de industriële sector. Voor veel industriebedrijven vormt compatibiliteit met bestaande systemen en software vaak een struikelblok om in de cloud te gaan werken.

Tegenwoordig is er op dit gebied veel mogelijk, zoals een hybride oplossing waarbij een deel van de software on premise draait en een ander deel in de cloud. Of een oplossing waarbij een deel virtueel in de cloud wordt gezet. Dit is afhankelijk van jullie specifieke situatie. Uiteraard adviseren we jullie daarin, zodat ook jullie ook kunnen profiteren van de voordelen van de cloud.

Naast de bekende voordelen als schaalbaarheid en flexibiliteit, is cloud ook noodzakelijk als je gebruik wilt gaan maken van AI. AI kan namelijk alleen werken met data die in de cloud staat.

industrie cyber security
Veiligheid boven alles

Cyber security: letterlijk van levensbelang voor je bedrijf

Industriebedrijven zijn steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. Als je gehackt wordt, is het niet uitgesloten dat je de tent moet sluiten. Het beschermen van je systemen en gegevens is dus letterlijk van levensbelang voor je bedrijf.

Naast bescherming tegen hacks wil je ook beschermd zijn tegen “simpelere” beveiligingsincidenten. Raakt een van je medewerkers bijvoorbeeld zijn laptop kwijt of wordt deze gestolen, dan wil je niet dat anderen de data op die laptop in kunnen zien. Wij kunnen dan de laptop voor je op afstand wissen.

Daarnaast gaan veel producerende bedrijven onder de NIS2-wetgeving vallen. Dit betekent dat ze aan bepaalde regels op het gebied van cyber security moeten gaan voldoen. Simpelweg omdat de wet dit voorschrijft.

Wij beveiligen je bedrijf op basis van het CIS Security Framework, een systematiek die wereldwijd wordt toegepast en erkend. En met het CIS Security Framework breng je je ICT-beveiliging op een objectieve manier op orde. Objectief? Ja, echt. Ontdek hier hoe.

400+ klanten

In verschillende sectoren

Ervaring

Veel ervaring in de industrie

Maakt ICT menselijk

Persoonlijke, no-nonsense aanpak

Gecertificeerd

ISO 9001 en 27001 gecertificeerd
Lekker als ook je onderhoud goed geregeld is

Beheer & Support

Net als je auto heeft ook je ICT-omgeving onderhoud nodig. Honderden klanten hebben hun ICT-beheer al bij ons uitbesteed.

Wij leveren IT-support zoals we die zelf zouden willen krijgen.
Elke medewerkers van ons supportteam moet jou als klant kunnen helpen. Uiteraard hebben wij ook junior- en seniormedewerkers en doorlopen alle collega’s een leerproces, maar als klant wil je gewoon goed geholpen worden. Door wie en hoe, dat is niet zo belangrijk.

Natuurlijk kunnen ook wij niet alles in vijf minuten oplossen, maar de verantwoordelijkheid blijft bij de collega die het ticket heeft opgepakt. Bij hele complexe problemen kan een ticket worden doorgezet naar een collega met meer gespecialiseerde kennis.

Daarnaast kunnen we, indien nodig, prioriteitsondersteuning van Microsoft inschakelen. Zo ben je niet alleen verzekerd van ondersteuning door ons gecertificeerde personeel, maar ook van Microsoft.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.

Tevreden industriebedrijven over ons