Terug naar het overzicht
Cyber Security

We werken massaal thuis, maar hoe veilig is dit eigenlijk?

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 6 oktober 2020

Tijdens de Coronapandemie hebben bedrijven veel meer geld in IT geïnvesteerd dan normaal, juist om veilig thuiswerken mogelijk te maken. In een rapport van Harvey Nash en accountants- en adviesbureau KPMG staat dat dit een van de grootste stijgingen in technologie-investeringen ooit is. Ook geeft 41% van de ondervraagde organisaties aan last te hebben gehad van cyberaanvallen in de afgelopen maanden. Het gaat voornamelijk om spear phising (het lokken naar valse (bank)websites) en malware.

Werken op afstand wordt steeds meer een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Juist daarom is het zo belangrijk om nu extra te investeren in beveiliging, privacy, IT-infrastructuur en cloud-software. U wilt toch niet minder goed beveiligd zijn dan uw concurrent en een verhoogd risico lopen?

Het is tijd voor een digitale transformatie. Een goede eerste stap? De basisbeveiliging in de Moderne Werkplek. U hoeft echt geen Fort Knox te zijn, maar zorg er in elk geval voor dat u een goede basisbeveiliging heeft en maak uw medewerkers bewust van alle cybergevaren. Want 1 verkeerde muisklik kan grote gevolgen hebben!

Bron: Harvey Nasy / KPMG CIO Survey 2020.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.