Terug naar het overzicht
Digitale Transformatie

Aan de slag met de digitale transformatie? 3 quick wins

Aan de slag gaan met moderne technologieën is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Ook voor de mkb’er brengt de digitale transformatie genoeg kansen met zich mee. Daarbij zijn er voor bijna alle organisaties direct drie quick wins te behalen.

1. Stap over naar de cloud

Wil je aan de slag met digitale transformatie, maak dan gebruik van moderne cloudtechnologie. Door de overstap te maken naar de cloud kun je direct gebruik maken van een enorm aanbod aan applicaties. Je kiest wat je nodig hebt en gaat direct aan de slag waardoor je snel kunt inspelen op veranderende omstandigheden. Veel goedkoper, veel eenvoudiger en veel veiliger dan dat on-premise ooit zou kunnen.

Digitale Transformatie cloud computing

2. Optimaliseer

Nu je de eerste belangrijkste stap hebt gezet, kun je optimaal gebruik gaan maken van de mogelijkheden die de cloud biedt. Gebruik je Microsoft 365, dan kun je bijvoorbeeld analyseren in hoeverre applicaties gebruikt worden door je medewerkers. Microsoft heeft hiervoor de Productivity Score ontwikkeld: een dashboard dat je inzicht geeft hoe je medewerkers met Microsoft 365 werken. Als je weet dat bepaalde applicaties die de productiviteit bevorderen toch heel weinig worden gebruikt, kun je gericht actie te nemen. Stel dat je ziet dat mensen massaal bestanden blijven mailen in plaats van realtime samenwerken aan bestanden in Teams, kun je je hiermee aan de slag.

3. Wees flexibel

De cloud stelt je in staat om snel en flexibel in te spelen op wijzigende omstandigheden. Je kiest precies die diensten die op dit moment op jouw situatie van toepassing zijn. Moet je inspelen op veranderingen, dan is dat snel en makkelijk geregeld. In no time heb je een extra dienst erbij of zet je je abonnement op een dienst uit. En heb je – tijdelijk – meer of minder mensen in dienst, dan kun je eenvoudig op- of afschalen.

Nieuwsgierig?

Wij gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe we ook voor jou digitale technologie kunnen inzetten om bepaalde voordelen te bereiken. Dat doen we met een duidelijk plan voor ogen en focus op de lange termijn, maar op een heel pragmatische manier, in een tempo dat past bij jouw situatie. Wil jij ook de volgende stap zetten in de digitale transformatie van je bedrijf, om zo de toekomstbestendigheid, het succes en de vitaliteit van je organisatie te borgen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.