Terug naar het overzicht
Digitale Transformatie

Digitalisering van mijn groothandel. Hoe pak ik dat aan?

Ramon Sijmons
Ramon Sijmons
Geplaatst op 31 mei 2021

De manier waarop wij werken en leven is waarschijnlijk voor altijd veranderd. En dat allemaal door dat kleine stukje genetisch materiaal dat er uitziet als een kroon: het coronavirus. Stenen winkels, horecabedrijven, de entertainmentbranche hebben het zwaar, en daarmee ook de groothandels. Bedrijven die verregaand gedigitaliseerd zijn, blijken nu in het voordeel te zijn, omdat ze flexibeler zijn en daardoor makkelijker en sneller kunnen inspelen op de grote veranderingen van deze tijd. Maar hoe pak je zo’n digitale transformatie aan? Waar begin je? Hoe geef je zo’n proces handen en voeten?

Digitale transformatie versneld

Uit onderzoek blijkt dat COVID-19 de digitale transformatie versneld met zeven jaar. Zelfs binnen e-commerce, waar digitalisering verre van nieuw is, is de ontwikkeling met een factor 3 versneld. Zowel consumenten als bedrijven hebben e-commerce omarmd en ruim 60 procent van de mensen verwacht dat deze verschuivingen in klantgedrag en -behoeften definitief zijn. Wat je business ook is, als je wilt blijven voortbestaan, kun je die digitale transformatie maar beter ook omarmen.

Kies voor een integraal platform

Maar hoe doe je dat? Aan de slag gaan met digitale transformatie is immers niet even een kwestie van een nieuw softwarepakket uitzoeken. Het heeft invloed op alle facetten van je bedrijf:
– de relaties met je klanten en leveranciers,
– de manier waarop je medewerkers onderling en met klanten samenwerken
– en hoe je je bedrijfsprocessen inricht.

Kies daarom een platform dat verder gaat dan alleen je boekhouding of webshop, en verzeker je er ook van dat je kiest voor een platform dat toekomstbestendig is en je niet belemmert in je ontwikkelingen.

Microsoft biedt zo’n integraal platform. Alle producten en diensten zijn op hetzelfde fundament gebouwd en ‘praten’ moeiteloos met elkaar. Door voor het Microsoft-platform te kiezen, weet je dat je je eigen digitaliseringsweg kunt kiezen en telkens, op jouw moment en in jouw tempo, een volgende stap kunt zetten zonder tegen grenzen op te lopen.

Meer, meer, meer

Dat is alvast ons eerste advies Wil je (verder) aan de slag met het digitaliseren van je groothandel? Hier schreven wij een whitepaper over. Hierin nemen we je mee in het digitaliseringsproces van de groothandel. Want door onze kennis en ervaring te delen, komen we allemaal een stap verder. En daar gaan we voor.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.