Terug naar het overzicht
Digitale Transformatie

Huddle Rooms en Teams Rooms, wat zijn het?

De coronapandemie heeft onze manier van werken voorgoed veranderd. Hybride werken is ‘here to stay’ en de functie van ons kantoor is veranderd van puur werkplek naar ontmoetingsplek en overlegruimte. Tijd voor een mooie mix van Teams Rooms en Huddle Rooms. Wat zijn het en wat moeten we ermee?

Hybride vergaderen old skool

De meesten van ons kennen het nog wel: de hybride vergaderingen van weleer… Want vergaderen met collega’s op een andere locatie is natuurlijk niet nieuw. Het gemak waarmee het vandaag de dag gaat wel. Ooit zorgde zo’n meeting gegarandeerd voor veel stress. De ene keer werkte je met Cisco Webex, dan weer met Skype of Zoom of met de videobeloplossing van KPN. Gegarandeerd dat er in no time een warboel aan kabels door de vergaderzaal lag, iedereen naarstig op zoek was naar HDMI-koppelstukjes en dat er na veel geworstel in paniek alsnog ‘een IT-mannetje’ ingeschakeld werd. Lang leve de Huddle Rooms en Microsoft Teams Rooms!

Huddle Rooms

Huddle Rooms zijn kleine ruimtes in je bedrijf, bedoeld voor een laagdrempelig overleg met een klein groepje collega’s of externe projectteamleden. Het begrip komt van het Engelse to huddle up: bij elkaar kruipen. In teamsporten, zoals American Football, wordt het begrip ook wel gebruikt als spelers tijdens een wedstrijd even kort samenkomen om de tactiek te bespreken. Het zijn als het ware kleinere varianten van de vergaderkamer.

Een Huddle Room is ook voorzien van een beeldscherm, een webcam en andere videoconferencingtools, zodat je ook kunt samenwerken met collega’s die op een andere locatie zijn. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt is er al dan niet een reserveringssysteem voor dergelijke kamers. Bij WSB hebben we er zelf ook een, met statafels en hoge krukken, die je kunt gebruiken als de ruimte vrij is.

Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms

Een Microsoft Teams Room is een videoconferentieruimte – van heel groot tot zo klein als een Huddle Room – waar je met één druk op het reserveringssysteem een Microsoft Team-meeting in kan plannen of direct een videomeeting kunt starten met deels collega’s in de ruimte en deels deelnemers op afstand.

Het is in zo’n meeting ook heel eenvoudig om je documenten te delen, in de kamer en met de deelnemers aan de andere kant van het scherm. In een Teams Room wordt gewerkt met Microsoft-devices. De mensen zijn groot in beeld en de tafel staat richting de tv, kortom: de kamer is zo ingericht dat het bijna zo lijkt alsof je collega’s aan de andere kant van het scherm ook in de vergaderzaal zitten.

Benieuwd wat een goede vergaderoplossing is voor jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.