Terug naar het overzicht
Technologie

Microsoft Inspire 2017: een samenvatting

Van 9 tot 13 juli organiseerde Microsoft haar jaarlijkse evenement voor partners: Inspire. In Washington kwamen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld bijeen om alles te horen over de laatste trends op gebied van Cloud, IT Solutions, Cyber Security, bedrijfssoftware, maar ook over Virtual Reality (VR), Artificial Intelligence (AI), The Internet-of-Things (IoT) en nog veel meer. Uiteraard was WSB Solutions, als Gold partner van Microsoft, ook aanwezig in Washington. We geven u een samenvatting van het evenement met de voor u relevante trends en ontwikkelingen.

Digitale Transformatie

Microsoft ziet “Digitale Transformatie” als de belangrijkste ontwikkeling voor de komende jaren. De term “Digitale Transformatie” zullen we de komende tijd daarom nog vaak gaan horen. Met Digitale Transformatie wordt bedoeld dat veel bedrijven onder invloed van de snelle ontwikkeling van digitale technologie en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor ontstaan, bezig zijn met het ingrijpend aanpassen van hun bedrijfsmodel en bedrijfsprocessen. De belangrijkste technologische trends die Digitale Transformatie veroorzaken en mogelijk maken zijn Cloud, Mobility, Big Data, Artificial Intelligence en Internet of Things.

Microsoft Mobile first Cloud First

Microsoft heeft als motto al enkele jaren “Mobile first, Cloud first” en investeert enorme bedragen in de ontwikkeling van nieuwe cloud-gebaseerde producten en diensten en het overal en altijd, op ieder apparaat (PC, laptop, smartphone), toegankelijk maken van deze diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office 365 dat het op uw PC geïnstalleerde Office-pakket vervangt en dat ook uitstekend werkt op uw iPhone, iPad of Android apparaat.
De komende jaren kunnen we veel innovaties, nieuwe producten en diensten verwachten die onze manier van (samen)werken sterk zullen veranderen en verbeteren. Microsoft heeft zich ten doel gesteld haar klanten te helpen om hun Digitale Transformatie zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Microsoft 365

Eén van de belangrijkste aankondigingen tijdens Microsoft Inspire 2017 was de introductie van Microsoft 365. Microsoft 365 brengt Office 365, Windows 10 en onderdelen uit de Enterprise Mobility & Security suite samen in één aantrekkelijk geprijsde oplossing. Microsoft 365 is beschikbaar, zoals steeds meer Microsoft oplossingen, in een Business en een Enterprise versie. De Business versie is in principe bedoeld voor het MKB tot circa 300 gebruikers terwijl de Enterprise versie voor bedrijven vanaf 300 gebruikers bedoeld is.


Maak kennis met Microsoft 365 Business 1 minuut en 16 seconden

Voor veel klanten van WSB Solutions zal Microsoft 365 Business het meest interessant zijn. Met Microsoft 365 geeft u uw medewerkers toegang tot een digitale werkplek met alle bekende Office 365 apps op zowel PC’s, Mac’s als mobiele devices met een hoog niveau van beveiliging. Bovendien is alles vanuit 1 centraal dashboard te beheren.

Microsoft 365 is vanaf oktober 2017 te bestellen.

Dynamics 365

Eind 2016 introduceerde Microsoft de oplossing Dynamics 365, eigenlijk een uitgebreide combinatie van ERP- en CRM-software die uitsluitend vanuit de cloud geleverd wordt. Net als Microsoft 365, is ook Dynamics 365 weer beschikbaar in een Business Edition en een Enterprise Edition. WSB Solutions richt zich op de Business Edition die voor het MKB is bedoeld.

Dynamics 365 Business Edition was in eerste instantie alleen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar maar komt nog dit jaar ook beschikbaar in Nederland.

Sinds de introductie is Dynamics 365 Business Edition flink verder ontwikkeld. Aan de eerste applicatie die beschikbaar was, Dynamics 365 for Finance, is veel functionaliteit toegevoegd en deze is daarom hernoemd in Dynamics 365 for Finance and Operations. Deze naam dekt de lading veel beter want de applicatie biedt naast functionaliteit op financieel gebied, ook uitgebreide operationele (ERP) functionaliteit. Naast Dynamics 365 for Finance and Operations bestaat de Business Edition van Dynamics 365 ook nog uit de apps:

  • Dynamics 365 for Sales en
  • Dynamics 365 for Marketing

Dynamics 365 for Sales is goed vergelijkbaar met wat voorheen Dynamics CRM was; Dynamics 365 for Sales is wat beperkter qua functionaliteit maar wel volledig toegesneden op het MKB, snel te implementeren en erg gebruikersvriendelijk.

Dynamics 365 for Marketing is een app die marketing automation binnen bereik van MKB-bedrijven brengt. Denk aan mogelijkheden voor email marketing, lead management, event management en dergelijke.

Alle drie de Dynamics 365 Business Edition apps komen eind 2017 / begin 2018 beschikbaar in Nederland.

Man werkt achter computer met Dynamics 365

LinkedIn

Tot slot wijzen we u graag op de naderende integratie van Dynamics en LinkedIn. Microsoft nam in de zomer van 2016 LinkedIn over voor een luttele 23,2 miljard euro. Dat kon natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. De eerste grote verandering is nu dus aangekondigd. Door de integratie zal data uit LinkedIn en Dynamics 365 worden gecombineerd, wat bedrijven bijvoorbeeld in staat stelt inzicht te krijgen in het gehele dienstverband van personeel, van indiensttreding tot payrolling. Wanneer deze integratie doorgevoerd wordt, is nog niet bekend.

 

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.