Power BI rapportage software Microsoft

Haal alles uit je data met Power BI

Mooie rapportages van je data. Van ál je data.

Power BI rapportage op scherm

Microsoft Power BI

Hoe maken jullie je rapportages? In Excel? En hoeveel tijd kost het om de rapportages te maken? Bij de meeste bedrijven gaat er behoorlijk wat tijd zitten in het opstellen van rapportages.

En dan is het nog maar de vraag of alle data klopt, omdat data uit allerlei bestanden wordt gekopieerd en / of handmatig wordt overgenomen. De oplossing voor dit probleem: rapportagesoftware. Of specifieker: Microsoft Power BI.

Al je data in rapportages

Combineer ál je data met Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een tool die data omzet in visuele rapportages. Maar het is meer dan een rapportagetool. Power BI verzamelt en combineert alle data die in jullie organisatie aanwezig is (bijvoorbeeld uit Excel sheets, je ERP-systeem, maar ook Google Analytics) en verwerkt deze in mooie visuele rapportages. Power BI is onderdeel van (een aantal abonnementen van) Microsoft 365.

Omdat het data uit verschillende bronnen combineert, geeft het nieuwe inzichten die tot heden niet mogelijk konden worden gemaakt. Simpelweg omdat het voorheen allemaal losse systemen waren. Vanaf nu krijg je de beste managementinformatie om de beste beslissingen te nemen, op basis van gecombineerde feiten.

video wat is power bi
Power BI visueel mooi

Visualiseer jouw data met Microsoft Power BI

Microsoft levert standaard out-of-the-box rapportages en integraties aan, waardoor je binnen enkele minuten kunt profiteren van de vele mogelijkheden van Power BI. Aanpassingen in de rapportages kunnen grafisch gemaakt worden, zonder dat enige kennis van codering nodig is.

Vanwege de simpele gebruiksinterface kan iedereen snel en gemakkelijk de gewenste gegevens presenteren. Middels dynamische grafieken wordt de data van het gehele overzicht met één klik gecentreerd rondom de gekozen filtering.

Power BI analyse hulpmiddel

Analysehulpmiddel

Feiten in de vorm van data die u helpen analyses te maken. Nog nooit was het sturen op (actuele) cijfers zo gemakkelijk als met Power BI. Power BI is dus meer dan een rapportagetool. Met recht mogen we het een analysehulpmiddel noemen.

Power BI geeft u live dashboards en interactieve rapporten zodat u gegevens sneller en efficiënter kunt analyseren. De visualisatie van deze gegevens is naar eigen wens in te richten zodat u de mooiste rapporten kunt maken. Vervolgens kunt u deze desgewenst publiceren via bijvoorbeeld SharePoint of Microsoft Teams.

Video over Power BI

Ontdek in deze video:

✔ Wat Power BI is en welke rol het heeft binnen Office 365
✔ De kracht van en achter Power BI
✔ Hoe Power BI je veel tijd en dus geld kan besparen
✔ Hoe Power BI alle(!) data binnen je organisatie combineert en hoe dit nieuwe inzichten geeft die tot heden niet mogelijk waren
✔ Je op ieder moment (dus niet eens per maand) over de beste managementinformatie beschikt
✔ Wat extra tips & tricks die de meeste gebruikers niet weten

Video Power BI

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.