Terug naar het overzicht
Bedrijfsapplicaties

PowerApps: nog een praktijkvoorbeeld

Ramon Sijmons
Ramon Sijmons
Geplaatst op 29 november 2021

In een eerdere blog vertelde ik al hoe we Microsoft PowerApps succesvol inzetten bij Jansen Recycling Group in Dordrecht. In deze blog laat ik zien hoe we met PowerApps ook een grote inkooporganisatie uit de brand hielpen. Door PowerApps in te zetten legden we een modern maatwerklaagje op een standaardpakket als Microsoft Dynamics 365 Business Central.

PowerApps, wat is het?

PowerApps is onderdeel van het Power Platform en is de tool van Microsoft waarmee je apps kunt ontwikkelen zonder dat daar programmeerskills voor nodig zijn. Deze apps kun je vervolgens heel eenvoudig integreren met andere Microsoft-diensten. Wat de voordelen zijn, beschrijft mijn collega Stefan mooi in deze blog. Maar wat betekent dat in de praktijk? Een voorbeeld.

PowerApps in de praktijk

Stap achteruit

Enige tijd geleden kregen wij een vraag van een grote inkooporganisatie. Zij werkten al ruim twintig jaar met een ERP-systeem dat ze helemaal op maat hadden laten maken.

Het was tijd voor een nieuw ERP-systeem en ze vroegen ons of we eens wilden demonstreren hoe dat er met Microsoft Dynamics 365 Business Central uit zou kunnen zien. Een uitdaging. Als een team al twintig jaar gewend is aan een maatwerksysteem, dan voelt een standaardpakket al snel als een stap achteruit.

Modern maatwerklaagje dankzij PowerApps

Gelukkig zijn wij niet voor één gat te vangen. Natuurlijk is het mogelijk om Business Central aan te passen met maatwerk, maar zeker als het gaat om de cloudversie kan dat risico’s met zich meebrengen. Als er een update wordt uitgevoerd van de standaardversie van Business Central, moet ook het maatwerkgedeelte wel blijven werken uiteraard.

Met PowerApps hebben wij een modern maatwerklaagje ontwikkeld, dat bovenop Business Central ligt. Die laag haalt data op uit Business Central en schrijft het daar ook weer weg. Zo creëren we een gebruikerservaring die vertrouwd voelt voor het team, zonder ook maar iets aan te moeten passen in Business Central zelf. Wel zo zeker.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.