Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Wijzigingen Microsoft abonnementen

Erik van der Spek
Geplaatst op 25 januari 2022

Microsoft heeft de laatste jaren enorm geïnvesteerd in de doorontwikkeling van hun Cloud diensten Microsoft 365 en Office 365. Er zijn veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd en zelfs hele nieuwe applicaties ontwikkeld, denk bijvoorbeeld aan Teams. Niet meer weg te denken, maar Teams bestaat nog maar vier jaar. Daarnaast heeft Microsoft op het gebied van security heel veel verbeterd.

Microsoft heeft voor een aantal van deze diensten veranderingen aangekondigd in de flexibiliteit, de betaling en de prijs van de abonnementen. Het betreft de volgende Cloud diensten:
• Microsoft 365 Business Basic en Business Premium
• Microsoft 365 E3
• Office 365 E1, E3 en E5

Prijsverhoging

Sinds de introductie van Office 365 en Microsoft 365 zijn de prijzen nooit gewijzigd maar Microsoft heeft nu de eerste prijsverhoging (ca. 10-20%) aangekondigd die op 1 maart 2022 zal ingaan.

Nieuwe abonnementsvormen

Deze prijsverhoging geldt echter alleen voor de abonnementsvormen van Microsoft 365 en Office 365 die per maand opzegbaar en aanpasbaar (onbeperkt op- en afschalen van het aantal licenties) zijn. Tot vorig jaar waren dit de enig mogelijke abonnementsvormen maar deze maand heeft Microsoft nieuwe abonnementsvormen voor Microsoft 365 en Office 365 geïntroduceerd:
• Voor een periode van 1 een vast aantal licenties kopen
• Per jaar of zoals gewend per maand vooraf te betalen

Deze nieuwe abonnementsvormen zijn minder flexibel; je kunt het aantal licenties gedurende de looptijd niet afschalen (wel opschalen) en je kunt ook niet tussentijds opzeggen. Daar staat tegenover dat deze nieuwe abonnementsvormen goedkoper zijn dan de flexibele maandabonnementen.

Combineren

Het goede nieuws is dat je verschillende abonnementsvormen kunt combineren. Voor veel bestaande klanten zal het waarschijnlijk het voordeligst zijn om een groot deel van hun Microsoft 365 of Office 365 voor 1 jaar vooruit in te kopen en daarnaast een flexibele schil van een aantal maandabonnementen aan te houden.

Wilt u weten wat dit voor u betekent?

Wilt u weten wat er voor u veranderd? Wilt u uw abonnementen aanpassen, maar weet u niet hoe en / of welke? We helpen u graag en kijken samen met u welke abonnementen of combinaties van abonnementen het beste bij uw situatie passen.

Laat via formulier hieronder weten wie u bent en dan neem ik contact met u op. Geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.