masterclass erp inkopen
Evenement

Masterclass: Succesvol inkopen en implementeren van ERP

1 oktober 2024, 09:30 - 16:00

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: de overgrote meerderheid van mensen die betrokken is bij de aankoop en implementatie van ERP-software zijn beginners. Dat is niet vervelend bedoeld, maar is simpelweg een constatering. En het is ook logisch als je weet dat de meeste bedrijven slechts om de 8 tot 10 jaar overstappen op een nieuw ERP-pakket.

Als inkopende partij kun je dus wel wat hulp gebruiken. Het liefst zo vroeg mogelijk, want wist je dat veel beslissingen die het succes of het mislukken van ERP-projecten bepalen al lang zijn genomen voordat gesprekken met ons en andere leveranciers worden gestart?

Het is dus van cruciaal belang dat ook de directie vanaf het prille begin actief betrokken is. ERP-implementaties en Digitale Transformatie zijn meer dan IT-projecten, het zijn (ook) organisatorische veranderprojecten. En die verandering moet in de directiekamer beginnen.

Man met tablet in magazijnWaarschuwing 😉 : Deelname aan deze Masterclass leidt tot een substantieel grotere kans op het behalen van projectsucces.

Het belang van een goede voorbereiding is groot. Niet alleen als je een ERP-pakket wilt implementeren, maar ook als je bijvoorbeeld wilt migreren naar een nieuwe versie / cloud oplossing. Want wie kan zich in de extreem concurrerende markt van vandaag de dag nog een half of geheel faalproject permitteren?

Deze masterclass gaat dus niet over ERP alleen, maar vooral over factoren die bepalen of je verandertraject een succes of mislukking wordt, zoals organisatie, uitdagingen, bedrijfsdoelen en je transformatieprocessen. We duiken diep in klantgerichtheid, organisatieverandering, de rollen en verantwoordelijkheden voor het management en hoe ze al hun teams in de veranderingsmodus kunnen krijgen.

 

E-book Digitale Transformatie voor mkb-bedrijven Guus Krabbenborg

EXCLUSIEF VOOR DEELNEMERS

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van Guus’ laatste boekje over Digitale Transformatie. Dit boekje bevat onder meer een praktische self-assessment waarmee je kunt meten in hoeverre jouw organisatie klaar is voor “projectsucces”.

Datum

Dinsdag 1 oktober

Tijd

9:30 - 16:00 uur

Kosten

Normaal € 400,- p.p. maar door sponsoring van Microsoft nu gratis.

Agenda

1. Inleiding & Context
– Doelen

2. De juiste bedrijfsstrategie
– De noodzaak om een klantgerichte organisatie te worden
– Hoe vind je een businessmodel dat maximale klantwaarde toevoegt?
– Hoe vergroot je het geluk van je klanten, medewerkers en partners?

Pauze

3. Hoe technologie kan helpen
– Wat bepaalt je succes en welke vaardigheden en mindsets zijn nodig?
– Kiezen voor standaard software zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central of beter maatwerk?
– Kiezen voor single-category oplossingen of een platformbenadering?

Lunchpauze

4. Wat wil je bereiken
– Wat zijn je projectdoelen? Verschil effectieve en niet-effectieve doelen
– Alleen de techniek moderniseren of ook de organisatie?
– Je nieuwe systeem is voor morgen, niet voor gisteren!

Kleine pauze

5. Wat is de impact op de bedrijfscultuur en je DNA?
– Het cruciale belang van organisatieverandering
– Interne silo’s doorbreken en de samenwerking verbeteren
– Communicatiestrategie

6. De voorwaarden voor succes
– Definiëren van vervolgacties

Dit zeggen enkele deelnemers van eerdere Masterclasses

Ivo Baert TBI-Infra

Ivo Baert

Directeur bij TBI-Infra

“Ik vond de masterclass echt heel goed. Grootste learning voor mij was om bevestigd te zien hoe belangrijk het is om de hele organisatie bij het ERP-project te betrekken. Ik heb een paar mooie uitspraken gehoord en plaatjes meegekregen die me helpen dat ook in mijn organisatie te laten landen. Ik ben blij dat ik ben geweest.”

Rico Angenent - Lumiparts

Rico Angenent

Manager Operations & Logistics bij Lumiparts B.V.

“Mijn grootste inzicht van deze masterclass is dat een ERP-project veel meer is dan technologie. Goede software is belangrijk, maar misschien wel belangrijker is de transformatie van je organisatie, je processen en cultuur. Zonder die verandering is de kans groot dat je ERP-project mislukt. Het was goed om dat van een ervaren professional te horen, onderbouwd met voorbeelden.”

Frits Lubberts

Algemeen Directeur bij Brinkman en Niemeijer motoren B.V.

"Ik vond het erg interessant. Voor mij was het meest inspirerende, het leukste, het besef dat een ERP-implementatie meer vraagt van de organisatie en niet door een paar mensen gedaan wordt. Het is meer dan alleen maar een ander systeem, het is een denkwijze, de cultuur bijna."

Seline Trin

Directeur bij Raca Group

"We vonden de Masterclass een waardevolle input voor het proces waar we nu inzitten. Dit gaat ons zeker helpen."

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Algemene directie, IT manager, CFO en anderen die verantwoordelijk zijn voor jullie ERP-succes.
Het maakt niet uit of je wel of geen klant bent bij WSB. Ook als je nóg 😉 niet klant bent bij ons en bijvoorbeeld nog met Dynamics NAV werkt, ben je van harte welkom.

Guus Krabbenborg
Over de spreker: Guus Krabbenborg

Guus Krabbenborg is een ervaren business trainer en consultant met een zeer goede reputatie in de internationale Microsoft Dynamics arena. Hij was o.a. Sales Director voor Navision Software in Nederland. Guus geeft inspirerende zakelijke trainingen en presentaties aan honderden Dynamics-partners en eindgebruikers over de hele wereld. De laatste jaren met bijzondere aandacht voor bedrijfstransformatie en digitale transformatie. Zijn aanpak wordt ervaren als inspirerend, creatief en provocerend – maar altijd vermakelijk. ?

Inschrijven

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.