Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Office 365 kopen? Hier moet je op letten

Edwin Combrink
Edwin Combrink
Geplaatst op 27 februari 2023

Office 365 is verreweg de beste (en populairste) productiviteitsoplossing die er is. Het is allang niet meer beperkt tot Word, Excel en PowerPoint, maar kent tegenwoordig ook veel meer andere productiviteitstools. Die verandering is dan ook gepaard gegaan met een naamswijziging. In 2020 is Office 365 is omgedoopt tot Microsoft 365. Een slim platform dat bijdraagt aan de productiviteit van je medewerkers. In deze blog vertellen we je wat de redenen zijn om Microsoft 365 aan te schaffen en waar je op moet letten.

Van Office 365 naar Microsoft 365

In 2020 is Office 365 omgedoopt tot Microsoft 365. Dit heeft Microsoft gedaan om aan te geven dat het pakket meer omvat dan alleen de bekende Office 365 apps, zoals Word, Excel en PowerPoint. Microsoft 365 omvat ook andere cloudgebaseerde tools en diensten, zoals bijvoorbeeld het Microsoft Power Platform, Microsoft Teams en Microsoft Planner, die zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruiken om efficiënter (samen) te werken.

Met de naamsverandering wil Microsoft dan ook duidelijk aangeven dat het nu om een volledige suite van applicaties en functionaliteiten gaat. De naamswijziging van Office 365 naar Microsoft 365 weerspiegelt dus de uitbreiding van het pakket en de focus op het verbeteren van zowel productiviteit als ook het welzijn van gebruikers.

Office 365 aanschaffen

Voordelen Microsoft 365

Er zijn verschillende redenen waarom Office 365… eeehhhh Microsoft 365 zo’n populair pakket is:

• Eenvoudig in gebruik
Microsoft 365 is een gebruiksvriendelijke oplossing die snel in te richten en voor de meeste mensen eenvoudig te begrijpen is.
• Toegang tot verschillende apps
Microsoft 365 biedt toegang tot een scala aan bekende Office 365 apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, maar ook andere tools, zoals Microsoft Power Platform, OneDrive en Sharepoint, Teams en Exchange Online, die bedrijven kunnen helpen efficiënter te werken en samen te werken. Het biedt zelfs toegang tot educatieve en vermaak-apps, zoals Minecraft: Education Edition en LinkedIn Learning.
• Toegang vanaf elk apparaat
Microsoft 365 is beschikbaar op verschillende platformen, waaronder Windows, Mac, iOS en Android, wat betekent dat medewerkers toegang hebben tot hun data vanaf elk gewenst apparaat.
• Altijd up-to-date
Microsoft 365 update automatisch, zodat medewerkers altijd toegang hebben tot de nieuwste en best beveiligde versies van de apps en tools.
• Integratiemogelijkheden
Microsoft 365 is eenvoudig te integreren met andere tools en systemen. Dat zijn niet alleen Microsoft-oplossingen zoals Business Central, maar met het Power Platform en de juiste API kun je relatief eenvoudig integraties realiseren met tools van derden.

Waar moet je op letten als je Microsoft 365 koopt?

Microsoft 365 kun je met een paar kliks kopen. Maar daarmee is het nog niet optimaal ingericht voor jouw organisatie, jouw doelstellingen en jouw beveiligingseisen. Als Microsoft-partner kan WSB je adviseren en ondersteunen, zodat je wél tot de best passende inrichting komt. Heb je Microsoft 365 eenmaal in gebruik, dan kunnen we ook jouw medewerkers ondersteunen via bijvoorbeeld een supportcontract. Een geruststellende gedachte.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.

Gerelateerde artikelen