Terug naar het overzicht
Microsoft 365

Visueel programmeren met (h)appklare brokken

Stefan Klop
Stefan Klop
Geplaatst op 11 november 2020

Kent u het Microsoft Power Platform? Een platform waarmee u onder andere onbeperkt databronnen kunt koppelen. Van Excel, SQL-databases, ERP-informatie tot aan informatie afkomstig uit Google Analytics. Stel u heeft data van Google Analytics. Die wilt u koppelen met uw CRM-systeem om leads te verzamelen en automatisch een gepersonifieerde mail te versturen. Een simpel proces dat u zo uitgebreid kunt maken als u wilt.

Microsoft Power Platform brengt de robuuste kracht van Power Apps, Power BI en Power Automate bij elkaar in één krachtig bedrijfsapplicatieplatform. Simpel gezegd haalt u met Power Apps data op, met Power BI maakt u een rapport en met Power Automate kunt u een simpel proces aansturen. De kracht van de componenten uit het Power Platform, is het visueel werken met hapklare brokken; less or no code. Zo kunnen financiële specialisten vaak al rapporteren in Excel. Dat is een mooie brug om maatwerk te rapporteren met behulp van Power BI. Met Power Apps kunt u de functionaliteit van een ERP-systeem uitbreiden, zonder dat uw ERP-systeem moet worden aangepast. Power Apps kan zorgen voor maatwerk, flexibiliteit en kostenbesparing.

Microsoft Power Platform

Combineren

Naast wendbaarheid, heeft het Microsoft Power Platform als groot voordeel dat het processen efficiënter maakt en veel tijdwinst oplevert. Met name bij processen die normaal gesproken op papier staan of ondergebracht zijn in complexe Excel-sheets. Elke component is dynamisch op zichzelf, maar komt pas echt tot zijn recht door de optie om te combineren. Het Microsoft Power Platform brengt al uw gegevens samen in een gemeenschappelijk datamodel.

On site training

In de praktijk werkt WSB Solutions vaak on site met de klant om een basis app of rapport te maken. Met de opgedane kennis tijdens de initiële ontwikkeling kan de gebruiker vervolgens zelf uitbreidingen of aanpassingen doorvoeren. In feite is het een on site training van een case om bijvoorbeeld een rapport of app te maken.

Meer weten?

Laten we eens kennis maken. Neem contact op met Maurice.