Kennisbank ICT uitleg begrippen

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 Business is een combinatie van Office 365, Windows 11 en Microsoft’s Enterprise Mobility & Security (EMS) suite. Eigenlijk is Microsoft 365 Business een verzameling van internetdiensten ontwikkeld door Microsoft. In deze verzameling zitten:
– de functionaliteiten en applicaties van Office 365,
– de meest recente versie van het besturingssysteem Windows 10 en
– beveiliging en beheer.

Microsoft 365 helpt bedrijven op drie vlakken:

1. Productiviteit en samenwerking

Het verbetert productiviteit en bevordert samenwerking met de Office applicaties Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Per gebruiker kan Microsoft 365 op maximaal 5 Pc’s / Mac’s, 5 tablets en 5 smartphones (dus in totaal 15 apparaten) worden geïnstalleerd. Hierdoor krijgen gebruikers deze applicaties altijd gebruiken, waar of wanneer ze die ook nodig hebben.

Met Microsoft Teams wordt de samenwerking bevordert. Met Teams krijg je als organisatie een gedeelde werkplek voor chats, online vergaderingen, bestanden delen en bellen.

Daarnaast krijgt iedere gebruiker minimaal 1 terrabyte opslagruimte in OneDrive en natuurlijk een zakelijk e-mailadres en agenda met Outlook.

2. Bedrijfsprocessen stroomlijnen

Microsoft 365 biedt moderne hulpmiddelen om dagelijkse bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Een mooi voorbeeld daarvan is Planner. Met Planner kun je projectplannen maken en taken organiseren, toewijzen en de voortgang daarvan bewaken.

3. Je bedrijf beschermen

Met de beveiliging van Microsoft 365 bescherm je werknemers, gegevens en je klanteninformatie. Advanced Threat Protection scant verdachte links om te voorkomen dat gebruikers klikken op schijnbaar veilige links die naar onveilige sites leiden. Ook beschermt het tegen schadelijke e-mailbijlagen.

Daarnaast kun je bedrijfsgegevens op de persoonlijke apparaten van werknemers beveiligen met bijvoorbeeld een pincode, en voorkomen dat gebruikers bedrijfsgegevens doorsturen naar hun persoonlijke e-mailaccount.

Een van de andere beveiligingsopties binnen Microsoft 365 is de mogelijkheid om gegevens op apparaten (of zelfs het gehele apparaat) te wissen wanneer een werknemer het bedrijf heeft verlaten of wanneer een apparaat verloren of gestolen wordt.